Teijo Peltola kiittää

11.12.2020

Hyvät ystävät!

Tahdon kiittää teitä muistamisesta syntymäpäivänäni. Toivoin, että ystävät antaisivat minulle lahjan tukemalla Mekane Yesus -kirkon Jimman koulutuskeskuksen rakentamista Etiopiassa. Näin on todella tapahtunut! 11.12. mennessä keräys on tuottanut jo 4.414 € ja summa kasvaa yhä. Iso kiitos!

Laadukas koulutus on minulle arvokas asia. Tulen vähävaraisesta kodista ja oma opintieni oli katketa muutamankin kerran. Vaan eipä katkennut! Oli hyvät rehtorit, kannustavia ihmisiä ja yhteiskunta, joka mahdollisti koulutuksen ja polun kutsumukseni mukaiselle alalle. Oli Vaasan suomalainen seurakunta, sen upeat työntekijät ja paljon meitä seurakuntanuoria, joiden kanssa elimme hyvän nuoruuden.

Vierailin Etiopiassa viime helmikuussa. Jimman koulutuskeskus tuo valmistuessaan koulutusmahdollisuudet lähelle voimakkaasti kasvavia seurakuntia. Keskus mahdollistaa jatkossa kohtuuhintaiset opinnot perheellisille opiskelijoille ja opintojen suorittamisen kotipaikkakunnalta käsin. Olemalla mukana tässä kasvavan kirkon hankkeessa laskemme perustaa yhteisölle, jota kristillinen usko ja arvot ja kantavat.
Olen vakuuttunut, että Jimman synodi eli hiippakunta on tulevaisuudessa merkittävä lähetystyön toimija. Sen seurakuntien nuoret opiskelevat Jimman yliopistossa ja rakentavat oman yhteiskuntansa tulevaisuutta. Kirkko Etiopiassa tarvitsee hyvin koulutetut työntekijät, jotka koutsaavat nuoria heidän etsiessään paikkaansa maailmassa.

Jimman synodi on Mekane Yesus -kirkon synodeista voimakkaimmin kasvava. Se tavoittaa kymmeneen eri etniseen ryhmään kuuluvia ihmisiä ja viiteen marginalisoituneeseen etniseen vähemmistöryhmään kuuluvia. Synodin alueella on 162 seurakuntaa ja 112 saarna-aluetta, joihin on tavoitteena perustaa seurakunta. Seurakuntien palveluksessa on 106 pastoria, 153 evankelistaa ja 31 vapaaehtoistyöntekijänä toimivaa evankelistaa. Seurakunnissa on noin 84 000 jäsentä.

Ystävät, lahjanne Jimman koulutuskeskukselle merkitsee minulle todella paljon. Kiitos!

Ystävyydellä,

Teijo Peltola
apulaislähetysjohtaja,
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Kuvassa Teijo Peltola ja pastori Alemayehu tulevan koulutuskeskuksen tontilla helmikuussa 2020 Etiopian Jimmassa. Kuva: Pauliina Hilden

P.S. Voit seurata hankkeen edistymistä >>tästä linkistä.

Share This