Palmu Lauri ja Asako

Lauri ja Asako Palmu asuvat perheensä kanssa Nishinomiyan kaupungissa. He ovat Etelä-Nishinomiyan seurakunnan vastuutyöntekijöitä.

Pienissä japanilaisissa seurakunnissa lähetti on monitoimihenkilö. Vähäisiäkin taitojaan saa käyttää täysipainoisesti. Joskus vaikkapa näin: Suntio-Lauri lakaisee roskat pois kirkon edestä kadulta sekä asettelee kirkon penkit tarvittavaan järjestykseen. Emäntä-Asako siivoaa kirkon tilat ja valmistelee kirkkokahvit. Lauri-sihteeri suunnittelee ja printtaa ohjelmat ja julisteet sekä päivittää seurakunnan kotisivuja. Kanttori-Asako säestää virret ja pastori-Lauri saarnaa. Suomenopettaja-Asako takoo suomen kielioppia aikuisten opiskelijoiden päähän ja englanninopettaja-Lauri opettaa englantia lapsille. Lapsityöntekijä-Asako pitää lapsille pyhäkoulua ja evankelista-Lauri vetää aikuisten raamattupiiriä. Naistyöntekijä-Asako ohjaa leivonta- ja askartelupiiriä. Diakoni-Lauri kuuntelee ihmisten murheita ja posteljooni-Asako jakaa seurakunnan esitteitä postilaatikoihin…

Asako ja Lauri ovat toisen polven lähetystyöntekijöitä. Palmut lähtivät lähetystyöhön Japaniin ensimmäiselle työkaudelleen vuonna 2005. Nykyiselle työkaudelleen he lähtivät kesällä 2018.

”Meren saaret odottavat hänen opetustansa.” Jesaja 42:4

Lauri ja Asako perheineen ovat tulossa kotimaanjaksolle heinäkuussa 2021. Kotimaanjaksonsa aikana he vierailevat lähettävissä seurakunnissaan ja Kansanlähetyspiirijärjestöissään kertomassa työstään Japanissa ja kiittämässä yhteistyöstä. Laurilla ja Asakolla on tässä vaiheessa sovittu jo muutamia vierailuajankohtia ja koulutuksia. Tule mukaan tapaamaan Lauria ja Asakoa seurakunta- ja piirivierailuille seuraavasti:

 • 11.-15.8. Lähetystyöntekijöiden jatkokoulutus ja Lähettipäivät Kansanlähetysopisto, Ryttylä
 • 19.9. Kirkkonummen seurakunta
 • 26.9. Kallaveden seurakunta
 • 3.10. Tampereen Harjun seurakunta
 • 17.10. Ulvilan seurakunta ja Satakunnan Kansanlähetyksen
  kohtaamispaikkamessu iltapäivällä
 • 31.10. Järvi-Kuopion seurakunnan vieraana Nilsiässä
 • 21.11. Tampereen tuomiokirkkoseurakunta
 • 28.11. Ensimmäistä adventti-sunnuntaita juhlimme Alavan seurakunnassa Kuopiossa
 • Loka- marraskuussa vierailu Noormarkkuun/ Pomarkkuun (ajankohta tarkentuu myöhemmin)

Voit ottaa yhteyttä Lauriin ja Asakoon ja sopia muista vierailuista ja niiden ajankohdista.

Tutustu Asakon ja Laurin työhön ja elämään Japanissa heidän kotisivuillaan, klikkaa >>tästä.

Tutustu Lauriin ja Asakoon sekä heidän työhönsä Japanissa alla olevan videon kautta:

 

Tule mukaan Palmujen lähettäjäksi ja liity heidän lähettäjätiimiinsä!

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Anne Tuovinen, SEKL

Tilaa Palmujen uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Laurin ja Asakon työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 22703 (Lauri ja Asako Palmu). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy Palmujen kuukausilahjoittajaksi

Share This