Kaksi piiriä yhdistää voimansa: Pohjois-Suomen Kansanlähetys aloittaa toimintansa

5.12.2022

Lapin Kansanlähetyksestä ja Pohjois-Pohjanmaan Kansanlähetyksestä tulee tämän vuoden kuluessa yksi suuri kansanlähetyspiiri, kertoo Kansanlähetyksen kotimaantyön johtaja Jukka Repo. Tämä tapahtuu siten, että Pohjois-Pohjanmaan piiri laajentaa toiminta-alueensa myös Lappiin ja Lapin piiriyhdistys puretaan.

Tämä etäosallistumismahdollisuus antaa kaikille jäsenille tasavertaisen mahdollisuuden osallistua yhdistyksen kokouksiin.

Piirien yhdistymisen seurauksena syntyvä uusi piirijärjestö on nimeltään Pohjois-Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry. Muutos ei Revon mukaan vaikuta Lapin alueen toimintaan, mutta yhdistyminen vähentää hallinnollisen työn määrää. Hän iloitsee erityisesti siitä, että uusiin sääntöihin sisältyy mahdollisuus osallistua vuosikokoukseen etänä.

– Tämä etäosallistumismahdollisuus antaa kaikille jäsenille tasavertaisen mahdollisuuden osallistua yhdistyksen kokouksiin. Erityisesti Lapin pitkillä välimatkoilla tämä toivotetaan tervetulleeksi. Kaikki muutkin kansanlähetyspiirit ovat uusimassa sääntöjään tältä osin, joten jatkossa osallistuminen etänä on mahdollista kaikissa piireissä.

Yhdistymisen myötä Lapin Kansanlähetyksen jäsenet eivät siirry automaattisesti uuden yhdistyksen jäseniksi. Repo kehottaakin heitä hakemaan uuden piirin jäsenyyttä.

– Hyvä uutinen on sekin, että tämän vuoden puolella Pohjois-Suomen piirin jäseniksi hyväksyttyjen ei tarvitse maksaa jäsenmaksua tältä vuodelta.

Teksti: Tuuli Korpela, Anne Lepikko

Artikkeli on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä.

Kuva: Marja Neuvonen

Share This