Maahanmuuttajatyö Saksassa

Monet Eurooppaan tulleista ja tulevista maahanmuuttajista ovat pettyneet omaan uskontoonsa ja etsivät totuutta. Saksassa on hyvä mahdollisuus vapaasti opettaa ja kertoa Jumalasta, ainoasta totuudesta. Pääpaino työssämme Saksassa on maahanmuuttajien kohtaamisessa heidän omalla äidinkielellään evankeliumia kertoen, Raamattua opettaen, kirjallisuutta jakaen ja rinnalla kulkien.

Kansanlähetys on tehnyt Saksassa työtä maahanmuuttajien parissa pitkäjänteisesti, vuodesta 1972 alkaen. Berliinissä työntekijämme toimii seurakunnassa, johon on viime vuosina liittynyt pakolaisia erityisesti Keski-Aasiasta ja Lähi-idästä, ja seurakunta on siksi nopeimmin kasvava luterilainen seurakunta Saksassa. Alfa-kursseille osallistuu yli sata henkilöä, kastekurssit ovat täynnä ja jumalanpalveluksiin on tunkua. Rukouskokouksissa, raamattupiireissä, pyhäkouluissa ja lastenleireillä opetetaan Raamattua ja kohdataan ihmisiä. Työntekijämme puhuu samaa kieltä kuin pakolaiset ja on tärkeä tukihenkilö ja tulkkausapu monessa tilanteessa.

Kölnin ja Mannheimin seuduilla asuu paljon turkkia äidinkielenään puhuvia maahanmuuttajia. Työntekijämme toimivat näiden ihmisten parissa pitäen evankeliumia esillä raamattupiireissä ja hartaushetkissä sekä henkilökohtaisten tapaamisten yhteydessä ja kutsuen mukaan seurakuntiin. Turkinkielinen kristillinen kirjallisuus on myös hyvä tapa tavoittaa maahanmuuttajia.

Kutsumme sinut mukaan rukoilemaan ja tukemaan taloudellisesti työtämme Saksassa! Kiitos tuestasi!

Lisätietoja:
apulaislähetysjohtaja
Teijo Peltola, SEKL

 

Tue maahanmuuttajatyötä Saksassa lahjoittamalla.

Lahjoituksen voi tehdä myös tilissiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 76610.

Lahjoita

Share This