SUOMEN EV.LUT. KANSANLÄHETYS on luterilainen lähetysherätysliike, joka on tehnyt hengellistä työtä sekä kotimaassa että ulkomailla vuodesta 1967 alkaen. Kansanlähetyksen näkynä on viedä evankeliumia kotiovelta maailman ääriin saakka. Olemme Suomen ev.lut. kirkon virallinen sopimuslähetysjärjestö. Liikkeemme keskusorganisaatiossa ja sen 16 kansanlähetyspiirissä työskentelee yhteensä noin 130 työntekijää. Liike omistaa lisäksi Kustannusosakeyhtiö Uuden Tien, joka julkaisee ja tuottaa kristillistä mediasisältöä sekä printtinä että diginä.

Kansanlähetys sitoutuu kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön, jossa pitää ensisijaisena Jeesusta Kristusta ja hänen evankeliumiaan. Liike toimii luterilaisten herätyskristillisten juurien pohjalta arvostaen samalla kristittyjen yhteyttä. Kansanlähetys tekee työtä siellä missä Kristusta ei vielä tai enää tunneta ja haluaa myös tulevaisuudessa lähettää lähetystyöntekijöitä näihin yhteyksiin. Tänä päivänä lähetystyön monipuolisissa tehtävissä työskentelee noin 40 kansainvälistä osaajaa eri puolilla maailmaa.

 

Haemme nyt

ULKOMAANTYÖNJOHTAJAA
johtamaan ja kehittämään Kansanlähetyksen ulkomaantyötä.

Ulkomaantyönjohtaja tekee työtään johtaen asiantuntevia, idearikkaita ja eteenpäin meneviä aluekoordinaattoreita ja maaedustajia. Ryttylän keskustoimistolla ulkomaantyön osastolla työskentelee osastonjohtajan lisäksi kolme aluekoordinaattoria. Ulkomaantyönjohtaja työskentelee lähetysjohtajan (toiminnanjohtajan) työparina sekä osana johtoryhmää.

Olet etsimämme henkilö, jos

 • sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto
 • sinulla on näkemystä lähetysyhteistyön kehittämisestä ja tulevaisuudesta
 • sinulla on sekä teologista että hallinnollista osaamista
 • sinulla on riittävä työkokemus johtotason tehtävistä, esihenkilötyöstä tai muusta vastaavasta
 • sinulla on hyvä paineensietokyky, kykenet laajaan verkostoitumiseen ja sinulla on taitoa toimia monenlaisten yhteistyökumppanien kanssa
 • olet selkeä, motivoiva ja rohkaiseva johtaja, joka tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa

Työssäsi

 • vastaat Kansanlähetyksen ulkomaantyön johtamisesta ja kehittämisestä
 • vastaat ulkomaantyöntekijöiden ja osaston henkilökunnan rekrytoinnista
 • vastaat osastosi ja ulkomaan työalojen toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelusta ja toteuttamisesta
 • johdat SEKL:in hanketoiminnan kehittämistä
 • toimenkuvaan kuuluu myös valtakunnallisia puhuja- ja koulutustehtäviä eri puolilla Suomea.

Tehtävään haetaan kansanlähetysliikkeen näkyyn ja arvoihin sitoutunutta pappia. Lähetystyön kokemus sekä aikaisempi esihenkilökokemus katsotaan tehtävässä eduksi. Edellytämme hyvää suullista ja kirjallista suomen- ja englanninkielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Kansanlähetyksen ulkomaantyön johtajana pääset työskentelemään maailmanlaajuisesti monipuolisessa tehtäväkentässä. Palkkahaitari on 4300-4800 euroa. Lisäksi aiemman kokemuksen perusteella maksettava kokemuslisä on 4-12%. Varsinainen työntekopaikka sijaitsee Ryttylässä, Kansanlähetysopiston alueella. Työssä on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön. Työsuhde-etuihin kuuluu muun muassa laaja työterveyshuolto ja työsuhdepyörä.

Tehtävä täytetään 1.3.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi palkkatoiveineen 14.1.2024 klo 13.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen rekry@sekl.fi. Liitä mukaan CV sekä kahden suosittelijan tiedot. Toimita hakemuksen yhteydessä myös 1-2 sivun kirjoitus, jossa avaat näkemyksiäsi seuraavista kysymyksistä:

 • Kansanlähetys tekee työtä sekä Suomessa että ulkomailla. Miten näet Kansanlähetyksen kaltaisen lähetysherätysliikkeen kotimaantyön ja ulkomaantyön keskinäisen suhteen tulevaisuudessa?
 • Varainhankinnassa eletään valtakunnallisesti murroksen aikaa. Mitä ajatuksia tämä sinussa johtajana herättää?
 • Miten näet Kansanlähetyksen ulkomaantyöjohtajana tilanteen, jossa olemme keskellä kuulemismenettelyä liittyen lähetysjärjestöasemaamme Suomen ev.lut. kirkossa?

 

Tutustu tarkemmin:

Kansanlähetyksen lähetysteologinen asiakirja

Kansanlähetyksen lähetysstrategia

Kansanlähetyksen ohjelma

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Mahdolliset haastattelut suoritetaan perjantaina 19.1.2024 Tampereella. Tarpeen mukaan ohjaamme kärkihakijat soveltuvuusarvioon.

Lisätiedot: Lähetysjohtaja Daniel Nummela p. 044 447 7812

Share This