Sisältöä, seurakuntayhteyttä ja merkitystä elämään korona-aikana 

1.6.2020

Tähän artikkeliin päivitämme tietoja Kansanlähetyksen netissä tarjottavasta sisällöstä. Lisäämme uusimmat uutiset ylimmäksi.

Nuorten Maailmalla on tällä viikolla vuoro @kirkko_suomessa -Instagram-tilillä. Viikon mittaan esitellään työntekijöitä ja nuoria. Lisäksi on joka illalle livelähetys.

Ma 1.6. klo 17 Sporttilive, jossa MM-kultamitalisti Mirka Suutarin kanssa liikkumista

Ti 2.6. klo 18 Kysy mitä vaan, teologit Vesa Ollilainen ja Daniel Nummela vastaavat taivaan ja maan väliltä

Ke 3.6. klo 19 NM Pelit, pelataan Fortnitea (tätä ei Instagramin kautta, vaan Twitch-kanavallamme)

To 4.6. klo 19 Saara Mrčela kertoo lähetystyöstä oman elämänsä näkökulmasta

Pe 5.6. klo 19 NM Live eli IG-nuortenilta

La 6.6. klo 18 spesiaali-ilta, Lauri Johansson kertoo elämäntarinaansa ja vastailee kysymyksiin

Su 7.6. klo 19 Biblia-raamattutunti

 

Käy katsomassa Heidi Tohmolan rohkaiseva opetus YouTubessa tästä linkistä>>

Kuuntele Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen radioon ja televisioon tuottamia ohjelmia ja osallistu jumalanpalvelukseen netin välityksellä sunnuntaisin kello 13.00 alkaen. Klikkaa tästä>>.

Pääsiäisajan jumalanpalvelukset striimataan Lähetyskeskuksesta kiirastorstaina 9.4. klo 18.00 ja pitkäperjantaina 10.4. klo 13.00. Liity mukaan avaimia.net-sivujen kautta klikkaamalla linkkiä Suorat lähetykset.  Suora linkki tässä>>.

Tule virtuaalisille kirkkokahveille Palmusunnuntaina Palmuille. Kirkkokahvit Nishinomiyasta, Japanista sunnuntaina kello 12.00 alkaen Facebookissa. Klikkaa tästä>>

Lähetyskeskuksen jumalanpalveluksia voi seurata myös Youtubesta. Klikkaa tästä>>. 

Uusimmat radio-ohjelmat löytyvät myös iTunesista ja Spotifysta, iTunesissa Kansanlähetys podcast ja Spotifyssa Avaimia.net -hakusanoilla.

Nuorten Maailma 

Kansanlähetyksen nuorisotyö, Nuorten Maailma, on nuorten kanssa karanteenissa ja rohkaisee luottamaan Jeesukseen myös poikkeusoloissa. Nuorten Maailma on keskittänyt toimintansa Instagramiin. Tili löytyy Instagramista nimellä nuortenmaailma>>.

Hiljaisella viikolla ohjelmaa on seuraavasti Instagramissa:
Kiirastorstaina klo 19.00: Kysy mitä vaan, vastaamme mitä vaan / Vesa Ollilainen & Daniel Nummela.
Lankalauantaina: Raamis Nooa Saaren kanssa klo 13.00 alkaen.

NM Live -nuortenillat jatkuvat Nuorten Maailman Instagram-tilillä perjantaisin klo 20.00.
18.4: Totuus pornosta & sen vaikutuksista / Pia Rendic.

Nuorten Maailman kotisivuilla on kerrottu kattavasti tämänhetkisestä nuorten toiminnasta. Siirry nuorisotyön kotisivuille tästä>>.

Donkki

Koronatilanne on muuttanut myös juniori-ikäisten lasten tekemistä ympäri maailman. Kansanlähetyksen juniorityö toimittaa juniori-ikäisille live-lähetyksiä ja muuta ohjelmaa internetin välityksellä. Lisätietoa löydät Donkin sivuilta klikkaamalla tästä>>

Donkki-tube

Uusi Tie -lehti 

Tilaa Uuden Tien sähköinen artikkelilukumahdollisuus tai viikoittain ilmestyvä uudistunut Uusi Tie -lehti osoitteessa uusitie.com. Käy tykkäämässä ja keskustelemassa ajankohtaisista aiheista Uuden Tien Facebook-yhteisössä. Pääset sinne suoraan, kun olet kirjautuneena Facebookissa, klikkaamalla tästä>>.

