Pakolaistyö Ateenassa

Välimeren yli Eurooppaan tulee jatkuvasti tuhansia ihmisiä. Heitä tulee sodan, köyhyyden ja syrjinnän jaloista Keski-Aasiasta, Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Monille lähin Euroopan raja kulkee Turkin mantereen ja Kreikan saariston välissä. Lähimmät Kreikan saaret ovat vain muutaman kilometrin päässä Turkin rannikosta ja niille rantautuu kiikkerillä kumiveneillä turvallisemman elämän etsijöitä joka päivä.

Yksi pakolaisliikenteen solmukohdista on Ateena. Moni haluaa jatkaa matkaa niin pian kuin mahdollista, kunhan vain saisi kengät jalkaansa. Toisaalta monet jäävät Ateenaan jopa vuosikausiksi, ilman mitään paikkaa mihin mennä. Menneisyyden traumat, nykyhetken koettelemukset ja tulevaisuuden epävarmuus yhdessä muodostavat paineen, jota on vaikea kestää. Lähi-idän kulttuurissa kasvanut pakolainen haluaa tulla kohdatuksi. Hän on kotimaassaan ollut osa lämmintä perheyhteisöä ja Eurooppa on hänelle kova ja yksinäinen paikka. Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka elämme turvassa, ojentamaan kätemme hätää kärsivälle lähimmäiselle.

Alueella toimivat kristityt ovat ensimmäisiä ihmisiä, joita pakolaiset kohtaavat Eurooppaan tullessaan. Näin he antavat kasvot kristityille ja jokainen kohtaaminen on todella merkityksellinen. Tarve kielitaidollisille työntekijöille, jotka voivat tarjota kulttuurivalmennusta ja psykososiaalista tukea on suuri. Kansanlähetyksellä on ollut elokuusta 2015 Ateenassa työntekijäperhe. Seuraava alueelle lähtevä perhe on parhaillaan koulutuksessa.

Sinäkin voit olla mukana auttamassa Eurooppaan tulevia pakolaisia. Viemme lahjasi perille!

Lisätietoa aluekoordinaattori Anne Tuoviselta.

Tue pakolaistyötä kertalahjoituksella.

Voit tehdä nettilahjoituksen painikkeen kautta tai tilisiirron sivun alareunassa näkyviin tilinumeroihin viitteellä 75365. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä liittymällä maahanmuuttajatyöntekijän lähettäjätiimiin työntekijät-sivulta. Jumalan siunausta ja paljon kiitoksia lahjastasi!

Lahjoita

Share This