Kymmenen hyvää vuotta

24.8.2019

”Oltiin puhuttu yleisellä tasolla, että lähetystyö on tärkeää ja että lähetystyö voisi olla mahdollista, mutta ei koskaan oikeasti konkreettisesti.”  ”Tehtiin kaikenlaisia listoja, joissa mietittiin kaikkia positiivisia ja negatiivisia asioita – sitten päätettiin, ettei lähdetä vielä”, Daniel Nummella avaa lähetyskutsun kanssa painimista. ”Järjellä mietittiin, olisiko meistä siihen.”

Lopulta paini asian kanssa päättyi: ”Halu lähteä tuli niin vahvaksi, että ne negatiiviset, miinuspuolella olevat asiat ei enää kauheesti vaikuttaneet, kun tuli se innostus lähetystyöhön lähtemisestä”, Mari Nummela tähdentää.

Moni miettii paikkaansa lähetystyössä. Asian pohtiminen voi aktivoitua erilaisissa elämäntilanteissa. Yksi suuri vaikuttaja on lähetyskirjallisuus.

Lähetyskirjallisuus on kautta vuosikymmenien, ellei -satojen, innoittanut monia pohtimaan osaansa Jumalan valtakunnan työssä. Nyt kymmenen vuoden lähettikokemuksen jälkeen Daniel ja Mari Nummela ovat yhdessä kirjoittaneet lähetyskirjan Kun Jumala kutsuu – pieni ihminen suuressa mukana. Yksi kirjan kertomuksista on heidän lomamatkaltaan. Paljon ennen kuin he hakeutuivat lähetyskurssille, he vierailivat Japanissa tenrikyo-nimisen uskonnon temppelissä. Siellä eteen piirtyi ihmisten hengellinen etsintä ja kaipuu. Ilman Jeesusta kaipuu saa outoja muotoja:

Kiinnitän jälleen  huomioni surumieliseen hymniin, joka kaikuu temppelin käytävillä. Se nousee lattiaa räteillä nelin kontin puunaavien nuorten huulilta. Arvioin heidät 15–20-vuotiaiksi. Minulle kerrotaan, että he suorittavat uskonnollista palvelusta. Tämän uskonnon mukaan pahat ajatukset sotkevat mielemme kuten talon nurkkiin kasautuva pöly. Yksi päivittäisen palvelun muoto – sama, jota nuoret temppelissä suorittavat – on julkisten paikkojen siivoaminen. Näkyvän pölyn pyyhkimisen uskotaan poistavan palveluksen tekijän mieleenkin kertynyttä pölyä. Mielen pölystä käytetään samaa sanaa, jota kristityt käyttävät synnistä.

Lähetyskutsun kanssa painiminen kestää monesti jopa vuosia; joskus se voi nousta yhä uudelleen pintaan. Nummeloiden paini päättyi päätökseen olla lähtemättä, mutta muutaman kuukauden jälkeen lähetyslinjan hakemus tulikin täytettyä. Raamatusta tiedämme, että Jumala kutsuu jokaista ihmistä olemaan lähetystyön äärellä, ja tämä kutsumus voi muuttaa muotoaan – nyt kymmenen vuoden jälkeen Nummelat asettuvat takaisin Suomeen ja käyvät siten toisten lähettäjien rinnalle tukemaan lähetyskentillä olevia.

Kaksi lähetysaiheista kirjaa, Kun Jumala kutsuu ja Operaatio Ninive
Daniel ja Mari Nummelan kirja Kun Jumala kutsuu (Uusi Tie) ja Veli Andreaksen Operaatio Ninive (Päivä) herättävät pohtimaan omaa paikkaa lähetystyössä

Mistä pieni ihminen voi tietää, että suuri Jumala kutsuu lähtemään?

Nummeloiden lähtemiseen ei liittynyt mitään yliluonnollista. Jeesuksen antama lähetyskäsky mielessä he punnitsivat asiaa järjellään, rukoilivat ja lopulta luottivat lähettävän järjestön harkintakykyyn. Lähetyslinjan hakemuksen täyttämisestä syntyi kymmenen hyvää vuotta Japanissa. Mitä sinä toivoisit tulevilta vuosilta? Vuosi lähetyslinjalla voi tuoda kymmenen hyvää vuotta, sekä aarteita taivaaseen.

Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta.

Matt. 6:19–20

Kuuntele: Raamattuavain Extra 24.8.2019, Pieni ihminen suuressa mukana. Daniel ja Mari Nummela taistelivat lähetyskutsun kanssa, lopulta taistelu kääntyi lähetystyöhön lähtemiseen. Tuosta kehkeytyi kymmenen hyvää vuotta lähetystyön parissa. Daniel ja Mari kertovat Raamattuavain Extrassa elämästään ja kirjastaan Kun Jumala lähettää – pieni ihminen suuressa mukana.

Lisää Raamattuavain Extran keskusteluja tästä linkistä.

 

 

Veijo Olli

Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radiotyön koordinaattorina. Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä. Tämän artikkelin lahjoitukset kohdistuvat radiotyöhön Suomessa.

Tue Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyötä

Kansanlähetyksen ohjelmia tehdään Raamattuun luottaen. Ohjelmissamme palvelee laaja joukko raamatunopettajia ja asiantuntijoita. Ohjelmillamme on reilusti yli 100 000 viikkokuuntelijaa.

Lahjoita

Share This