Yhdeksänsataa joulupakettia valmiina – tule mukaan kutomaan sukkia idän lapsille

29.8.2022

Joulusukkia idän lapsille -kampanjan vastuunkantajat Suomesta kertovat:

Tämän vuoden 2022 Joulusukkia idän lapsille -kampanjan valmistelut on aloitettu Saksassa. Torstaina 18.8. Tabea-lähetyksen johtaja Waldemar Dück soitti ja kertoi, että he ovat saaneet jo noin 900 joulupakettia valmiiksi. Joulupaketteihin laitetaan Suomesta lähetettyjen sukkien lisäksi vaatteita, leluja, shampoota, saippuaa, hammastahnaa, hammasharja, koulutarvikkeita ja hengellistä kirjallisuutta. Vaatteiden osalta pakettien sisältö vaihtelee riippuen paketin saajan iästä, koosta ja tarpeista. Vaatteet voivat olla talvitakkeja, hameita, housuja, villapaitoja, T-paitoja tai muuta vastaavaa.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Vapaaehtoistyöntekijä Tabean varastolla Saksassa.
Vapaaehtoistyön arvoa ei pysty rahassa mittaamaan. Lisäksi se lisää tekijöidensä hyvinvointia. Kuva  Tabean varastolta Saksassa. Kuva: Tabean arkisto

 

Vapaaehtoistyöntekijä työssään Tabean varastolla Saksassa.
Vapaaehtoistyöntekijä työssään Tabean varastolla Saksassa. Kuva: Tabean arkisto

Joulumakeiset ostetaan erikseen ja ne annetaan lapsille pakettien jaon yhteydessä. Paikalliset seurakunnat jakavat paketit ja järjestävät lapsille samalla myös hengellistä jouluohjelmaa.

Paketit valmistetaan ”räätälöidysti” jokaiselle henkilökohtaisesti. Niitä jaetaan köyhien perheiden lapsille, lastenkodeissa sekä vammaisille tarkoitetuissa laitoksissa. Osa paketeista toimitetaan myös vanhainkoteihin. Tabea-lähetyksessä on arvioitu, että yhden paketin arvo on noin 45 euroa. Pakettien sisältö koostuu lahjoitetuista tavaroista. Ainoastaan joulumakeiset joudutaan ostamaan.

Tänä vuonna meidän kaikkien mieltä askarruttanut Ukrainan sota on entisestään lisännyt avuntarvetta ja samalla aiheuttanut monenlaisia haasteita avustustyössä. Tavoitteemme on toimittaa 6 000 joululahjaa Moldovaan, Valko-Venäjälle, Baltiaan ja Ukrainaan, jos Jumala suo.

Kuluneen kesän aikana Suomesta lähetettävien sukkien varastolle Tuuriin on saapunut noin 1 300 paria villasukkia! Tämä on meille suuri ilouutinen.

Kiitos teille, rakkaat ystävät, niistä tuhansista sukista, joita te olette aikaisemmin valmistaneet. Seuraava kuljetuksemme Saksaan lähtee syksyllä. Ilmoitamme tarkemman päivämäärän lähiaikoina. Voisitko sinä haastaa ystäviäsi tai vaikka raamattupiiriäsi kutomaan Itä-Euroopan köyhille lapsille sukkaparin täksi jouluksi?

Sukkia voi edelleen lähettää Tuuriin. Sukkapakettien lähetysosoite on: Hanna Saarenpää, Apilapolku 1, 63610 Tuuri, puh. 040 769 2077. Hänelle voi myös viedä paketit suoraan kotiin; hän asuu lähellä Keskisen kyläkauppaa Tuurissa. Sovithan kuitenkin viennistä etukäteen.

Kiinnitäthän sukkaparin yhteen langalla. Se helpottaa kovasti Hannan työtä.

Jeesuksen siunaamia kudontahetkiä sinulle toivovat Pirkko Tuppurainen, Hanna Saarenpää sekä Sandi ja Esko Mäki-Soini

 

Tue idän kirjallisuustyön diakoniatyötä Itä-Euroopassa

Voit tukea idän kirjallisuustyön Villasukkia idän lapsille -kampanjaa kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin Kansanlähetyksen tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 70807.
Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This