Virossa on vapaus kertoa evankeliumia

28.4.2014

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen on puolisonsa Annen kanssa ollut mukana Viron kirkon työssä yhteensä yksitoista vuotta. Tärkeimpiä asioita seurakunnan toiminnan kannalta ovat hänen mielestään työntekijöiden ja seurakuntalaisten kouluttaminen ja motivoiminen viemään evankeliumia eteenpäin.
”Tartossa työskennellessämme perustimme seurakuntakoulun, koska halusimme, että lähdettyämme sieltä pois seurakunta voisi jatkaa toimintaansa. Seurakuntakoulussa opetimme, mikä on tärkeää kristityn elämässä ja rohkaisimme heitä toimimaan seurakunnassa”, Tuovinen kertoo.

Tuoviset ehtivät olla Virossa monessa mukana.  He tekivät lapsi-, nuoriso- ja seurakuntatyötä. Mika Tuovinen toimi pappina, kouluttajana, evankelistana ja lähetyskeskuksen johtajana.
”Virossa ovet ovat auki kaikkeen, mitä vähänkin osaa tehdä. Valtio suhtautuu kirkon työhön hyvin myönteisesti.”

Elämä jatkuu

Tuoviset ovat kuulleet, että heidän pyhäkoululaisiaan on nykyään mukana kristillisessä työssä. Seurakuntanuorista on tullut aktiivisia kristittyjä, onpa joku lähtenyt lähetystyöhön.

Mika Tuovinen opetti viikoittain radiossa Raamattua ja piti jumalanpalveluksia.
”Kun kiersin maaseudulla, huomasin, miten tärkeää kristillinen radiotoiminta oli. Radio oli monille ainoa mahdollisuus kuulla sanaa.”

Nuorisotapahtuma, jonka perustamisessa Tuoviset olivat mukana, Viron kirkon talvipäivät, jatkavat vielä toimintaansa. Hienointa Tuovisen mielestä on kuitenkin ollut se, että seurakuntalaiset oppivat puhumaan uskostaan, rukoilemaan yhdessä ja lukemaan Raamattua.

Lähetyskenttä lähialueella

Lähetysjohtaja Tuovinen toivoo, että suomalaiset tulisivat mukaan Viron työhön.
”Viro on todellinen lähetyskenttä lähialueellamme. Siellä on kristittyjä vähemmän kuin perinteisillä lähetysmailla, Etiopiassa, Keniassa tai Tansaniassa.  Lisäksi virolaiset ovat heimoveljiämme, sukulaisista pitää huolehtia.”

Viron kirkko toivoo Suomesta lähetystyöntekijöitä.  Kirkolla itsellä on vähän työvoimaa, koska se on pieni ja köyhä, eikä saa kirkollisverotuloja. Lähetystyötä tarvitaan, koska varsinkin uusi sukupolvi, lapset, nuoret ja keski-ikäiset eivät ole kuulleet sanomaa pelastuksesta.

 Miten sinä voit olla mukana?

Rukoile päivittäin Viron kristittyjen, kirkkojen ja kirkon lähetyskeskuksen sekä lähetystyöntekijöiden puolesta.
– Tue taloudellisesti.
– Liity Kirsti Malmin lähettäjätiimiin.

 

 

Tue lähetystyöntekijä Kirsti Malmin työtä Virossa

Voit tukea Kirstin työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52
viitteellä 22208 (Kirsti Malmi). Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This