Siunattua pääsiäistä! Kristus nousi kuolleista. Totisesti nousi!

9.4.2023

Jeesus elää ja on tulossa takaisin. Tämä on se sanoma, hyvä uutinen, joka mullisti koko maailman. Jeesuksen ylösnousemus on se hyvä uutinen, jota kristityt ovat julistaneet ensimmäisestä pääsiäisestä lähtien.

Sanoma Jeesuksen ylösnousemuksesta on ainutlaatuinen hyvä uutinen. Maailmassa on monia hyviä uutisia. Joku paranee syövästä, toinen saa lapsen pitkän odotuksen jälkeen ja kolmas tekee sovinnon vanhan äitinsä kanssa. Nämä ja monet muut vastaavat ovat oikeasti hyviä uutisia. Ne ovat kuitenkin rajallisia hyviä uutisia, ne eivät välttämättä liity meihin millään tavalla. Pääsiäisen hyvä uutinen, Jeesuksen ylösnousemus, sen sijaan koskee jokaista ihmistä. Hyvä uutinen Jeesuksen ylösnousemuksesta nimittäin julistaa, että Jumala rakastaa sinua ja minua, aivan jokaista ihmistä tässä maailmassa.

Jeesuksen ylösnousemus on kristillisen uskon perusta. Paavali toteaa Korinttilaiskirjeessä, että ilman Kristuksen ylösnousemusta kristillinen usko ei ole mielekäs: 1. Kor. 15:16–19.

Ellei kuolleita herätetä, ei Kristustakaan ole herätetty. Mutta ellei Kristusta ole herätetty, teidän uskonne on pohjaa vailla ja te olette yhä syntienne vallassa. Ja silloin nekin, jotka ovat nukkuneet pois Kristukseen uskoen, ovat joutuneet perikatoon. Jos olemme panneet toivomme Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, olemme säälittävimpiä kaikista ihmisistä.

Paavali vakuuttaa, että samoin kuin Jeesus nousi kuolleista ruumiillisesti, myös meidät kerran herätetään kuolleista, ja silloin mekin saamme uuden muuttuneen ylösnousemusruumiin. Paavali korostaa sitä, että sellainen kuin Jeesus on nyt taivaassa, sellaisia tulevat olemaan myös kaikki hänen omansa, kun he pääsevät taivaaseen.

Pääsiäissunnuntain voisi näin nimetä myös toivon sunnuntaiksi. Jeesuksen ylösnousemus nimittäin kertoo, että Jeesus todella oli se, joka hän sanoi olevansa, Jumalan poika, Messias. Ylösnousemus kertoo, että pahan valta on voitettu, että syntimme ovat sovitetut ja tie Jumalan luokse on avoin.

Asettaessamme toivomme Jeesuksen ylösnousemukseen me liitymme niihin Herran omiin, jotka ovat eri aikoina kiinnittyneet häneen ja jotka hän tämän kautta on varjellut uskossa. Näin voimme kulkea tiellä, jonka Herra Jeesus Kristus valmisti meille. Se on tie, joka vie taivaan Isän luokse.

Ole rohkea ja luja uskossasi, sillä Herra on kanssasi! Siunattua pääsiäistä toivottaen

Daniel Nummela
Kansanlähetyksen lähetysjohtaja

Lahjoita Raamattu rakkaaksi -keräykseen

Voit lahjoittaa oheisella lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70360 tilille:
Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.
Voit lahjoittaa myös:
soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
TAI MobilePayllä, 84847.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This