Iloa Venäjän lapsille ja nuorille

20.5.2021

Pietarilainen Jelena Tatti tekee päätyökseen opettajan töitä, mutta sen ohessa hän on mukana Inkerin kirkon lapsi- ja nuorisotyön vetäjätiimissä. Jelenan vastuisiin kuuluvat lapsi- ja pyhäkoulutyö.

Pandemian alkaessa useita leirejä ja kursseja jouduttiin perumaan.  Jelena ja hänen työkaverinsa eivät tästä lannistuneet, vaan saman tien he alkoivat tehdä lyhyitä videoita ja erilaisia materiaaleja, joista perheet saivat iloa karanteenin aikana. Lisäksi Inkerin kirkko teki sosiaaliseen mediaan livevideoita, joista tuli hyvin suosittuja.

Viime kesänä pidettiin myös rippikoululeiri, joka onnistui hyvin.  Jelena kertoo, että tästä rohkaistuneina he järjestivät myös nuorille leirin ja nuorten tapahtuman. Tällä hetkellä ainakin Pietarissa seurakuntien toiminta on jatkunut jo normaalisti.

Jelena pyytää rukousta sen puolesta, että löytyisi uusia vastuunkantajia lapsi- ja nuorisotyöhön, sillä eloa on paljon, mutta työmiehiä on vähän.

Kirjoittaja on uusi Venäjän lähetystyöntekijämme Saara Mrčela, joka valmistautuu lähtemään Venäjälle syksyllä 2021. Tällä hetkellä Saara tekee kieliopintojen lisäksi Kansanlähetyksen juniorityössä tapahtumakoordi-naattorin sijaisuutta.

Lue lisää Saarasta >> tästä.

Artikkeli Jelenasta on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 2/2021, joka ilmestyi 6.5.2021.

Teksti: Saara Mrčela
Kuva: Kristina Gajnova

***

Katso, uutta kasvaa – erityiskeräys suurimpaan tarpeeseen

Katso, uutta kasvaa -keräyskuva 2/2021

Koronasta huolimatta tai juuri koronan takia Kansanlähetyksen sydän palaa entistä enemmän evankeliumin eteenpäin viemiselle.

Tämän hetken suurimmat tarpeet, joihin tarvitsemme tukeasi:

  • Inkerin kirkon työ Venäjällä ja kirkon työyhteydessä toimivat lähettimme: Pandemia-aika on synnyttänyt Inkerin kirkon työhön monia innostavia uusia alkuja ja kirkon työ on tullut Venäjällä tunnetummaksi. Piispa Ivan Laptev painottaa: “Tämä pandemia on kirkon aika. Se aika on annettu meille ennen kaikkea siksi, että voisimme julistaa evankeliumia ja auttaa heitä, jotka ovat pelon vallassa ja tarvitsevat erityisesti apua tällä hetkellä.”
  • Muuttuva ja monipuolistuva mediatyömme kotimaassa: verkkokurssien ja -tapahtumien järjestäminen sekä podcastien tuottaminen.
  • Uudet lähettimme: Joanna ja Petteri Rantamäki odottavat lähtöä Japaniin ja toinen pariskunta Etu-Aasiaan.
  • Koulutuskeskuksen rakentaminen Etiopian Jimmaan: Kansanlähetyksen ja Etiopian luterilaisen Mekane Yesus –kirkon mittava yhteinen hanke on käynnissä. Keskus tuo valmistuessaan helpotusta kasvavan kirkon työntekijäpulaan.

Tehdään rohkeasti uutta yhdessä. Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseemme, jonka tuotto käytetään sinne, missä tarve on tällä hetkellä suurin.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa keräykseen tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70328 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Uutta kasvaa

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseen

Mahdollista evankeliumin työn jatkuvuus. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This