Slava Ostanin auttaa vankeja ja tuberkuloosia sairastavia lapsia Siperiassa

25.9.2021

Inkerin kirkko ylläpitää vapautuvien vankien kuntoutuskeskusta, Puolimatkan kotia, Novosibirskissä Siperiassa. Siellä kuten Suomessakin valmistaudutaan parhaillaan talven tuloon. Diakoni Vjacheslav (Slava) Ostanin kertoo viimeisimmässä kirjeessään, että Puolimatkan kodissa on syksyn tullen korjattu satoa varastoon.
”Kasvimaa on tuottanut perunoita  keskimääräisesti. Talvea varten on kuitenkin ostettava vielä useita pusseja kaalia ja sipulia”, Ostanin kertoo.

Puolimatkan kotiin ostettiin vastikään uusi boileri, jotta saadaan järjestelmät lämmitystä ja lämmintä vettä varten kuntoon ennen pakkasia.
”Se oli vähän kalliimpi kuin suunnittelimme, 36 700 ruplaa (noin 430 euroa). Vielä hankkimatta on boilerin savupiippu. Ensi kuussa yritämme sen hankkia ja asentaa. Siinä on vielä rakentelemista.”

Puolimatkan koti auttaa vankeja uuden elämän alkuun. Asukkaita tuetaan myös hengellisesti. Joka päivä arkisten touhujen lisäksi kodissa pidetään raamattu- tai konfirmaatiotunti, ilta- ja aamuhartaus.
”Keskiviikkoiltaisin kokoonnumme ehtoollispöytään samoin kuin sunnuntaisin Novosibirskin seurakunnassa.”

Ostanin jatkaa myös vankilasta vapautuvien veljien ja siskojen auttamista.
”Kerään heille lääkkeitä ja erilaisia tarvikkeita. Kutsun heitä jumalanpalvelukseen ja käyn kodeissa tukemassa heitä tässä uudessa elämänvaiheessa.”

Venäjällä koronatilanne on ollut vaikea. Karanteenien purkua odotellessa yhteistyötä vankiloiden kanssa on kuitenkin pystytty jatkamaan. Vankilaviranomaiset ovat muun muassa hankkineet avustustarvikkeita, joita Ostanin jakaa vankiloissa. ”Jatkamme myös edelleen Raamattujen ja kristillisen kirjallisuuden, joskus kirjekuorien, vihkojen, kynien ja muiden tarvittavien tavaroiden välittämistä vangeille.”

Yhteydenpito vapautuneiden sekä vankeinakin olevien kanssa on jatkunut niin Novosibirskin alueella kuin joillakin muillakin alueilla.
”Pidän heihin yhteyttä lähinnä puhelimitse, mutta välillä myös kirjeitse. Kaikella tällaisella jälkityöllä on iso merkitys, mutta monilla olisi paljon enemmänkin tuen tarvetta.”

Iloa tuberkuloosia sairastaville lapsille

Slava Ostanin vierailee viikoittain lasten tuberkuloosiparantolassa, jossa on hoidettavana pikku potilaita taaperoikäisistä seitsemänvuotiaisiin. Myös tuberkuloosisairaalan karanteenit on purettu, ja Ostanin on voinut jatkaa onnittelukäyntejä lasten luona.
”Lapset ovat iältään kahdesta seitsemääntoista vuoteen asti. Onnittelemme lapsia heidän syntymäpäivinään sekä viemme lahjoitustavaraa.”

Ostanin kertoo aloittaneensa vierailut myös uudessa lasten tuberkuloosi-sairaalassa Novosibirskissa. Siellä on hoidossa neljäkymmentä 2–17-vuotiasta lasta. Syntymäpäivälahjojen lisäksi Ostanin vie lapsille leluja ja kenkiä.

Kiitos suomalaisille

Kansanlähetys kiittää kaikkia niitä suomalaisia, jotka tukevat taloudellisesti ja rukouksin Ostaninin johtamaa avustustyötä ja Puolimatkan kodin toimintaa. Kaksikymmentä vuotta jatkunut työ on ollut tuloksellista. Tuhannet vangit ovat kuulleet evankeliumin. Monia on tullut uskoon ja aloittanut uuden elämän.

Slava Ostanin lähettää kirjeessään myös lämpimät kiitokset kaikille tukijoille.
”Kuten aiemmin, on vaikea löytää sanoja, joilla kiittää teitä, kalliit veljet ja siskot! Kiitos siitä rakkaudesta, jota olette osoittaneet meille, siitä Kristuksen rakkaudesta, jota teidän tukenne kautta olemme saaneet kokea. Kiitos Herralle teidän lämpimästä ja uhrautuvasta sydämestänne. Kiitos, että te olette, ja teidän käsistänne ja sydämestänne, joka on auki ottamaan vastaan tarvitsevia. Kiitos!
Rakkain terveisin Slava”.

Slava Ostaninin kirjeen on kääntänyt lähetystyöntekijä Saara Karttunen.
Toim. Anne Lepikko
Kuva: Slava Ostaninin arkisto

Ota yhteyttä

Aitamäki Markus

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori: Inkerin kirkko, idän kirjallisuustyö, Viro. Lähetystyöntekijän tehtävät Inkerin kirkon työyhteydessä Venäjällä Suomesta käsin.

markus.aitamaki@sekl.fi

+358 44 099 5820

Tue vankilatyötä

Tue Slava Ostaninin diakoniatyötä Siperiassa

Voit lahjoittaa haluamasi summan oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 72164. Kiitos lahjastasi! Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This