Kansanlähetyspäivien japanilaisvieras: ”Tiesin, että Jeesus kutsui minua pastoriksi”

16.6.2022

Japanilainen Shinji Ishizaki ei ollut lapsena kuullutkaan kristinuskosta. Nuorena hän tutustui mormonilähetteihin, joiden kanssa hän viihtyi hyvin. Eräänä päivänä mormonit kysyivät, haluaisiko Ishizaki ottaa kasteen. Siihen suuntaan Ishizaki ei kuitenkaan mennyt vaan seurasi kristityn englanninopettajansa neuvoa.
– Englanninopettajani oli Pohjois-Irlannista, ja hän oli Japanissa lähetystyössä. Hän kutsui minut kotiinsa raamattupiiriin.
Ishizaki koki raamattupiirin erittäin merkittävänä, mutta hän halusi oppia Raamatusta ja Jumalasta omalla kielellään. Englanninopettaja vinkkasi paikallisesta luterilaisesta seurakunnasta, jossa oli japanilainen pastori.

Kun Ishizaki oli opiskellut Raamattua noin vuoden ajan, hänet kastettiin kesäkuussa 1986. Tuolloin hän oli 26-vuotias. Aluksi Ishizakin vaimo ei ollut innoissaan miehensä kääntymyksestä.
– Hän sanoi: ”Tiedän, että haluat tulla kastetuksi, mutta se on sinun ongelmasi. Minä en halua olla kristitty.”
Pikkuhiljaa vaimo kuitenkin tuli miehensä mukana seurakunnan järjestämiin konsertteihin ja myyjäisiin. Kahden ja puolen vuoden päästä hän sanoi yllättäen haluavansa tulla mukaan kirkkoon. Vuonna 1989 vaimo ja perheen tyttäret kastettiin.

Lue Uusi Tie -lehdestä, mikä auttoi Shinji Ishizakia valitsemaan pappisseminaarin vanhempiensa vastustuksesta huolimatta ja mitä sitten tapahtui. Ishizaki kertoo haastattelussa myös Japanin hengellisestä tilanteesta. Artikkeli on maksumuurin takana. Juttu perustuu Mika Järvisen tekemään haastatteluun, joka kuultiin Raamattuavain Extra -ohjelmassa Radio Deillä 11.6. kello 8.35.

Voit myös kuunnella koko haastattelun tästä:

Mikäli painike ei toimi, voit kuunnella ohjelman myös tästä linkistä.

 

Teksti: Matti Korhonen
Kuva: Marius Bergersen

Tue Kansanlähetyspäiviä

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille.
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This