Belarus-traktori ja Vulcanestin maatalousyhdistys

4.2.2017

Kansanlähetyksen kirjallisuustyö Itä-Euroopassa on monelle tuttu. Harvempi tietää, että kirjallisuustyön yhteydessä autetaan myös käytännön asioissa. Yksi tällainen auttamisprojekti toteutettiin Etelä-Moldovassa itäeurooppalaisten seurakuntien kanssa vuosina 1998–2004.

Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen vuonna 1991 myös siihen aiemmin kuuluneessa Moldovassa maat yksityistettiin. Se tarkoitti, että moldovalaisilla oli yhtäkkiä maaomaisuutta ja maanviljelyn tietotaitoa. Heillä ei kuitenkaan ollut mitään, millä viljellä. Maa kärsi työttömyydestä ja työkoneiden puutteesta.

Etelä-Moldovassa  sijaitsevassa Vulcăneștin kaupungissa seurakuntalaiset miettivät ratkaisua ongelmaan.  He päättelivät, että yhteistyössä olisi  parhaat onnistumisen mahdollisuudet, ja perustivat kristillisen maatalousyhdistyksen. Tarvittavat varat saatiin kasaan, kun seurakuntalaiset antovat omat pienet säästönsä maatalousyhdistyksen perustamiseen. Jäljelle jäi yksi ongelma: mistä tarvittavat koneet?

Seurakunnassa tunnettiin Kansanlähetyksen kirjallisuustyöntekijöitä ja päätettiin pyytää heiltä apua.  Suomessa innostuttiin heti asiasta. Työkoneita saatiin lahjoituksena ja ostettiin.
”Jumalan siunaus oli mukana, kun kesällä 2002 lähetimme Suomesta heille rekkakuorman tavaraa: Belarus-traktorin, maatalouskoneita, perävaunuja ja sahatavaraa. Sahatavarasta he rakensivat konehallin, jossa kaikki työvälineet ovat säilyneet suojassa katon alla”, kertoo Kansanlähetyksen idän kirjallisuustyön vastaava.

Seurakuntalaiset itse omistavat maatalousyhdistyksen, ja he ovat asettaneet sille monipuoliset tavoitteet. Kristillinen maatalousyhdistys antaa työtä ja toimeentuloa paikallisille ihmisille. Tuotteita käytetään seurakunnan diakoniatyössä, ja osa tuotannosta myydään vapaille markkinoille. Saaduilla varoilla kehitetään seurakunnan toimintaa ja tehdään lähetystyötä.

 

Lahjoitettu traktori työssä
Kristillisen maatalousyhdistyksen työn tuotoilla seurakunta pystyy lähettämään kristillisen työn tekijöitä suljettuihin maihin.

”Koskaan ei ole tullut sellaista postia, että traktori on hajonnut tai polttoaine loppunut. Se on heidän oma hankkeensa ja he ovat hienosti kantaneet siitä vastuun”, kertoo Kansanlähetyksen idän kirjallisuustyön vastaava.

”Suuri kiitos teille kaikille, jotka olitte tätä hanketta aikanaan liikkeelle laittamassa!”

Turvallisuussyistä nimiä ei kerrota.

 

Tule mukaan Idän kirjallisuustyöhön!

Kun lahjoitat tämän artikkelin kohdalla, tukesi kohdistuu idässä tehtävään kirjallisuustyöhön, jota Kansanlähetys tekee myös vainottujen kristittyjen parissa.
Voit lahjoittaa netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näytetyille tileille viitenumerolla 70807.
Rukoile kanssamme, että Ukrainassa julkaistu Raamatun punainen lanka -kirja johdattaa monia tuntemaan Jeesuksen.
Jumalan siunausta sinulle ja kiitos lahjastasi!

Lahjoita

Share This