Lähtöä vaille valmis Venäjälle

19.5.2021

Sanoessani ”kyllä”  lähetystyölle heinäkuussa 2017 en arvannut, että joudun odottamaan lähtöä pitkään – tähän mennessä jo kohta neljä vuotta. Myöskään valmistuessani lähetyslinjalta joulukuussa 2019 en osannut aavistaa, että en pääsekään heti lähtemään työalueelle, vaan lähtö venyy.

Elämä on täynnä yllätyksiä, joita emme osaa ennakoida. Onneksi Jumalan kanssa odottaminen on helpompaa.

Nuorempana rukoilin, että Jumala lähettäisi minut minne tahansa muualle mutta ei Venäjälle. Jumala muutti sydämeni asennetta. Kun lähetyslinjan alussa neuvoteltiin kohdemaastani, Venäjä nousi selkeästi esiin. Samalla koin, että Jumala täytti sydämeni rakkaudella venäläisiä kohtaan.

Haluan olla kertomassa venäläisille Jumalasta, joka rakastaa heitä äärettömän paljon.

Parhaillaan opiskelen venäjää netin kautta pietarilaisessa kielikoulussa pari kertaa viikossa. Samalla valmistaudun lähtöön, joka on suunniteltu tulevalle syksylle.

Ensin menen Pietariin opiskelemaan kieltä kokopäiväisesti, ja sen jälkeen suunnitelmissa on lapsi- ja nuorisotyö jossakin Inkerin kirkon seurakunnassa Siperiassa.

Kielen opiskelu netin kautta on edistynyt hyvin; odotan jo kovasti, että pääsen ylittämään itärajan ja voin puhua venäjää jatkuvasti arjessa, tutustua venäläisiin ja maan kulttuuriin sekä tehdä työtä lasten ja nuorten parissa.

Tämä odottamisen aika on opettanut minulle myös kärsivällisyyttä, josta on varmasti hyötyä tulevassa työssä ja uusissa olosuhteissa. Odottamisen aika on ollut pitkä, mutta se on samalla vahvistanut lähetyskutsuani ja sydämeni paloa venäläisiä kohtaan. Haluan olla kertomassa venäläisille Jumalasta, joka rakastaa heitä äärettömän paljon.

Kirjoittaja on uusi Venäjän lähetystyöntekijämme Saara Mrčela, joka valmistautuu lähtemään Venäjälle syksyllä 2021. Tällä hetkellä Saara toimii kieliopintojen lisäksi tapahtumakoordinaattorin sijaisena Kansanlähetyk-sen juniorityössä.

Teksti ja kuva: Saara Mrčela

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 2/2021, joka ilmestyi 6.5.2021.

***

Sinäkin voit olla mukana

Katso, uutta kasvaa -keräyskuva 2/2021

Korona-aikana moni on miettinyt elämän tarkoitusta, etsinyt tietoa kristinuskosta sekä kaivannut yhteyttä, hengellistä sisältöä ja rohkaisua elämäänsä.

Tämä aika on tuonut aivan uudenlaisia haasteita myös Kansanlähetyksen työhön. Emme ole sammuttaneet valoja, vaan olemme rohkeasti lähteneet uudistamaan toimintaamme.

Juuri nyt haluamme vahvistaa mediatyömme lisäksi muun muassa Inkerin kirkon työtä Venäjällä, tukea lähtöä odottavia uusia lähettejämme sekä varmistaa koulutuskeskuksen rakennushankkeen etenemisen Etiopian työalueellamme.

Tehdään yhdessä rohkeasti uutta. Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseemme, jonka tuotto käytetään sinne, missä tarve on tällä hetkellä suurin.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa keräykseen tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70328 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Uutta kasvaa

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseen

Mahdollista evankeliumin työn jatkuvuus. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This