Kansanlähetysopisto

Terveiset Kansanlähetysopistolta Ryttylästä! 

Opistomme on siirtynyt hyvällä menestyksellä etätyöskentelyyn koronaepidemian ajaksi. Haluaisitko sinä viettää loppukevään opiskellen esimerkiksi Raamattua tai apologiaa hyvässä seurassa? Laita hakemus haluamallesi opintolinjalle tai ole suoraan yhteydessä linjavastaavaan.  

Vähintään kahdeksan viikkoa kestävistä opinnoista saat Kelan opintotuen. Katso lisää ja ole yhteydessä meihin verkkosivuillamme, sähköpostitse opisto@sekl.fi tai puhelimitse 019 77 920. Tästä linkistä voit siirtyä opiston verkkosivuille >> 

Viikonlopputapahtumistamme ainakin Apologiaforum toteutetaan suorana nettilähetyksenä 24.–26.4. Siihen tulee silti edelleen ilmoittautua. Ilmoittautumislinkki ja ohjelma ja tarkemmat tiedot täältä >> 

Etelä-Pohjanmaan Ev.lut. Kansanlähetys 

Kohtaamispaikka 

Maakunnallinen Kohtaamispaikka järjestetään nettilähetyksenä joka sunnuntai klo 17.00. Nettilähetystä voi seurata Facebookissa tästä linkistä>> tai klikkaamalla osoitetta kohtaamispaikka.online.church>>. 

Puskisillat 

Kaiken ikäisten nuorteniltaan voi osallistua joka torstai klo 18.45 Instagramissa. Tule mukaan tilin puskisillat>> kautta. 

Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen piiripastori Juha Vihriälän hartauksia voi kuunnella Youtubessa Pastori Juha -kanavalla>>.  

Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys 

Tässä Helsingin Kansanlähetyspiirin tarjontaa: 

Filia-saarnoja voi kuunnella Radio Patmoksen kanavalla 1.4.2020 alkaen melkein koko maassa. Katso oman paikkakuntasi radiotaajuus tästä linkistä>>.

Ohjelmat kuuluvat Helsingissä taajuudella 97,1. 

Patmoksen nettisivujen kautta ohjelmaa voi seurata tässä osoitteessa>>. 

Filia-saarnat

Radio Patmoksen aalloilla sekä netissä lähetetään edellisen sunnuntain jumalanpalveluksen saarna nauhoitettuna lähetyksenä (noin 25 min.) lauantaisin klo 13.30. 

Radio Patmoksen aalloilla sekä netissä joka maanantai klo 16.03 Ajankohtaista Alppilasta, mielenkiintoisia opetuksia ja haastatteluja Raamatusta, kristillisestä uskosta sekä ajankohtaisista asioista (noin 45 minuuttia). 

Hämeen Ev.lut. Kansanlähetys 

Hämeen Kansanlähetyksen nettisivuilla on iltahartauksia, joita sinne ladataan kaksi kertaa viikossa. 

Hartaudet tiistaisin ja torstaisin kello 19.00 julkaistaan Facebookissa: Kansanlähetys Häme>> ja nettisivujen kautta (youtube -upotus). Hartaudet ovat katsottavissa piirin kotisivuilla tästä>>.

Lisäksi tulossa nettipyhäkoulut. 

Keski-Pohjanmaan Ev.lut. Kansanlähetys 

Tuisku Winterin ja Marko Mitrosen ”Pastorit Pohjanmaalta” -podcastia voi kuunnella tässä osoitteessa>>.

 

Keski-Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Reino Saarelman Bulgarian matkakuulumiset Livenä YouTubessa 17.5. klo 16

”Kaksi kuukautta Bulgariassa”. Siirry katsomaan >>tästä.

