Kahdeksas hammaslääkäriyksikkö Romaniaan

17.10.2019

Kansanlähetys on ollut mukana kahden muun kristillisen toimijan kanssa lähettämässä Romaniaan yhteensä kahdeksan hammaslääkäriyksikköä. Ne on toimitettu romanialaisille hammaslääkäreille, jotka avustavat humanitaarisen avun perille menossa. Projektityöntekijä Esko Mäki-Soini kertoo kahdeksannen hammaslääkäriyksikön kuljettamisesta lähimmäisillemme kahdentuhannen viidensadan kilometrin päähän: 

Perjantaina 17.5.2019 ajoimme Aki Tuppuraisen ja kahden talkoomiehen kanssa Tampereelle hakemaan hammaslääkäriyhtiön lahjoittamaa hammaslääkäriyksikköä. Saavuimme aamulla kahdeksan maissa klinikalle, joka sijaitsi seitsemännessä kerroksessa. Pieniä tavaroita saatiin tuotua alas hissillä, mutta isommat laitteet piti kantaa kierreportaita alas. Hammaslääkärintuoli oli pultattu puolitoista senttiä paksuun vaneriin, jonka alla oli puiset jalat. Minä sähläsin nostohetkellä, ja pudotin levyn kulman peukalovarpaani päälle. Kipu oli kova ja kynsi meni hetkessä mustaksi.

 

Hammaslääkäriyksikkö pakattuna
Hammaslääkäriyksikkö pakattuna kuljetusta varten

 

Tavaroiden kantamisessa ja kaappien purkamisessa meni useampi tunti. Akin pakettiautolla kuljetimme tavarat Tyrväälle. Siellä rakensimme vanerisen kuljetuskontin, johon kone ja laitteet pakattiin. Välit täytettiin Euran seurakunnan kirpputorilta saaduilla vaatteilla. Iltaan mennessä kontti oli valmis.

Hammaslääkäriyksikön lastaus romanialaiseen rekka-autoon Tyrväällä.
Kuva: Hammaslääkäriyksikön lastaus romanialaiseen rekka-autoon Tyrväällä.

 

Keskiviikkona 12.6. kaksi romanialaista rekkakuskia saapui noutamaan lahjoitusta. Lastasimme kuljetuskontin rekan kyytiin, joka pääsi lähtemään kohti Romaniaa torstaina 13. kesäkuuta.

Syyskuun kahdeksantena päivänä sain Romaniasta viestin. Ema ja Silviu Stanciu kirjoittivat: ”Olemme asentaneet yksikön vastaanotollemme ja olemme erittäin tyytyväisiä. Laitteet toimivat täydellisesti.”

Romanialainen kristitty hammaslääkäri Ema Stanciu hoitaa maksavien asiakkaiden lisäksi niiden asiakkaiden hampaita, joilla ei ole itsellä varaa hammaslääkärimaksuihin. Seurakunta antaa näistä potilaista suosituksen.

Romaniassa hammaslääkärin vastaanotolla potilaat saavat myös kuulla ilosanoman Jeesuksesta. Aulassa on tarjolla hengellistä kirjallisuutta.

Suomesta lähetetty yksikkö asennettuna Romaniassa
Suomesta lähetetty yksikkö asennettuna Romaniassa.

 

Hammaslääkäri Ema Stanciu
Romanialainen kristitty hammaslääkäri Ema Stanciu, Suomesta aikaisemmin lähetetyn yksikön vieressä.

 

Esko Mäki-Soini
projektityöntekijä

Tue avustustyötä itä-Euroopassa

Halutko sinä olla avustamassa lähimmäisiämme itä-Euroopassa? Kiitos esirukouksista ja taloudellisesta tuesta työlle! Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunan tileille viitenumerolla 70807.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This