Piirijohtaja Timo Suutari siunattiin tehtäväänsä Oulussa

11.5.2023

Pastori Timo Suutari siunattiin vastaperustetun Pohjois-Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen ensimmäiseksi piirijohtajaksi Kansanlähetyksen juhlaviikonloppuna 5.–7.5.2023 Oulussa. Hänet siunattiin tehtävään sunnuntaina vietetyn Kellonkartanon ehtoolliskirkon yhteydessä.

Viikonlopun ohjelmaan sisältyi monenlaista ohjelmaa. Lähetysjohtaja Daniel Nummela siunasi perjantaina piirin pienen toimistotilan Oulun Kastellissa. Oulun hiippakunnan puolesta tervehdyksen toi kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri, rovasti Matti Laurila. Lauantaina Rantsilan seurakuntatalolla pidettiin raamattupäivä, Limingassa kotiseurat ja sunnuntaina Lumijoella kirkkopyhä, jotka kaikki olivat osa juhlaviikonloppua.

Minna Helanen luki Timo Suutarille toisesta Pietarin kirjeestä. Kuva: Mika Järvinen
Piirihallituksen puheenjohtaja Minna Helanen luki Timo Suutarille Ensimmäisestä Pietarin kirjeestä jakeen: ”Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti.” Kuva: Mika Järvinen

Piirihallituksen puheenjohtajan Minna Helasen mukaan herätysliikkeet järjestävät Kellonkartanossa ehtoolliskirkkoja omalla vuorollaan noin kerran kuukaudessa. Tilaisuudet keräävät kävijöitä sadan hengen molemmin puolin. Tällä kertaa Kellokartanon kirkossa oli noin 140 kävijää.

Ehtoolliskirkossa saarnasi lähetysjohtaja Daniel Nummela. Pitkään Lapin Kansanlähetyksen toiminnasta vapaaehtoistyöntekijänä vastannut rovasti Raimo Kittilä toimi liturgina. Minna Helanen ja SEKLin liitohallituksen jäsen pastori Veikko Kettunen avustivat tehtäväänsiunaamishetkessä. Rennosta elämänasenteestaan tunnettu Timo Suutari totesi tilaisuuden jälkeen, että toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Hän on vastannut aiemmin kaksi kertaa toimituksessa esitettyihin kysymyksiin seurakuntatyöhön siunattaessa. Timo Suutari on toiminut pappina Pudasjärvellä sekä Posion ja Kuhmon seurakuntien kirkkoherrana.

Kahvitilaisuuden jälkeen pidettiin seurat, joissa lähetysjohtaja kertoi Kansanlähetyksen kuulumisia. SLEYn ja Kellonkartanon edustajat Tuomas Lukkaroinen ja Tapio Pokka esittivät tervetulopuheet. Suutarin sisar Tarja Hyttinen toi tilaisuuteen Oulun YWAM-järjestön terveiset.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela onnittelee Timo Suutaria uuden tehtävän johdosta. Kuva: Mika Järvinen
Lähetysjohtaja Daniel Nummela (vas.) toivotti Timo Suutarille siunausta Pohjois-Suomen Kansanlähetyksen piirijohtajan tehtävään. Tehtäväänsiunaamisjuhlaan osallistui 140 henkeä.

Täydellinen ajoitus

Pohjois-Suomessa on pitkään rukoiltu, että piiri saisi palkatun piirijohtajan. Timo Suutarin tehtävään asettaminen sattui juuri Minna Helasen syntymäpäiväksi ja tämä koki saaneensa siinä odotetun syntymäpäivälahjan.
– Jumalan ajoitus on täydellinen. Päivän raamatuntekstissä Jesajan kirjassa todetaan, että onnellisia ovat ne, jotka kylvävät kaikkien vetten äärelle. Se on minulle kuin henkilökohtainen lähetyskäsky ja motivaation lähde, Timo Suutari toteaa.

Suutari aloitti valmistautumisen piirin työhön jo kolme vuotta sitten. Hän opiskeli Kansanlähetysopiston palvelutyölinjalla vuosina 2021–2022. Työsuhde alkoi tämän vuoden maaliskuuun alussa, kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan piirit yhdistyivät ja syntyi Pohjois-Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys. Työ avautui Suutarin mielestä sopivaan aikaan. Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa ovat hänen kokemuksensa mukaan laajaa yhteistä aluetta.
− Voimme palvella seurakuntia opetus- ja julistustyössä sekä lähetystyöhön innostamisessa pohjoisella alueella. Vanha teesi Raamattu, herätys ja lähetys toimivat yhä tänäkin päivänä.

Suutarin näkemyksen mukaan Kansanlähetys voi palvella myös Kansanlähetysopiston kurssien ja retkien muodossa. Tarvittaessa piirijärjestö voi auttaa myös kasvatus- ja rippikoulutyössä pohjoisen alueella.

Puheenjohtaja Helanen iloitsee evankelioimistoiminnan syttymisestä ja syvenemisestä. Hän kertoo, että piirin alueella on tavoitettu niitä, jotka eivät tule valmiisiin tapahtumiin. XEE-kurssin myötä on myös tavoitettu ihmisiä ilosanomalla.
− Järjestimme viime elokuussa kansanopistoretken Raatteen Rauhanvartiolle ja huhtikuussa Posion upeisiin luontokohteisiin. Talvi- ja ruskaretket tarjoavat unohtumattoman tavan oppia uusia asioita suomalaisista luontokohteista ja Raamatusta. Seuraava yhteinen retki on syksyllä Enontekiölle.

Timo Suutarin haastattelu: Minna Helanen
Toim. Anne Lepikko
Kuvat: Ape Nieminen, Mika Järvinen

Lahjoita Evankeliumi kaikille -keräykseen

Voit lahjoittaa oheisella lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70386 tilille:
Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.
Voit lahjoittaa myös MobilePayllä, 34314.
Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This