Donkki-lehden kevätnumero syventyy apologian maailmaan lempeästi ja lapsentajuisesti

2.3.2023

Moni saattaa joskus epäillä uskoaan. Kerron sinulle nyt asian, jonka toivoisin jonkun kertoneen minulle silloin, kun olin 10-vuotias: epäilyjä ei tarvitse säikähtää!”

Näin kirjoittaa Donkin päätoimittaja Aleksi Soininen pääkirjoituksessaan kevään Donkki-lehdessä. Tosi on! -teemalla otsikoitu pääsiäisen ajan lehti syventyy apologian maailmaan lempeästi ja lapsentajuisesti. Raamattuaukeamilla tutkitaan, oliko Jeesus historiallinen henkilö, minkälaisia todisteita Raamatun historiallisuudesta on ja mahtavatko tiede ja usko sopia yhteen. Opetukset lähestyvät lehden teemaa armollisuudesta ja vapaudesta käsin. ”Onneksi Jumala on armollinen ja rakastaa meitä silloinkin, kun meitä epäilyttää. Totuus kestää epäilyn ja tutkimisen!” Aleksi Soininen toteaa pääkirjoituksensa lopuksi.

Donkki-lehden tarinoissa odotellaan pääsiäistä, maistellaan suklaamunia ja sivutaan lehden pääteemaa erityisesti kysellen: ”Voiko tiedemies uskoa Jeesukseen?” Tarinoiden ja raamattuopetusten lisäksi lehdessä on 23 innostavaa tehtävää, jotka syventävät teemaa. Kokkipalsta näyttää, kuinka voi valmistaa marenkipesät pääsiäisen juhlapöytään. Askartelupalstalla syntyy toiminnallinen pääsiäiskortti, joka kertaa pääsiäisen tärkeimmät tapahtumat. Lisäksi lehdessä on tutut sarjis, gallup, värityskuva, ystäväkirja sekä loppuhuipentumaa lähestyvä jännittävä jatkis. Uutuutena Donkki-lehdessä on nyt myös keskiaukeaman juliste!

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Donkki-lehden tehtäväaukeama.
Tarinoiden ja raamattuopetusten lisäksi lehdessä on 23 innostavaa tehtävää. Kuvassa tehtäväaukeama.
Opetusaukeama.
Kevään numeron raamattuaukeamilla tutkitaan, oliko Jeesus historiallinen henkilö, minkälaisia todisteita Raamatun historiallisuudesta on ja mahtavatko tiede ja usko sopia yhteen. Opetukset lähestyvät lehden teemaa armollisuudesta ja vapaudesta käsin. Kuvassa opetusaukeama.

 

Tarina-aukeama.
Donkki-lehden kevätnumeron tarinoissa odotellaan pääsiäistä, maistellaan suklaamunia ja sivutaan lehden pääteemaa erityisesti kysellen, voiko tieteen vakavasti ottava uskoa Jeesukseen. Kuva tarina-aukeamasta.

 

Donkki-lehti keskittyy uskon perusasioihin mielenkiintoisella ja lasten maailmaan sopivalla turvallisella tavalla. Lehti onkin loistava apuväline lasten kristilliseen kasvatukseen.

Donkki ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jokaisella 64-sivuisella numerolla on oma teema, jota käsitellään tarinoiden, raamatuntekstien ja tehtävien avulla. Lisäksi Donkissa on runsaasti kiinnostavia palstoja, jotka liittyvät lasten elämään, harrastuksiin, ystävyyteen, askarteluun ja kokkaukseen.

Hinnat:
Vuosikerta 25 €
Kestotilaus 25 €
Lehden ilmestymisajat ovat:
Kevään Donkki-lehti 2.3.2023 | Teema: Tosi on!
Kesän Donkki-lehti 11.5.2023 | Teema: Jumalan kämmenellä
Syksyn Donkki-lehti 7.9.2023 | Teema: Ystävyys
Talven Donkki-lehti 16.11.2023 | Teema: Kohtaamisia Jeesuksen kanssa

Tilaa-painike

Lehden käyttövinkkejä seurakuntaan

Leiripaketti:
Donkki-lehti on opetuksineen ja pajoineen valmis leiripaketti esimerkiksi seurakunnan talvileirille. Mallia voit ottaa leirioppaasta, jonka voit ladata tästä.

Anna lehti lahjaksi:
Donkki on myös oiva lahja syntymäpäivänä, koulunsa aloittaneille ekaluokkalaisille, kymppisynttäreiden päivänsankareille tai vaikka kaikille leiriläisille!

Aamunavaukset, hartaudet ja opetukset:
Donkki-lehti on näppärä materiaali aamunavauksiin, kerhohartauksien pitoon tai raamattuopetushetkiin. Jokainen raamattuaukeama toimii itsenäisenä kymmenen minuutin opetuksena, johon liittyy kaksi tehtävää.

Unohditko tilata?

Ei hätää. Olemme varanneet tätäkin numeroa vähän ylimääräisiä lehtiä jälkitoimitukseen. Ylimääräiset lehdet menevät nopeasti, joten toimi heti. Voit tilata lehteä sähköpostitse osoitteella uusitie@atex.com tai soittamalla numeroon: 03 4246 2205.

 

Tue Donkki-lehden tuottamista ja jakelua kertalahjoituksella

Donkki joka junnulle -kampanjan lahjoitusten avulla tuetaan kotien hengellistä kasvatustyötä. Lahjoitusten perille meno toteutetaan eri puolilla Suomea Donkkis Big Night (DBN) -toimintailloissa, joissa arvotaan lehden vuosikerran saajat.
Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25

OP:
FI14 5043 1920 0034 52

DANSKE BANK:
FI 83 8000 1501 5451 08

viite 68000.

Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This