SAT-7 reagoi maanjäristyksiin Turkissa

8.2.2023

SAT-7:n Turkin studion henkilökunta on syvässä shokissa ja pyytää esirukousta maansa puolesta maanantain 6.2.2023 kahden suuren maanjäristyksen jälkeen.

Lyhyessä lausunnossaan SAT-7 Türk sanoi: “Olemme järkyttyneitä ja hyvin surullisia. Tällä hetkellä monissa maakunnissa ihmiset odottavat apua raunioiden alla. Sää on kylmä ja resurssit ovat rajalliset… Rukoilkaa kanssamme, että ansassa olevat voitaisiin pelastaa mahdollisimman nopeasti ja että loukkaantuneet saisivat tarvitsemansa avun… Herra itse lohduttakoon niitä, jotka ovat menettäneet rakkaitaan.”
“Monilla henkilökuntamme jäsenistä on perheenjäseniä, asuntoja, seurakuntia, sukulaisia ja ystäviä, jotka asuvat Kaakkois-Turkissa”, kertoo SAT-7 Türkin johdon assistentti Annamaria Cedolin. “Monet ovat nähneet valokuvia tuhoutuneista lapsuudenkodeistaan; katedraaleja ja kirkkoja on romahtanut.”

Maanjäristys iski maanantaina klo 1.17 paikallista aikaa Syyrian-vastaisen rajan kaupungin Gaziantepin lähistölle ja kello 10.24 paikallista aikaa 120 kilometriä siitä pohjoiseen. Laajoilla alueilla Turkin kaakkoisosissa ja Syyrian luoteisosissa syntyi suurta tuhoa.
Kun pelastushenkilöstö teki työtään etsien henkiinjääneitä romahtaneista rakennuksista, SAT-7:n henkilökunta, kuten muutkin Turkissa, odottivat ahdistuneina uutisia perheenjäsenistään. Tilannetta vaikeutti se, että monet puhelinlinjat alueelle eivät toimineet.
SAT-7 Türkin ensimmäinen suora ohjelma tuona aamuna oli Kotitekoinen, jossa juontaja Şemsa Deniz Bakır kehotti hengellistä tukea kaipaavia soittamaan SAT-7:ään. Maanantain uutislähetyksessä kanava esitti pelastustoimista kattavan reportaasin, ja sen uutissivusto päivittää jatkuvasti uutisia katastrofista.

Kotitekoinen-ohjelman juontaja Şemsa Deniz Bakır kehotti hengellistä tukea kaipaavia soittamaan SAT-7:iin. Kuva: SAT-7:n arkisto
Kotitekoinen-ohjelman juontaja Şemsa Deniz Bakır kehotti hengellistä tukea kaipaavia soittamaan SAT-7:ään. Kuva: SAT-7:n arkisto

Ohjelman katsoja lähetti viestin, jossa hän sanoi: “Jumala antakoon kestävyyttä niille, jotka menettivät rakkaitaan ja paranemista niille, jotka loukkaantuivat. Jaan heidän tuskansa ja rukoilen, että he löytävät rohkeutta selviytyä tästä traumasta.”

SAT-7:n arabiankielinen kanava käsitteli katastrofia tiistain suorassa Uusi näkökulma -ohjelmassaan Kairon studioltaan. Perjantaina SAT-7:n Libanonin studio raportoi tilanteesta ja sen vaikutuksesta syyrialaisiin pakolaisiin ajankohtaisohjelmassaan Et ole yksin.
SAT-7:n toiminnanjohtaja Rita El-Mounayer kommentoi: “Olemme järkyttyneitä Turkin ja Syyrian tilanteesta. Ihmiset kärsivät suoraan maanjäristyksen vaikutuksista, mutta myös pelko, kylmyys ja sekasorto lisäävät tilanteen vakavuutta. Sydämemme, ajatuksemme ja rukouksemme ovat sikäläisten ihmisten luona. Itkemme ja suremme heidän kanssaan ja kannamme heitä rukouksissamme. Jumala olkoon armollinen.”

Pääkuva: Iskenderunin kaupungissa katolinen kirkko romahti maanjäristyksessä.

SAT-7:n tiedotteen käännös Anne Tuovinen

Tue SAT-7:n mediatyötä

Voit lahjoittaa haluamasi summan tämän painikkeen kautta tai antaa tukesi verkkopankissa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 59006.
Kiitos tuestasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This