Rouva Kawamura sai taivaskutsun

18.11.2021

Lähetystyöntekijämme Asako Palmu kirjoittaa viimeisimmässä kirjeessään:

Tänään saimme suruviestin Japanista Nishinomiyan seurakunnasta rouva Kawamuran poismenosta. Hän ehti täyttää lokakuussa 100 vuotta. Viimeisellä kerralla kun tapasimme hän topakasti näytti omat hautajaistoiveensa sisältävää kansiota ja painotti ei-kristitylle tyttärelleenkin, että hautajaiset ovat sitten kristilliset. Ja rouva korosti sitä, että hän on valmis menemään taivaaseen vaikka huomispäivänä. Hänellä oli sydämessään rauha, jotain parempaa oli edessä! Olemus oli levollinen.

Rouva Kawamura ja Asako Pihkala keskustelevat
Rouva Kawamuran luona käymässä viimeisen kerran. Kuva: Lauri Palmu

Kesällä hän vielä soitti meille ja kiitti kaikesta. Hauras ääni ja kauniit sanat jäivät sydämiimme, ne olivat viimeisiä sanoja yhdessä tässä ajassa. Nyt tiedämme hänen olevan perillä Jeesuksen luona. Huomenna vietetään ruumiinvalvojaisia ja ylihuomenna ovat hautajaiset ja sen perään heti poltto krematoriossa, kuten Japanissa on tapana. Rukouksin saattelemme häntä täältä Suomesta. Jospa hautajaismenot kirkastaisivat  ylösnousemustoivoa sukulaisten ja ystävien keskuudessa. Rouva Kawamura oli sukunsa ainoa kristitty.

Nuoruudessaan rouva Kawamura kävi opistoa, joka oli kristittyjen perustama. Siellä hänelle tulivat tutuiksi ja rakkaiksi monet virret. Vuodet vierivät, ja 1980-luvulla rouva Kawamura tutustui lähellä asuvaan lähettiperheeseen, Vänskiin. Hän kävi kirkossa ja Raamattua opiskeltuaan oli vakuuttunut Jumalan rakkaudesta ja Jeesuksen pelastustyöstä. Hän olisi halunnut heti kasteen, mutta aviomiehen vastustus oli kova ja silloin kaste jäi. Suhde kirkkoon kuitenkin säilyi. Kun Vänskät olivat palaamassa lopullisesti Suomeen 2010, rouva Kawamura sanoi, että nyt hän kyllä on jo niin iäkäs, että voi päättää itse omasta uskostaan. Niinpä Seppo Vänskä sai kastaa hänet Jumalan lapseksi.

Vuosien varrella pidimme usein mukavia kotikokouksia Kawamuran kodissa. Hän kutsui sinne ei-kristittyjä ystäviään kuulemaan Raamattua, laulamaan ja rukoilemaan. Ne opiskeluaikaiset virret olivat edelleen hänelle kaikkein rakkaimpia. Samoin hän kertoi, että Isä meidän -rukous oli hänelle tärkeä ja päivittäinen. Kuulo oli loppuvuosina huono, mutta hän pystyi edelleen lukemaan. Hän iloitsi kovasti seurakunnan lähettämästä postista.

Tällainen oli yhden japanilaisen kristityn tarina. Häneen saat tutustua sitten taivaassa, niin kuin moneen muuhunkin japanilaiseen kristittyyn, joka on saanut kuulla Ilosanoman suomalaisilta lähetystyöntekijöiltä. Jumala toimii ja vaikuttaa, niin Japanissa kuin täällä Suomessakin.

 

Hautajaisissa oli esillä kristilliset elementit.
Kaikki koristeena olleet kukat leikataan ja asetellaan arkkuun, jossa vainaja ikään kuin peitetään (kasvoja lukuunottamatta) kukkamereen ennen polttohautausta. Kuva: Shigeru Okazaki

 

Tuo edessä oleva pieni valokuva jää seurakuntaan, jossa se otetaan esille aina pyhäinpäivän jumalanpalveluksessa.
Risti ja raamattu todistavat Kristusta hautajaisissa. Rouva Kawamuran valokuva jää seurakuntaan, jossa se otetaan esille aina pyhäinpäivän jumalanpalveluksessa. Kuva: Shigeru Okazaki

 

Tue Asako ja Lauri Palmun työtä

Voit tukea Laurin ja Asakon työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 8000 1501 5451 08 tai jollekin muulle sivun alareunassa mainitulle tilille viitteellä 22703 (Lauri ja Asako Palmu).
Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This