Kansanlähetyspäiville odotetaan toistakymmentä tuhatta kävijää

6.5.2022

Kansanlähetysopistolla Ryttylässä on jo vuoden verran valmisteltu heinäkuun alussa vietettäviä kesäjuhlia. Kansanlähetyspäivien teemana 1.–3.7 on Kotona täällä ja taivaassa. Nyt ohjelma on julkaistu kotisivuilla.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela arvioi, että vaikka tapahtumaa voi seurata netin ja radion välityksellä, Lähetyskeskuksen alueelle Ryttylään saapuu väkeä enemmän kuin koskaan. − Parhaimmillaan odotamme viikonlopun aikana päivää kohden noin 7500 kävijää. Pandemian jälkeisessä todellisuudessa haluamme palvella ihmisiä siten, että kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan, Nummela sanoo.

Päivien johtajina toimivat hallintojohtaja Samuli Virtanen sekä lähetystyöntekijät Asako ja Lauri Palmu.

Niin kuin monilla muilla, myös Palmun perheellä on monta vuotta siitä, kun he viimeksi ovat olleet läsnä Kansanlähetyspäivillä. Heillä tosin esteenä oli pitkä välimatka.
Viimeisin kerta oli vuonna 2018, koska toimimme lähetystyössä Japanissa. Iloitsemme siitä, että nyt olemme Suomessa ja näyttää siltä, että koronatilannekin sallisi tapahtuman järjestämisen. Kotona täällä ja taivaassa -teema yhdistää kuitenkin kaikkia uskovia, ovat he sitten paikan päällä, kauempana maailmalla, tai sitten jo perillä Taivaan kodissa, Palmut sanovat. 

Tapahtuman tuottajaparina ovat tälläkin kertaa ahkeroineet Salla Leppänen ja Tode Jurvanen. Kansanlähetyspäivät järjestyvät tuloksena yhteistyöstä, jossa vapaaehtoiset vastuunkantajat ovat olennaisessa osassa. Talkoolaisten ilmoittautuminen on jo alkanut Kansanlähetyspäivien nettisivujen kautta.

− Ensimmäiset ilmoittautumiset ovat jo tulleet. Tarjolla on monenlaista talkooaskaretta kahvinkeitosta kolehdinkeruuseen ja järjestyksenvalvonnasta liikenteenohjaukseen, kullekin kiinnostuksen mukaan, Salla Leppänen selvittää.

− Odotamme innolla näkevämme tänä kesänä niin vanhoja kuin uusia tuttavuuksia talkoolaisten riveissä. Kesäjuhlat ovat hieman kuin formulakilpailu. Ilman renkaita ei kisat onnistu. Samoin on talkoolaisten laita kesäjuhlilla. He ovat tärkeässä tehtävässä koko juhlien onnistumisessa, Tode Jurvanen toteaa.

Kansanlähetyspäivillä on omaa ohjelmaa kaiken ikäisille osallistujille. Lasten ohjelmaa on 3–6-vuotiaille, junioriohjelmaa 7–14-vuotiaille, ja nuorille on omaa ohjelmaa. Pääohjelmassa on niin raamattutunteja, ajankohtaiskanavia kuin musiikkiakin.

− Iloitsemme siitä, että olemme saaneet mukaan huippuesiintyjiä. Esimerkiksi Jukka Leppilampi on koonnut monipuolisen kokoonpanon kristityistä muusikoista. Mestaritaikuri Miika Korkatti on tulossa tarjoamaan yllättäviä tilanteita ja hämmästyttäviä taikatemppuja. Esityksen toisessa osassa hän kertoo uskoontulostaan ja Jumalan muuttavasta voimasta. He esiintyvät sunnuntaina juhlateltassa, Tode Jurvanen vinkkaa.

Talkooleiri antaa kokemuksen yhteisöllisyydestä

Tode Jurvanen kutsuu kaikkia halukkaita mukaan kokemaan suurtapahtuman järjestämiseen liittyvää yhteisöllisyyttä joko ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana tai sen jälkeen. − Kansanlähetyspäiviä edeltää talkooleiri, jossa on käytännön tekemisen lisäksi yhteisöllistä ohjelmaa, kuten iltahartauksia sekä yhteinen lauluilta ja ehtoollinen Raamattukesään osallistuvien kanssa. − Heti juhlaviikonlopun viimeisen tilaisuuden päätyttyä käynnistyvät purkutalkoot, kun juhlaväki kantaa penkit teltasta ulos. Suurteltan purkuun voivat osallistua kaikki. Talkoo- ja purkuleireille ilmoittautuminen on alkanut kotisivuillamme kansanlähetyspäivät.fi.

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ja Kansanlähetys järjestävät paikallisten yrittäjäjärjestöjen kanssa  Kansanlähetyspäivien yhteydessä juhla-alueella lauantaina omaa ohjelmaa yrittäjille. Tilaisuus on maksuton.

Tapahtumaa edeltää Raamattukesä 29.6–1.7.2022. Sen teemana on Jumalan suuri salaisuus.

 

Tue Kansanlähetyspäiviä

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille.
NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25

OP:
FI14 5043 1920 0034 52

DANSKE BANK:
FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This