Kansanlähetyspäiville voi osallistua monin tavoin

23.6.2022

Kansanlähetyksen ohjelmia on jo pitkään voinut seurata sekä radiosta, netistä että paikan päällä. Podcast-tuotanto on järjestön viimeisimpiä aluevaltauksia yleisön palvelemiseksi.

Kotimaantyön aluekoordinaattori Anssi Savonen toteaa, että äänitteiden kuluttaminen on Kansanlähetysliikkeessä tuttu ilmiö liikkeen alkuajoista lähtien. Esimerkiksi tapahtumien puheita on vuosikymmenien ajan nauhoitettu, ja niitä on voinut hankkia itselleen kotona kuunneltavaksi.
– Studioympäristössä on helpompi sanoittaa ajatuksia sillä tavalla, jolla ei viidentuhannen kuulijan edessä ehkä tulisi sanoitettua. Näin podcastien puheista tulee elävämpiä. Niiden tekemisessä on vähän sellainen kahvipöytäkeskustelun tai saunajutustelun tuntu, Savonen tuumaa.

Podcasteja on vuodesta 2021 lähtien syntynyt jo kymmenen. Kansanlähetyspäivien alkaessa perjantaina 1. päivä heinäkuuta ilmestyy lähetysjohtaja Daniel Nummelan podcastin Pieni ihminen suuressa mukana seuraava jakso. Aiheena on Kansanlähetys hengellisenä kotina. Vuodesta 2021 lähtien joka toinen perjantai ilmestyvässä podcastissa Nummela keskustelee studiovieraiden kanssa Raamatusta, lähetystyöstä ja elämän suurista kysymyksistä.

Podcast-tuotantoa Kansanlähetyspäivillä

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kansanlähetyspäivien ohjelmassa tutustutaan lähemmin kahteen Kansanlähetyksen podcastiin. Perjantaipysäkillä  1. heinäkuuta kello 17.30 juhlayleisö voi seurata suorana lähetysjohtajan Pieni ihminen suuressa mukana -podcastin sisällöntuotantoa. Daniel Nummelan ja radiokoordinaattori Mika Järvisen lisäksi livepodcastissa on keskustelemassa nuoria. Aiheina ovat nuorisotyö ja nuorten odotukset vanhemmalle sukupolvelle.

Kansanlähetyspäivien ohjelmassa ovat mukana myös Itse ajattelijat -podcastin keskustelijat Leif Nummela, Timo Soini ja juontaja Samuli Virtanen. He tarkastelevat ajankohtaisia aiheita kristillisestä ja arvokonservatiivisesta näkökulmasta rohkeasti ja suoraan, huumoria unohtamatta.
– Itse ajattelijoiden podcastia on tehty kaksi tuotantokautta. Mukana on ollut monia mielenkiintoisia vieraita, kuten Helsingin sanomien pääkirjoitustoimittaja Saska Saarikoski sekä vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula, hallintojohtaja Samuli Virtanen kertoo.

Itse ajattelijat -talk show alkaa Kansanlähetyspäivillä perjantaina 1.7. kello 16.00.

Lähetä kysymys suoraan lähetykseen

Lähetysjohtaja puhuu Kansanlähetyspäivien ohjelmassa lauantain kanavassa kello 10.30 yhdessä päivien ulkomaisten vieraiden Shinji Ishizakin ja Joel Goldbergin sekä apulaislähetysjohtaja Teijo Peltolan kanssa. Heidän aiheenaan on Lähetystyö tänään.

Perinteisen Polttopiste-puheensa Nummela pitää lauantaina 2.7 kello 13.00. Hän on juuri ennen puhettaan kello 12.30 alkaen sekä puheensa jälkeen kello 13.45–14.15 radiostudiossa Mika Järvisen haastateltavana. Tähän haastatteluun voi lähettää etukäteen kysymyksiä numeroon 044 447 7814. Osa viesteistä julkaistaan. Polttopiste-puhe on myöhemmin kuultavissa Pieni ihminen suuressa mukana -podcastissa.

Kansanlähetyspäivien päätöstilaisuudessa Kotimatkalla, sunnuntaina kello 13.00 alkaen, esiintyvät Nummelan lisäksi taikuri Miika Korkatti sekä Jukka Leppilampi & Armon combo. Tässä kokokoonpanossa musisoivat Leppilammen kanssa Hillel Tokazier, Junnu Aaltonen ja Jukka Tolonen.
– Toivottavasti tapaamme Kansanlähetyspäivillä! Luvassa on hieno kattaus laadukasta raamattuopetusta ja monenlaista muuta ohjelmaa hengelliseksi virkistykseksi ja rakennukseksi, lähetysjohtaja Nummela sanoo.

Kansanlähetyspäivät järjestetään Ryttylässä 1.–3.7.2022. Tapahtuman teemana on Kotona täällä ja taivaassa. Päivien johtajina toimivat Asako ja Lauri Palmu sekä Samuli Virtanen. Kansanlähetyspäiviä voi seurata myös Kansanlähetyksen Youtube-kanavalta sekä Radio Deistä.

Lisätietoja: kansanlahetyspaivat.fi

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: Rauno Maanpää

Tue Kansanlähetyspäiviä

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille.
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This