Iida Hovi: Uusi Donkkipodi antaa avun moneen tilanteeseen

17.2.2023

Kansanlähetys on alkanut julkaista uutta juniori-ikäisille suunnattua podcastia, Donkkipodia. Juniorityön koordinaattori Iida Hovi kertoo, että Donkkipodin jaksot antavat koko perheelle oivalluksia elämästä Raamatun ja Donkki-lehden äärellä. Neljän minuutin Donkkipodit on suunniteltu erityisesti alakouluikäisille vaikkapa koulumatkalla kuunneltavaksi ja keskustelun avaajaksi.
– Tosi monet kristittyjen perheiden vanhemmat ovat sanoneet, että kun aika on tällaista kuin se on: Jos haluat esimerkiksi tarjota lapsille harrastusmahdollisuuksia, treenejä saattaa olla viidestä kuuteen kertaan viikossa. Kun perheet tasapainoilevat erilaisten paineiden keskellä, seurakunnan kerhot jäävät helposti välistä. Tämä neljän minuutin Donkkipodi on helppo kuunnella esimerkiksi matkalla sinne harjoituksiin. Jokaisessa Donkkipodissa on kysymys, josta voi lasten kanssa keskustella siinä samalla.

Ratkaisu moneen tilanteeseen

Hovi on huomannut, että pyhäkoulukulttuuri Suomessa on ohentunut. Hän tietää, että pyhäkoulun valmistaminen saattaa alkaa tuntua työläältä, jos lapsia ei tule mukaan lainkaan tai vain muutama.
– Aika moni saattaa sanoa, että kiitos, mä en jaksa olla enää pyhäkoulunpitäjänä. Donkkipodin avulla voi pitää pienimuotoisen pyhäkoulun niin, että valmisteluun menee vain pari sekuntia. Jaksoja voi kuunnella lasten kanssa, ja kysellä, mitä he ajattelevat siitä.  Jos esimerkiksi isosta jännittää seurakunnan kokkikerhossa tai jos hänellä on juuri meneillään koeviikko eikä jaksa alustaa hartauksia tai ei keksi mitään, Donkkipodi on ratkaisu. Sitä voi kuunnella hartautena sekä keskustelun herättäjänä varhaisnuorten kanssa pullien paistuessa uunissa.

Juniorit voivat Hovin mukaan hyödyntää Donkkipodia myös vaikkapa omassa olohuoneessa ja pitää kavereiden kesken Donkki- tai junnuraamista.
– Kristillisissä kouluissa tämä on näppärä tapa pitää vaikka kerran viikossa neljäminuuttinen aamuhartaus. Lapset voivat kuunnellen luokassa jakson Bluetooth-kaiuttimen kautta ja keskustella sen pohjalta viereisessä pulpetissa olevan oppilan kanssa. Podcastissa käsitellään lasten elämää koskevia asioita Raamatun valossa. Kuudessa ensimmäisessä jaksossa aiheena on kiusaaminen. Siinä puhutaan, miksi ketään ei saa kiusata ja miten Raamattu rohkaisee niitä, joita joku kiusaa, sekä miten Jeesus kohtaa ne, jotka kiusaavat.

Donkkipodissa alkavat myös Donkin jatkotarinat. Ensimmäisenä niitä lukee yhdeksänvuotias Aino. Donkkipodin löydät täältä.

Kuuntele tästä ja ota kanava seurantaan:

Ota yhteyttä

Kokkonen Toni

juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori SEKL

Rippikoulutyö, perhetyö.

Juniori- ja nuorisotyön tiimin esimies.

toni.kokkonen@sekl.fi

Parhaiten tavoitat jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä/Whatsappilla. Kerro viestissä lyhyesti mitä asia koskee.

+358 44 447 7970

Tue Donkki-lehden tuottamista ja jakelua kertalahjoituksella

Voit mahdollistaa lehden tekemisen, painamisen ja jakelun lahjoittamalla Donkki joka junnulle -kampanjaan. 20 euron lahjoituksella mahdollistat vuosikerran jakamisen yhdelle lapselle!
Lahjoittaessasi suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Käytä viitettä 68000.
Kiitos lahjoituksestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This