Ari maahanmuuttajatyössä

Kielenkääntäjä, filosofian maisteri Ari on toiminut turkkilaistyössä vaimonsa Suvin kanssa vuodesta 1996 Etu-Aasiassa ja Saksassa.

Vuonna 1996 Ari ja Suvi lähtivät Etu-Aasiaan, jossa he saivat olla mukana perustamassa Istanbulin luterilaista seurakuntaa. Seurakunnasta on myöhemmin kasvanut neljän paikallisseurakunnan kirkko (Istanbulin luterilainen kirkko = ILK).

Vuonna 2006 Ari ja Suvi perheineen muuttivat Saksaan, jossa yksi heidän työnsä päätarkoituksia oli perustaa ILK:hon liittyvä paikallinen turkinkielinen seurakunta. Bulgariasta tulleiden millet-turkkilaisten ilmestyminen heidän työympäristöönsä vaikutti työssä loppuaikoja kohden yhä enemmän. ILK:n neljästä paikallisseurakunnasta kaksi on juuri millet-turkkilaisten seurakuntia Bulgariassa. Myös yhteys saksalaisiin luterilaisiin ja heidän kirkkoonsa, itsenäiseen evankelisluterilaiseen kirkkoon (SELK, Selbständige Evangelisch-Lutherische Kirche) oli merkittävä.

Arilla on poikkeuksellisen pitkäaikainen kokemus turkkilaistyössä ja erittäin hyvä turkin kielen taito, jota hän on käyttänyt sekä turkkilaisten kohtaamisissa että teologisessa koulutuksessa. Saksan vuosina Ari suoritti teologian opintoja osana toimenkuvaansa, saksalaisten luterilaisten teologisessa korkeakoulussa. Perheen elämässä tapahtuneiden merkittävien muutosten vuoksi perhe palasi Suomeen ja asettui Turkuun.

Arin nykyisessä toimenkuvassa keskeiset elementit ovat maahanmuuttajatyö Suomessa, turkkilaistyön tukeminen Saksassa ja Etu-Aasiassa sekä islamin kohtaamisen valmiuksien vahvistaminen, mikä tarkoittaa muun muassa arabian kielen opiskelua. Hänen työhönsä kuuluvat myös turkinkielisten luterilaisten peruskirjojen käännöstarkistukset. Arin työ tapahtuu Suomesta käsin, ja hänen asemapaikkanaan on Turku, mutta hän osallistuu edelleen ILK:n toimintaan.

Tule mukaan tukemaan Arin työtä ja liity hänen lähettäjätiimiinsä!

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori Toni Lindholm, SEKL

Tilaa Arin uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Arin työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 23702 (S Ari). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy Arin kuukausilahjoittajaksi

Share This