Pakolaistyö Ateenassa

Pakolaistyö Ateenassa 

Välimeren yli Eurooppaan tulee jatkuvasti tuhansia ihmisiä Keski-Aasiasta, Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta sodan, köyhyyden ja syrjinnän jaloista. Monille lähin Euroopan raja kulkee Turkin mantereen ja Kreikan saariston välissä. Lähimmät Kreikan saaret ovat vain muutaman kilometrin päässä Turkin rannikosta ja niille rantautuu kiikkerillä kumiveneillä turvallisemman elämän etsijöitä joka päivä. 

Yksi pakolaisliikenteen solmukohdista on Ateena. Moni haluaa jatkaa matkaa niin pian kuin mahdollista, kunhan vain saisi kengät jalkaansa. Toisaalta monet jäävät Ateenaan jopa vuosikausiksi, ilman mitään paikkaa mihin mennä. Menneisyyden traumat, nykyhetken koettelemukset ja tulevaisuuden epävarmuus yhdessä muodostavat paineen, jota on vaikea kestää. Lähi-idän kulttuurissa kasvanut pakolainen haluaa tulla kohdatuksi. Hän on kotimaassaan ollut osa lämmintä perheyhteisöä, ja Eurooppa on hänelle kova ja yksinäinen paikka. Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka elämme turvassa, ojentamaan kätemme hätää kärsivälle lähimmäiselle. 

Alueella toimivat kristityt ovat ensimmäisiä ihmisiä, joita pakolaiset kohtaavat Eurooppaan tullessaan. Näin he antavat kasvot kristityille ja jokainen kohtaaminen on todella merkityksellinen. Tarve kielitaidollisille työntekijöille, jotka voivat tarjota kulttuurivalmennusta ja psykososiaalista tukea on suuri. Kansanlähetys lähetti ensimmäisen työntekijäperheen Ateenaan v. 2015

Sinäkin voit olla mukana auttamassa Eurooppaan tulevia pakolaisia rukouksin ja tukemalla työtämme taloudellisesti! 

Työntekijämme pakolaistyössä: 

 Lisätietoa liikkeellä olevista kansoista (pakolais- ja maahanmuuttajatyö Euroopassa) antaa aluekoordinaattori Mikko Tiira, Kansanlähetys

Tue pakolaistyötä kertalahjoituksella.

Voit tehdä nettilahjoituksen painikkeen kautta tai tilisiirron sivun alareunassa näkyviin tilinumeroihin viitteellä 75365. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä liittymällä maahanmuuttajatyöntekijän lähettäjätiimiin työntekijät-sivulta. Jumalan siunausta ja paljon kiitoksia lahjastasi!

Lahjoita

Share This