Piispa Ivan Laptev tuo hyviä uutisia Inkerin kirkosta Idäntyönpäiville

15.3.2021

Kansanlähetyksen Venäjän työn aluekoordinaattori lähetystyöntekijä Markus Aitamäki iloitsee viime aikojen hyvistä uutisista, joita on kuultu Inkerin kirkosta. Inkerin kirkossa pandemian aikana seurakunnat ovat alkaneet yhdistää voimiaan uudella tavalla ja sen tuloksena monenlaista hyvää on tapahtunut. Verkkolähetykset ovat tehneet mahdolliseksi, että hyvä sanoma on tavoittanut  ihmisiä, joita ei ole aiemmin ollut mukana seurakunnissa.

”Kirkon yhteisellä rippikoulukurssilla opiskelee verkossa tällä hetkellä noin 60 aikuista eri puolilla Venäjää. Seitsemän uutta seurakuntaa on perustettu. Idäntyönpäivillä kuullaan näistä hyvistä uutisista lisää”, Markus Aitamäki kertoo.

Kansanlähetysopisto järjestää Idäntyönpäivät-verkkotapahtuman 20.–21.3.2021 teemalla Kristus yhdistää. Tapahtuma on kaksikielinen. Venäjältä suorana lähetettävät osuudet tulkataan suomeksi ja Suomesta suorana lähetettävät osuudet tulkataan venäjäksi.

Lauantaina kello 10.30 Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra, Inkerin kirkon pääsihteeri Mihail Ivanov pitää raamattutunnin aiheesta Kantakaa toistenne kuormia.  Raamattutunti on tekstitetty suomeksi. Kello 13.00 alkaen lähetetään meille Suomeen suoraa ohjelmaa Kelton seurakunnasta. Tässä osuudessa ovat mukana muun muassa piispa Ivan Laptev ja emerituspiispa, nykyisin Kelton seurakunnan kirkkoherrana toimiva Aarre Kuukauppi.

Sunnuntaina aamulla voi osallistua verkon välityksellä Kelton seurakunnan jumalanpalvelukseen. Iltapäivällä kello 13.00 alkaen lähetetään Youtubessa Kansanlähetysopiston jumalanpalvelus, joka on maksuton. Linkki tähän on Kansanlähetysopiston kotisivuilla >>Jumalanpalvelukset-osiossa.

Idäntyönpäivien verkkotapahtuma maksaa 10 euroa ja ilmoittautumisia toivotaan 18.3. mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki ovat Kansanlähetysopiston verkkosivuston Tapahtumat-osiossa >>täällä.

Teksti: Anne Lepikko

Kuva: Liliann Keskinen

Tue työtä Venäjällä

Voit tukea Kansanlähetyksen työtä Venäjällä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52
viitteellä 71000 (Venäjä).
Kiitos tuestasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This