Mikä on sinun kutsumuksesi?

11.1.2022

Kutsumuksen ajatellaan monesti tarkoittavan esimerkiksi hakeutumista johonkin kutsumusammattiin tai -tehtävään, johon henkilöllä on erityinen palo tai kutsu. Teologisesta näkökulmasta ammatteja ei kuitenkaan jaotella kutsumusammatteihin ja muihin ammatteihin, joihin henkilö on päätynyt esimerkiksi sattumalta tai ilman kutsumuksen kokemusta, lähetysjohtaja Daniel Nummela toteaa.

”Jumala kutsuu meitä jokaista tulemaan Kristuksen luokse ja olemaan hänen kanssaan, varustaakseen meidät elämään tässä maailmassa ja lähettääkseen meidät eteenpäin. Me olemme kaikki kutsuttuja Jumalan palvelukseen juuri sillä paikalla, missä olemme. Olimmepa missä tehtävässä tahansa, voimme tehdä sen kuin Jumalalle.

Lähetysjohtaja korostaa, että on tärkeätä arvostaa erilaisia tehtäviä. Kaikenlaiset tehtävät ovat tärkeitä ja ne voidaan tehdä Jumalan kunniaksi. Kutsumustehtävät vaihtelevat eri elämäntilanteissa, ja  kutsumus ulottuu lähipiiriä laajemmalle. Ei pidä myöskään unohtaa, että meidät kaikki on kutsuttu ennen kaikkea Jumalan lapsiksi ja elämään todeksi kristillistä uskoa.

”Meidät on kutsuttu osoittamaan Kristuksen rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.”

Kristityllä voi myös olla erityinen kutsumus johonkin hänen kokemuksensa mukaan ainutlaatuiseen tehtävään. Raamatussa on kertomuksia tällaisista henkilöistä ja heidän tiestään. Jumala kutsuu ja asettaa, eikä tehtävällä ole merkitystä sen arvon ja kutsumuksen kannalta.

”Jos sinulla on jokin erityinen kutsumus, sitä ei pidä väheksyä, mutta ei tarvitse olla masentunut, jos sellaista ei ole. On keskeistä ymmärtää, että mitä tahansa teemme, saamme toimia siinä Jumalalle uskollisina ja iloita siitä, että voimme tehdä siinä parhaamme.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela puhui kutsumuksesta uusien työntekijöiden koulutusaamupäivässä lokakuussa 2021.

Toim. Anne Lepikko
Kuvituskuva.

Tue lähetysjohtaja Daniel Nummelan työtä

Lähetysjohtaja, pastori Daniel Nummelalla on kokonaisvastuu Kansanlähetysliikkeen työnäystä ja toiminnasta. Voit tukea hänen työtään tästä painikkeesta tai pankissa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
Swift/Bic-koodi: NDEAFIHH
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52
Swift/Bic-koodi: OKOYFIHH
viitteellä 22554.
Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This