Sukkia 3845 paria ja muita käsintehtyjä neuleita saapui Tuurista Saksaan

4.11.2022

Projektityöntekijä Esko Mäki-Soini on saanut tiedon, että Tuurista lähetetty sukkakuorma saapui Tabean varastolle Saksaan keskiviikkona 2. marraskuuta. Saksalaiset vapaaehtoistyöntekijät pakkaavat parhaillaan sukkia joulupaketteihin.
”Tabean johtaja Waldemar Dück iloitsi puhelimessa kauniista sukista. Hän kertoi, että heille oli tullut Ukrainasta seitsemänsadan sotaorvon lapsen nimilista. Näille lapsille, joiden isät ovat kuolleet rintamalla, on valmistettu henkilökohtaiset lahjapaketit. Tämä pakettierä on jo saatu kuljetettua Ukrainaan, Mäki-Soini kertoo.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvassa on Ukrainan sotaorvoille pakattuja paketteja. Kuva: Tabean arkisto
Kuvassa on Ukrainan sotaorvoille pakattuja paketteja. Kuva: Tabean arkisto

Hän jatkoi, että nämä lapset kutsutaan joulujuhlaan heidän kotiseudullaan toimiviin seurakuntiin. Tilaisuuksissa heille jaetaan nämä lahjat.
”Rukouksemme on, että Suomesta lähetettyjen villasukkien kautta välittyisi myös Jeesuksen rakkautta, lämpöä ja lohdutusta näille lapsille, jotka nyt opettelevat elämään ilman isää. Rukoilemme myös, että tämä julma sota mahdollisimman pian päättyisi ja Ukrainaan tulisi rauha. Kiitos teille rakkaat ystävät, tästä suuresta lahjasta, jonka olette Ukrainan lapsille antaneet.”

Seuraava sukkakuorma on tarkoitus lähettää marraskuun lopussa. Tätä kuljetusta varten sukkien pitäisi olla Tuurissa perjantaihin 25.11.2022 mennessä. Sukkapakettien lähetysosoite on: Hanna Saarenpää, Apilapolku 1, 63610 Tuuri, puh. 040 769 2077. Hänelle voi myös viedä paketit suoraan kotiin; hän asuu lähellä Keskisen kyläkauppaa Tuurissa. Sovithan kuitenkin viennistä etukäteen.

Teksti: Anne Lepikko
Kuvat: Tabean arkisto

****

Sukat on pakattu valmiiksi kuljetusta varten. Kuva: Hanna Saarenpää
Sukat on pakattu valmiiksi kuljetusta varten. Kuva: Hanna Saarenpää

Eilen 25.10. lähti Tuurista kuorma, joka sisälsi sukkia 3 845 paria ja muita käsintehtyjä neuleita  joulusukkakampanjan seuraavaa vaihetta varten.
”Nyt kuorma on matkalla kohti Saksaa. Siellä Tabean lähetyksen vapaaehtoiset pakkaavat sukat joulupaketteihin, jotka lähetetään edelleen Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja Moldovaan”, kertoo projektityöntekijä Esko Mäki-Soini.

Joulupaketteihin laitetaan Suomesta lähetettyjen sukkien lisäksi vaatteita, leluja, shampoota, saippuaa, hammastahnaa, hammasharja, koulutarvikkeita ja hengellistä kirjallisuutta. Mäki-Soinin mukaan vaatteiden osalta pakettien sisältö vaihtelee riippuen paketin saajan iästä, koosta ja tarpeista. Vaatteet voivat olla talvitakkeja, hameita, housuja, villapaitoja, T-paitoja tai muuta vastaavaa.

Paketit valmistetaan ”räätälöidysti” jokaiselle henkilökohtaisesti. Niitä jaetaan köyhien perheiden lapsille, lastenkodeissa sekä vammaisille tarkoitetuissa laitoksissa. Osa paketeista toimitetaan myös vanhainkoteihin. Tabea-lähetyksessä on arvioitu, että yhden paketin arvo on noin 45 euroa. Pakettien sisältö koostuu lahjoitetuista tavaroista. Ainoastaan joulumakeiset joudutaan ostamaan. Tavoittena on toimittaa 6 000 joululahjaa Moldovaan, Valko-Venäjälle, Baltiaan ja Ukrainaan, jos Jumala suo.

”Kansanlähetys kiittää kaikkia kutojia tästä suuresta rakkauden lahjasta, jonka olette valmistaneet idän köyhille lapsille. Rukoilemme Jumalan varjelusta kuljetuksien ylle, niin että kaikki paketit saadaan turvallisesti perille. Sukkia voi edelleen lähettää Tuurin varastoon. Seuraavan kuorman lähtöaikataulu ei ole vielä varmistunut, mutta tavoitteenamme on lähettää seuraava erä marraskuun loppupuolella”, Mäki-Soini kertoo.

Sukkia voi siis edelleen lähettää Tuuriin. Sukkapakettien lähetysosoite on: Hanna Saarenpää, Apilapolku 1, 63610 Tuuri, puh. 040 769 2077. Hänelle voi myös viedä paketit suoraan kotiin; hän asuu lähellä Keskisen kyläkauppaa Tuurissa. Sovithan kuitenkin viennistä etukäteen.

Kiinnitäthän sukkaparin yhteen langalla. Se helpottaa kovasti Hannan työtä.

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: Hanna Saarenpää

 

Tue idän kirjallisuustyön diakoniatyötä Itä-Euroopassa

Voit tukea idän kirjallisuustyön Villasukkia idän lapsille -kampanjaa kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin Kansanlähetyksen tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 70807.
Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This