Iloa ja apua Romaniaan

17.2.2022

Kansanlähetys toteutti Romaniassa avustuskampanjan yhdessä Bukarestissa toimivan luterilaisen seurakunnan kanssa. Idän kirjallisuustyön ystävien lahjoittamilla varoilla hankittiin ruokapaketit kahdeksallekymmenelle perheelle ja joululahjat sadalle kahdellekymmenelle lapselle. Näitä lahjoitusvaroja  käytettiin tähän viisi tuhatta euroa. Kansanlähetyksen lisäksi hanketta tuki toinen rahoittaja tuhannella eurolla.

Projektista vastaavat Esko ja Sandi Mäki-Soini kertovat, että rahavaroilla hankittiin ruokaa, hygieniatarvikkeita ja lahjoja lapsille.
– Ruokapaketit sisälsivät muun muassa jauhoja, öljyä, sokeria, riisiä, papuja, voita, juustoa, lihaa, hedelmiä, mehua, suklaata, marmeladia, kahvia, teetä, pesupulveria, saippuaa, shampoota ja hammastahnaa. Lasten paketteihin hankittiin muun muassa kristillinen kirja, lelu, hedelmiä, makeisia ja huivi.

Bukarestilaisen kirkon diakoniatyön johtaja Anneke totesi, että koronarajoitukset hankaloittivat huomattavasti lahjatavaroiden ostamista.
– Meillä oli kova kiire aina jouluaattoon asti. Kiitämme Jumalaa siitä, että lopulta saimme kaiken tarvittavan hankittua ja paketit jaettua.”

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen

perheille lähetetyn ruokapaketin sisältöä
Perheille jaetut paketit sisälsivät ruokaa ja pesuaineita. Kuva: Idän kirjallisuustyö
Lapsia lahjakassit käsissään
Bukarestilaisen seurakunnan nuoria lahjapaketteineen. Kuva: Idän kirjallisuustyö
Bukarestilainen perhe on juuri saanut lahjapaketit
Lahjojen saajat olivat otettuja siitä, että veljet ja sisaret ulkomailla ovat ajatelleet heitä tukemalla tätä hanketta. Kuva: Idän kirjallisuustyö

Anneke tietää, että monilla perheillä Bukarestin slummeissa elämä on erittäin vaikeaa. Hän avasi taustoja kertomalla esimerkin yhdestä köyhästä perheestä, jolle avustusta vietiin.
– Kaksi vuotta sitten tämän seitsenlapsisen perheen isä joutui vakavaan työtapaturmaan. Noin tuhannen kilon painoinen parveke putosi alas ja murskasi hänen molemmat jalkansa. Isän kunto on paljon kohentunut, mutta hän on edelleen työkyvytön. Perheen tulot ovat hyvin pienet, joten lapset iloitsivat suuresti saamistaan lahjoista.

Monet perheet olivat Anneken mukaan erityisen kiitollisia pyykinpesujauheesta. Se on Romaniassa kallista.
– Lahjojen saajat pyysivät minua kiittämään teitä lahjoista ja toivottamaan teille kaikille Jumalan siunausta. He olivat hyvin otettuja siitä, että veljet ja sisaret ulkomailla ovat ajatelleet heitä ja tukeneet tätä hanketta.

Esko ja Sandi Mäki-Soini välittävät Kansanlähetyksen puolesta Romaniasta tulleet kiitokset kaikille  tukijoille.
– Jeesuksen siunausta teille! Ilman teitä me emme olisi voineet rahoittaa ja tukea tätä avustusprojektia.

Toim. Anne Lepikko
Kuvat: Idän kirjallisuustyön arkisto

Tule mukaan idän kirjallisuustyöhön

Voit lahjoittaa haluamasi summan tämän painikkeen kautta tai antaa tukesi verkkopankissa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 70807. Tukesi kohdistuu idässä tehtävään kirjallisuustyöhön, joka sisältää myös diakoniatyötä. Idän kirjallisuustyö tukee myös vainottuja kristittyjä.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This