Marius sai kanalan

18.12.2018

Pieni teko, suuri apu

Marius on kovia kokenut romanialaismies. Jo pienenä poikana hän jätti äitinsä ja muutti asumaan Pitestin kaupungin viemäreihin. Hän eli jengeissä ja istui vankiloissa. Vapauduttuaan seitsemän vuoden tuomioiden jälkeen Marius otti yhteyttä häntä jo lapsena auttaneeseen kristittyyn Florianiin. Florian kertoi Mariukselle Jeesuksesta ja Marius tuli uskoon. Hän sai uuden alun elämälleen, löysi kumppanin ja meni naimisiin.

Eräänä päivänä Marius saapui raskaana olevan vaimonsa kanssa Eman vastaanotolle.  Ema otti heidät vastaan ja paikkasi heidän hampaansa. Kun työ oli tehty, Marius sanoi: ”Sinä hoidit meidät ilmaiseksi. Mutta minulla on kaksi tervettä kättä. Autan sinua mielelläni, jos joskus tarvitset apua.”

Ennen pitkää Suomesta saapui taas kuorma lahjoitettuja hammaslääkärilaitteita Romaniaan. Esko Mäki-Soini oli pakannut tavarat huolella uudesta vanerista tekemäänsä kuljetuslaatikkoon. Tyhjiin väleihin hän oli työntänyt lähetystyöntekijä Aki  ja Pirkko Tuppuraisen järjestämiä vauvan nuttuja sekä hammaslääkärien työasuja. Nutut oli tarkoitus antaa varattomiin perheisiin syntyneille romanialaisvauvoille.

Kontti oli nostettu Tyrväällä romanialaisen rekan kyytiin. Vajaassa viikossa kuljetus oli perillä Romaniassa. Rekka-autoa ei voitu kuitenkaan ajaa Eman klinikalle asti, vaan kuorma piti purkaa pienempään autoon, jolla se vietäisiin perille. Purkamiseen tarvittiin apumiehiä. Yhdeksi heistä lupautui Marius, joka sai nyt tilaisuuden vastapalvelukseen Emalle.

Kun työ tuli valmiiksi, Marius kysyi, mitä tyhjällä kontilla tehtäisiin. Eman puoliso, joka oli myös purkamassa kuormaa, sanoi, ettei hänellä ole sille mitään käyttöä. Marius saisi sen ilomielin.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Tyhjä kontti kuljetettiin Mariuksen kotipihalle. Kyydissä Marius (vas.) ja hänen serkkunsa.
Tyhjä kontti kuljetettiin Mariuksen kotipihalle. Kyydissä Marius (vas.) ja hänen serkkunsa.

 

Kuljetuslaatikko jalostui Mariuksen käsissä kanakopiksi.
Kuljetuslaatikko jalostui Mariuksen käsissä kanakopiksi.

Mariuksen serkulla on hevonen, jolla hän ajaa rahtia kylien välillä. Serkku tuli vankkurien kanssa apuun ja kuljetti vanerikontin Mariuksen pihalle. Serkullekin kävi tuuri, sillä hän sai Aki Tuppuraisen Suomessa laittaman kontin pehmusteen lämpimäksi peitoksi pitkille matkoilleen.

Marius asuu vaimonsa ja pienen tyttärensä kanssa pienessä yhden huoneen asunnossa. Huoneessa ei ole keittiötä, mutta talon takapihalla on katos, jonka alla Mariuksen vaimo valmistaa perheelle ruuan. Marius kasvattaa talon puutarhassa sikaa. Hammaslääkärikonttiin hän perusti kanalan ja sen avulla pieni perhe saa nyt monipuolisempaa ravintoa ja lisätuloja.

Artikkeli on julkaistu vuoden 2018 Joulun Aika -lehdessä.

 

Tue avustustyötä itä-Euroopassa

Onko sinun kutsumuksesi olla mukana avustamassa lähimmäisiämme itä-Euroopassa? Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunan tileille viitenumerolla 70807. Kiitos esirukouksista ja taloudellisesta tuesta työlle.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This