Joka maanantai klo 18 Skype-rukouskokous Suomi ja Israel ja tiistai nuorten Breikki sos.mediassa

31.5 Leipäsunnuntai 31.5. klo 16 Live-lähetys Lähetyskodilta
Klikkaa tästä >>https://youtu.be/q6L6O6f-g30
”Pyhän Hengen vuodattaminen”
Jukka Jämsèn
Mukana myös: Harri Alatupa, Tommi ja Anna Parikka
Striimaus: Kimmo Korpela

Lisäinfoa tapahtumista >>Keski-Suomen kansanlähetyksen sivuilla.

Pohjois-Karjalan Ev.lut. Kansanlähetys 

Piirillä on hartaus joka päivä klo 14 Youtubessa nimellä: pohjois-karjalan kansanlahetys >>täällä.

Joka päivä klo 14 on hartaus facebookissa osoitteessa: https://www.facebook.com/gerson.mgaya  Hartauden jälkeen sekä linkki että teksti tulevat piirin facebookin tilille:  https://www.facebook.com/pohjoiskarjalankl/

Joka perjantai klo 18 on Perjantaipysäkin ohjelma youtubessa nimellä: pohjois-karjalan kansanlahetys

Joka maanantai klo 18 on Raamattutunti youtubessa nimellä:   pohjois-karjalan kansanlahetys
Joka maanantai klo 18 on Raamattutunti facebookissa nimellä: https://www.facebook.com/gerson.mgaya , ja kun tunti on loppunut sekä linkki että teksti tulevat piirin facebookiin: https://www.facebook.com/pohjoiskarjalankl/

Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys 

Toiminnanjohtaja Cecilia Kurkinen tuottaa hartauksia Facebook-sivulle Kansanlähetys Pohjois-Savo. Tule mukaan yhteisöön klikkkaamalla tästä>>.

Rukousryhmiä tai kuulumisryhmiä on tarkoitus myös perustaa eri kanavia hyödyntäen. Niistä voi tiedustella Cecilia Kurkiselta. Hän saattaa ystäviä yhteen sen mukaan, mitä viestintäkanavaa kenenkin kanssa voi käyttää.
Ota yhteyttä Ceciliaan sähköpostitse cecilia.kurkinen@sekl.fi tai puhelimitse 050 381 4459.

Ossi Hella ja Jussi Kantele tuottavat Kolme kohtaamista Kuopio -Facebook ryhmään videomateriaalia, nimellä ”Fiktiivisen Ossin ja fiktiivisen Jussin fiktiiviset saunaillat”. Videoita julkaistaan maanantaisin klo 17.00. Ryhmässä julkaistaan infoa sitä mukaa kuin videoiden julkaisuaikataulut tarkentuvat. Videoissa käsitellään keksityn arkisen tarinan tai tilanteen kautta viikon jumalanpalvelusteksteistä nousevia ajatuksia. Ryhmässä on mahdollisuus keskusteluun videon pohjalta.  

Liity Kolme kohtaamista Kuopio Facebook-ryhmään jos olet kiinnostunut näkemään videoita ja osallistumaan keskusteluun. Tule mukaan tästä>>

Yhteyshenkilö Ossi Hella
ossi.hella@sekl.fi
p. 044 532 4523

Päijät-Hämeen Ev.lut. Kansanlähetys

Parillisten viikkojen maanantaina pidetään klo 13.00 päiväpiiri Zoomissa. Päiväpiiri on raamattupiiri, jossa tällä hetkellä käydään läpi Filippiläiskirjettä. Linkin kokoontumisiin saat Anne Takalalta, puh. 050 311 1980. 

Ruotsin suomenkielinen Ev.lut. Kansanlähetys

Youtube
Ruotsin Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla on lähes kolmesataa raamattuopetusta sekä puheita ja todistuksia eri tapahtumista. Linkin osoite on >>tässä.
Nettiradio
Lähetykset ympäri vuorokauden. Lähetämme seurapuheita, saarnoja, raamattuopetuksia sekä uusintoina vuoden 2017 ”Se löytyy” -radiolähetyksiä. Lisäämme ohjelma-tarjontaa jatkuvasti. Radioaseman linkki on >>tässä.
Podcast
Linkki >>tässä.
Sama Spotifyssa
Linkki >>tässä.

