Slava Ostanin sai vietyä kaikki lahjapaketit perille

1.2.2021

Kansanlähetys tukee Inkerin kirkon vankilatyötä Novosibirskissä Siperiassa. Kirkon diakoni Vjatsheslav Ostanin johtaa vankilatyötä ja vapautuvien vankien kuntoutuskeskuksen, ”Puolimatkan kodin”, toimintaa. Lisäksi hän käy kuukausittain lasten tuberkuloosiparantolassa ja -sairaalassa ilahduttamassa pikku potilaita heidän merkkipäivinään ja jouluna. Kiitos kaikille lahjojen hankintaa Hyvän mielen lahja -keräyksen kautta tukeneille!

Lahjojen pakkaamista.
Hyvän mielen lahja -keräys toteutettiin viimeksi vuonna 2018, ja sen tuotolla saatiin vielä vuoden 2020 jouluna lahjoja Siperian lapsille.

”Kiitos Herralle joulun ja uuden vuoden juhlista! Saimme lahjoittaa kaikille lapsille lahjat ja kuljetimme ne heille kotiin. Suuret kiitokset veljille ja siskoille näistä lahjoista! Juhlat menivät hienosti, ja jokainen lapsi sai henkilökohtaisen lahjan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jumala voi kaiken ja Joulu-kirjat lisättiin lahjapaketteihin.
Jokaisessa paketissa oli lapsille luettavaa. Näiden kirjojen nimet ovat Jumala voi kaiken ja Joulu.

Oli oikein kiva nähdä iloa ja onnellisuutta lasten katseissa. Niissä saattoi nähdä myös sitä iloa, että he ovat tärkeitä jollekin ja joku välittää heistä: taivaallinen Isä, joka lähetti lapsensa antamaan heille lahjoja ja toivotuksia. Joka vuosi lapset vähän vaihtuvat, tosin jotkut lapset ovat siellä pitkäänkin, joitakin vuosia, koska heillä ei ole vanhempia tai he ovat menettäneet vanhempansa, tai monien vanhemmat ovat vankilassa. Muistetaan lapsia rukouksissa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Lahjoja jaetaan lapsille.
Lahjoja jaettiin joulu-juhlien yhteydessä, joihin lapset ja  hoitajat olivat pukeutuneet fantasia-asuihin.

Puolimatkan kodin miehet pääsivät mukaan pakkaamaan lahjoja. Arki on Puolimatkan kodissa jatkunut kuten ennenkin. Nyt viranomaisten toivomuksesta ja asukkaiden vaihtuessa olemme uudistaneet vähän vedenkulutusjärjestelmäämme. Asensimme mittarin, joka mittaa vedenkulutusta – tällaisia kodinhoitohommia. Muuten arki on jatkunut samantapaisena hartauksineen ja rippikouluineen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen:

Lahjapakkaukset ovat valmiiksi pakattuina Puolimatkan kodissa.
Vangit ovat saaneet lahjat pakattua valmiiksi Puolimatkan kodissa ja paketit odottavat jatkokuljetusta lapsille.

Ilokseni voin kertoa, että sain uuden luvan vierailla vankiloissa seuraavaksi vuodeksi, mutta vielä ei ole mahdollista käydä vankiloissa koronaviruksen takia. Pystyn vain lähettämään tai antamaan eteenpäin Raamattuja sekä muuta kristillistä kirjallisuutta, kirjekuoria, vihkoja, kyniä tai muuta tarvittavaa. Yhteys kuitenkin on säilynyt.

Jatkan käymistä vankien sukulaisten ja vapautuneiden veljien ja siskojen luona. Tarjoamme heille tukea ja apua mahdollisuuksien mukaan, kuten myös veljille, jotka eivät halua asua Puolimatkan kodissa. Yritämme auttaa näitä perheitä.

Jonkin verran on yhteyksiä myös Novosibirskin ulkopuolelle. Jatkan kirjeenvaihtoa veljien ja siskojen kanssa eri vankiloihin myös muilla alueilla Venäjällä. Yritän lähettää heille hengellistä kirjallisuutta, Raamattuja, saarnoja, kirjekuoria, jotta he voivat pitää yhteyttä vankilan ulkopuolelle, hygieniatarvikkeita ja joskus vapautumiseen tarvittavia tarvikkeita, kun se on mahdollista.

Kalliit veljet ja siskot, nyt on kylmä aika. Meidän kotiin tulee veljiä ja siskoja saadakseen apua ja lämpöä. Kiitos teille, että teidän avullanne me voimme tarjota heille tätä lämpöä ja apua. Kiitos Herralle teistä ja  lämpimästä sydämestänne; kiitos Herralle, että te olette!

Kiitos teille kaikille, ja heille kaikille, jotka eivät ole tänään kanssamme. Kiitos vielä lahjoista lapsille. Kiitos Herralle, olkaa siunatut!

Slava Ostanin
teksti ja kuvat

Ota yhteyttä

Aitamäki Markus

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori: Inkerin kirkko, idän kirjallisuustyö, Viro. Lähetystyöntekijän tehtävät Inkerin kirkon työyhteydessä Venäjällä Suomesta käsin.

markus.aitamaki@sekl.fi

+358 44 099 5820

Tule mukaan tukemaan vankilatyötä Siperiassa

Tue Slava Ostaninin diakoniatyötä Siperiassa

Voit lahjoittaa haluamasi summan oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 72164. Kiitos lahjastasi! Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This