Radiomies jo pikkupoikana 

3.12.2020

Tutustumme Kansanlähetyksen radiokoordinaattoriin Mika Järviseen.

Mitä työhösi kuuluu? 
Radio- ja podcast-työn koordinointi. Teen Radio Deiltä kuultavia Kansanlähetyksen ohjelmia, kuten Raamattuavain Extraa ja Raamattubuffetia.

Millainen tausta sinulla on?
Olen aiemmin ollut Kansanlähetyksen juniorityössä Donkki-lehden toimitussihteerinä. Radiotyön aloitin vuonna 2019. Innostuin radiotyöstä jo pikkupoikana. Tein ala-asteikäisenä kaverini kanssa Radiotape-nimistä ohjelmaa C-kasetille.

Mikä työssäsi on parasta?
Vaikka en ole lähetystyöntekijä tai raamatunopettaja, niin saan kuitenkin olla mukana antamassa oman panokseni lähetystyöhön ja pitää Raamattua esillä. Hienoja hetkiä työssäni ovat myös ne, kun muodostuu yhteys haastateltavan kanssa.

Miten radio-ohjelmia tehdään?
Raamattuavain Extra -ohjelma tehdään karkeasti näin: Ensin suunnittelen sisällön ja etsin haastateltavat. Sitten ohjelma äänitetään Kansanlähetys-opiston studiossa. Teen välillä äänityksiä myös puhelimen kautta tai kun tapaan ihmisiä tapahtumissa. Lopuksi muokkaan äänen niin, että se kuulostaa hyvältä radiossa, ja lähetän valmiin ohjelman Radio Deille.

Kuinka pidät radioääntäsi vireessä? 
Pyrin harrastamaan liikuntaa päivittäin. Juon paljon vettä ja hunajateetä. Vaikka kahvi ei tee hyvää äänelle, niin kyllä sitäkin tulee juotua.

Millaisia unelmia sinulla on työssäsi?
Unelmani on, että Kansanlähetyksen radio-ohjelmat ja podcastit palvelisivat eri-ikäisiä ja että Kansanlähetyksen työ toisi kaikenikäisiä ihmisiä yhteen.

Mistä saat voimia työhösi?
Radiotyö jo itsessään palkitsee. Voimia työhön antavat myös onnistumiset, haasteiden voittaminen ja positiiviset kohtaamiset ihmisten kanssa.

Mikä on lempipaikkasi Raamatussa?
Yksi lempipaikoistani Raamatussa on Jesajan kirjan 53:5: “Hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet.” Englanninkielinen käännös tästä on minulle tärkeä, “Through his stripes are we healed.” Ajattelen, että ’stripes’ tarkoittaa tässä ruoskaniskujen jälkiä.

Kerro yhdestä työpäivästäsi! 

7.00   Aamupuuron ja kahvin keittäminen sekä Raamattuavaimen kuuntelu Radio Deistä
8.00   Työpäivän aloitus sähköpostin tsekkauksella
8.30   Radio-ohjelman muokkaaminen
9.00   Juontojen äänittämistä kotistudiossa
9.30   Viestintäosaston viikkopalaveri
10.15  Puhelinhaastattelun äänitys radio-ohjelmaan
11.00  Juontojen äänittämistä ja editointia
12.15  Ruokatauko
12.45  Haastattelun ja ohjelman editointia
14.00  Seuraavien haastatteluiden sopimista ja suunnittelua
14.30  Kahvit
14.45  Podcast-suunnittelua
15.00  Radio-ohjelmien toimittaminen ja muokkaaminen nettiin ja Radio Deille
16.15  Kone kiinni

Lue lisää Mikasta ja hänen työstään.

***
Kansanlähetyksen radio-ohjelmat Radio Deillä
  • Raamattuavain arkisin klo 7.03 ja 17.15. Sisältää lyhyitä raamattuopetuksia eri opettajilta.
  • Raamattuavain Extra lauantaisin klo 8.35–9.55. Kuullaan viikon Raamattuavaimet uusintoina sekä ohjelmallinen osuus. Ohjelmaan voi lähettää kysymyksiä Raamatusta avaimia.net -sivujen palautelomakkeella. Noin klo 9.45 ohjelma-osio101 aarretta Raamatusta, jossa luetaan samannimistä lastenraamattua.
  • Lähetysavain kuun toisena ja neljäntenä lauantaina klo 14.30. Keskustelua lähetystyöstä ja kuulumisia suoraan kentiltä.
  • Raamattubuffet sunnuntaisin klo 12.00–12.45 (ei kesä-, heinä- ja elokuussa). Käsitellään pyhäpäivän teemaa ja tekstiä.

Ohjelmat ovat kuunneltavissa myös avaimia.net -sivuilta sekä Spotifyn ja Applen podcasteista. Seuraa Instagramissa: avaimianet.

Tule mukaan Suomi sydämellä -joulukeräykseen

Kansanlähetyksen radiotyö on osa kotimaantyötämme, jolle keräämme juuri nyt varoja Suomi sydämellä -joulukeräyksessä. Radio-ohjelmiemme kautta suuri joukko suomalaisia voi kuulla Jeesuksesta ja saada hyvää raamattuopetusta.

Lue lisää ja lahjoita.

 

Mikan haastattelu on julkaistu lyhennettynä Suuressa mukana -lehdessä 4/2020.

Teksti: Marja Neuvonen
Kuva: Sanna Myllärinen

Share This