Markus Alajoki: Näky kantaa

24.4.2024

KANSANLÄHETYKSEN NÄKY on ytimekkäästi Raamattu rakkaaksi – evankeliumi kaikille.

Evankeliumin voima on suuri ja sen tuoma ilo pakahduttavaa. Kuitenkin siellä missä ihmisen viisaus on noussut suuremmaksi kuin mikään muu tässä maailmassa, siellä evankeliumin antama ilo ja rauha on ylenkatsottua ja usein ohitettu väärinymmärrettynä.

Lähetyksen maailmassa näemme, että evankeliumille on huutava nälkä. Evankeliumi tuo rauhaa ja juuri se on äärimmäisen kysyttyä siellä, missä ilosanomaa ei ole aiemmin julistettu.

SUURI OSA IHMISISTÄ ei ole vielä kuullut evankeliumia niin, että he olisivat voineet vastata kutsuun seurata Jeesusta Kristusta. Työssäni minua innostaa se, että voin omalta pieneltä paikaltani edesauttaa evankeliumin leviämistä. Toivon, että Jumalan valtakunta saisi murtautua jokaiseen maailman kolkkaan, ihan jokaisen ihmisen sydämeen ja heillä olisi mahdollisuus vastata kutsuun kyllä tai ei.

Minua rohkaisee se, kun joku oppii jotain uutta Raamatusta, kun kuollut kirjain tulee eläväksi sanaksi ja puhuttelee. Minua innostaa, kun evankeliumi menee eteenpäin. Iloitsen, kun näen Jumalan valtakunnan kasvavan siellä, missä me emme olisi voineet ikinä kuvitellakaan näin tapahtuvan.

On upeaa, kun uudet ihmiset lähtevät Jumalan valtakunnan työhön. Haluan nähdä uuden nuoren sukupolven lähtevän lähetystyöhön. Nuorten, joiden sydän palaa Herralle. Itse päätin yli 20 vuotta sitten antaa elämäni täysin Jeesuksen käyttöön. Halusin rakentaa Jumalan valtakuntaa, en omaa valtakuntaani.

IHMINEN, JOKA TIETÄÄ, missä hän kulkee ja minne hän on menossa, kulkee valossa. Psalmissa opetetaan: “Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.” (Ps. 119:105). Kansanlähetys on näkynsä mukaisesti sitoutunut viemään evankeliumia sinne, missä sen tuomaa valoa ei vielä tunneta.

Evankeliumin valo tuo lohtua jokaiselle, joka ottaa sen vastaan. Evankeliumi esittelee meille Kristuksen. Raamattu Jumalan sanana valaisee tietä, jota kuljemme. Kristus sanansa lupausten kautta vapauttaa meidät synnistä ja antaa lohdutuksen.

Markus Alajoki

Kirjoittaja on Kansanlähetyksen ulkomaantyönjohtaja

Kolumni on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 1/2024.

KUUNTELE Markus Alajoen ja lähetysjohtaja Daniel Nummelan innostava keskustelu Kansanlähetyksen lähetystyön suuntaviivoista, joka oli 15.3.2024 Pieni ihminen suuressa mukana -podcastissa >>tästä. 

Share This