Satakunnan Ev.lut. Kansanlähetys

Raamattu ja rukous -skypekokous arkisin klo 9.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00.
Liity mukaan tästä linkistä>>

Satakunnan Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla Kohtaamispaikka sunnuntaisin klo 16.00.
Tule mukaan tästä linkistä>>

Opetukset Porista porisee 6 minuuttia

YouTube Sauli Ahvenjärvi >>Lauluja taivaasta

Podcastit
Jeesus tulee – oletko valmis? Kuuntele tästä linkistä>> 

Uudenmaan Ev.lut. Kansanlähetys 

Uudenmaan Ev.lut. Kansanlähetyksen puheita – Iltasaarnoja ja ajatuksia arkeen pääset kuuntelemaan heidän omilta kotisivuiltaan tästä>>
Tai vaihtoehtoisesti anchor.fm:in ja spotify:n kautta
 tästä>> ja tästä>>

Varsinais-Suomen Ev.lut. Kansanlähetys 

Varsinais-Suomen Kansanlähetykseltä on tulossa”Raamattu- ja lähetyshetki” -video nettiin katseltavaksi. Se ilmestyy aikaisintaan viikolla 16.  

Katso täältä: www.vskl.fi 

Nuttuideaa neulomisen ystäville

Kotiin eristäytymisen aikana voi harrastaa myös neulomista. Se on rentouttavaa ja harrastuksen merkitystä lisää vielä mahdollisuus lähimmäisten auttamiseen. Lähetystyöntekijä Pirkko Tuppurainen suunnitteli vuonna 2008 helpon ohjeen  vauvan nutun neulomiseen vastasyntyneille etiopialaisvauvoille. Tavoitteena on tarjota tavallaan pieni äitiyspakkaus jotta äidit tulisivat synnyttämään sairaalaan ja joka auttaa pieniä vauvoja selviytymään Afrikan kylmistä öistä.

Nuttuja on neulottu tähän mennessä noin 170 000 kappaletta. Nuttuprojektin kotisivuilta ja Facebook-yhteisön sivuilta löydät ohjeet nutun lisäksi junasukkiin ja -tumppuihin sekä kypärämyssyyn. Kansanlähetyksen kotisivuilta ohjeet löytyvät täältä>>.

Pirkko Tuppurainen haastaa edelleen neulomaan nuttuja. Niitä otetaan vastaan nuttuvarastolla Tuurissa. Sieltä niitä lähetetään edelleen vähitellen Etiopiaan jaettavaksi vastasyntyneille vauvoille.   

Joulusukat pukinkonttiin 

Parhaillaan on käynnissä myös joulusukkakeräys. Kansanlähetys lähettää yhdessä yhteistyöjärjestönsä kanssa tämän vuoden 2020 jouluksi vähävaraisille lapsille Moldovaan, Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja Baltiaan 10 000 joulupakettia.

Pakettiin laitetaan makeisia, koulutarvikkeita, saippuaa, shampoota, hammastahnaa, hammasharja, lelu, hengellinen lastenkirja, vaatteita ja sukat. 

Sukat lähetetään Suomesta Moldovaan 15.9.2020 mennessä, jotta paketit ehtivät lapsille jouluksi. 

Sekä nutut että sukat lähetetään nuttuvarastolle osoitteella:
Hanna Saarenpää, Apilapolku 1,
63610 Tuuri,
puh. 040 769 2077. 

Lue lisää joulusukkakeräyksestä tästä linkistä>>

Lisätiedot:
Pirkko Tuppurainen
Nuttu- ja sukkaprojekti
0400 385 774
pirkko.tuppurainen@sekl.fi
www.nuttu.info>>
Facebook: Nuttu>> 

 

Ota yhteyttä

Repo Jukka

kotimaantyön johtaja SEKL. Aluekoordinaattorivastuu: Venäjä, Viro. Työalueiden henkilöstöasiat verotus- ja sosiaaliturva-asiat

jukka.repo@sekl.fi

044 447 7906

Onko Raamattu sinulle rakas

Tue työtämme, joka tavoitteena on, että Raamattu voisi tulla rakkaaksi ja antaa toivoa ja uskoa vaikeinakin aikoina. Tarvitsemme esirukouksiasi.
Pyydämme myös taloudellista tukea. Voit tukea oheisesta painikkeesta tai oman pankkisi kautta viitteellä 70328. Kansanlähetyksen tilinumerot ovat tämän sivun alalaidassa. Kiitos, että olet mukana. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This