Helluntaiterveiset Palmuilta Japanista

23.5.2021

Lähetystyöntekijämme Asako ja Lauri lähettävät terveisiä kaikille Japanista:

Helluntai on tänään. Mietimme, miten tätä juhlapyhää voisi viettää jollain erityisellä tavalla. Heräsi idea lukea yhdessä eri kielillä yksi Raamatun kohta. Kartoitimme seurakunnan vähintään auttavaa kielitaitoa: japani, englanti, kiina, suomi, norja, ruotsi, saksa, korea, kreikka, latina, espanja… Näiden kielten osaajat voisivat siis lukea Apostolien teoista jakeen 2:21: “Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu.“

Japaniksi siis: 主の名を呼び求める者は皆、救われる。Aakkosilla avattuna: “Shu no na o jobi motomeru monowa mina sukuwareru.” Kieliä oli siis Japani, englanti, espanja, korea, amhara, norja, ruotsi, suomi, ranska, saksa, kiina, latina, kreikka, venäjä. Tietysti Pyhä Henki voi vielä meidät yllättää aivan uusilla kielillä!

Helluntaina on hienoa muistaa se, että Jumalan lapseus kuuluu kaikille kansoille. Ja että on tärkeää saada kuulla evankeliumi omalla kielellä. Tietysti kiitämme siitä, että meillä on Pyhä Henki, joka rohkaisee, johdattaa ja pyhittää meitä päivittäin. (AP)

Kuvia lukutilanteesta:
Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Kuva lukutilanteesta.

Helluntain raamatullinen pohja

Helluntaita vietetään 50 päivää pääsiäisen jälkeen. Se on yksi kirkkovuoden kolmesta suurimmasta juhlasta  pääsiäisen ja joulun tavoin. Ensimmäinen helluntai oli kristillisen kirkon perustamisen päivä, kirkon syntymäpäivä.

Raamatussa kerrotaan ensimmäisen helluntain tapahtumista. Tuhannet ihmiset olivat kokoontuneet Jerusalemiin sadonkorjuujuhlille. Tuolloin Pyhä Henki vuodatettiin apostolien päälle.

He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. (Ap. t. 2:3-4)

Tämä toteutti Jeesuksen lupaukset ja Vanhan testamentin ennustukset Pyhän Hengen vuodattamisesta. Pietari saarnasi, suuri joukko ihmisiä kastettiin ja seurakunnan lukumäärä kasvoi noin kolmella tuhannella hengellä. Kaikki paikalla olijat saivat kuulla julistusta omalla kielellään. Tämä korosti kristittyjen yhteyttä ja kristillisen sanoman kuulumista kaikille kansoille.  (Lähde: https://evl.fi/kirkossa/pyhapaivat/helluntai)

Kuvat: Asako ja Lauri Palmun arkisto

Tue Asako ja Lauri Palmun työtä Japanissa

Voit tukea Laurin ja Asakon työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin seuraavista Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tileistä viitteellä 22703 (Lauri ja Asako Palmu)

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This