Pakolaiset saavat tukea SAT-7:n televisio-ohjelmista

9.2.2021

Satelliittitelevisio SAT-7 tekee kristillisiä ohjelmia Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa, Keski-Aasiassa ja Euroopassa asuville ihmisille, ja internetin välityksellä ohjelmat ovat katsottavissa missä päin maailmaa tahansa. Neljä Kansanlähetyksen työntekijää toimii SAT-7:n työyhteydessä Kyprokselta käsin.

Eri maista lähteneet pakolaiset ovat kotiseudullaan, matkansa varrella, pakolaisleireillä tai tulomaassaan saaneet tukea SAT-7:n ohjelmista.

Lähi-idässä satelliittitelevisio on edelleen tärkeä kommunikaatioväline, sillä esimerkiksi Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä vain noin puolella väestöstä on mahdollisuus käyttää internetiä.

Pakolaisleireillä on usein vanhoja televisioita ja satelliittilautasia, joiden kautta pakolaiset voivat seurata maailman tapahtumia ilmaiseksi. Lisäksi SAT-7 palvelee internetin kautta niitä pakolaisia, joilla on välineet seurata sitä.

Haluan kertoa teille, että kun elin painostettuna ja vainottuna ja kun minun piti piilottaa uskoni – mikä oli kovin masentavaa – eikä minulla ollut kirkkoa, teidän kanavanne oli ainoa tukeni ja siunaukseni.

Monissa Lähi-idän maissa vähemmistöinä eläviä pakolaisia pidetään usein toisen luokan kansalaisina. SAT-7 haluaa huolehtia ihmisistä kokonaisvaltaisesti – ensisijaisesti toki pitää esillä evankeliumia, joka voi muuttaa elämän olosuhteista riippumatta, mutta myös opettaa luku- ja kirjoitustaitoa, edistää ihmisoikeuksia, purkaa erottavia asenteita ja tuoda esiin yhteiskunnan epäkohtia.

SAT-7 levittää sanomaa siitä, että Jumala on rakkaudessaan luonut jokaisen meistä omaksi kuvakseen ja sen vuoksi olemme kaikki samanarvoisia taustastamme riippumatta.

Teidän ansiostanne meistä pakolaisina tuntuu, että olemme perheen parissa täälläkin, ja teidän rakkautenne meitä kohtaan on antanut meille kiintopisteen elämään.

SAT-7 ARABICin ohjelmassa haastateltiin pakolaisisä Abdul-Razakia, joka on paennut kotoaan Syyriasta jo vuonna 2012. Hän kertoi, kuinka vaikeaa elämä leireillä on ja kuinka hän pelkää lastensa sairastuvan koronaan. Leireillä on vaikea huolehtia turvaväleistä ja henkilökohtaisesta hygieniasta, testejä ei useinkaan järjestetä ja sairaanhoito on alkeellista.

Rafik George, yksi SAT-7:n ohjelmatuottajista kertoo:
– Haluamme SAT-7:llä näyttää, kuinka paljon paikalliset kirkot tekevät pakolaisten hyväksi Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Kirkoista kutsumamme vieraat kertovat ohjelmissamme alueen kristillisestä perinnöstä ja elämästään kristittyinä. Jaamme heidän kokemuksiaan, jotta arabiankieliset katsojamme tällä alueella ja ympäri maailmaa voivat nähdä, kuinka kristityt elävät ja auttavat toisiaan. Toivomme, että katsojamme innostuvat itsekin auttamaan lähimmäisiään.

Pakolaislapset katsovat SAT-7-KIDS-kanavaa. Kuva SAT-7-arkisto.
Pakolaislapset katsovat SAT-7 KIDS -kanavaa. Kuva: SAT-7:n arkisto.
Katsojien palautteissa näkyy kiitollisuus

“Tervehdys SAT-7 PARSin henkilökunnalle. Olen juuri saapunut Saksaan. Haluan kertoa teille, että kun elin painostettuna ja vainottuna ja kun minun piti piilottaa uskoni – mikä oli kovin masentavaa – eikä minulla ollut kirkkoa, teidän kanavanne oli aina tukeni ja siunaukseni. Asun nyt täällä Saksassa, mutta rakastan kanavaanne koko sydämestäni. Katson edelleen ohjelmianne ja saan niistä siunausta.”
Bardia, Iran

“Herralle kiitos teistä kaikista! Kerroin Jumalasta kahdelle serkulleni, ja nyt molemmat ovat antaneet sydämensä Jeesukselle ja tulleet uskoon. Toinen heistä on juuri muuttanut Saksaan kahden lapsensa kanssa. Tiedättekö mitään kirkkoa, johon voisin ohjata heidät? Kiitos avusta jo etukäteen. Siunauksin Iman, Iran

Hany on syyrialainen opettaja, joka asuu tällä hetkellä Turkissa. Hän opettaa arabiaa syyrialaisille pakolaisille tilapäisin järjestelyin perustetuissa kouluissa. Hany on oppinut SAT-7 AKATEMIAn ohjelmista uusia opetusmenetelmiä. Hän seuraa Minun kouluni -ohjelman oppitunteja ja erityisesti arabian kielen tunteja saadakseen uusia ideoita työhönsä.

“Olemme kiitollisia kirkostamme täällä Libanonissa. Teidän ansiostanne meistä pakolaisina tuntuu, että olemme perheen parissa täälläkin, ja teidän rakkautenne meitä kohtaan on antanut meille kiintopisteen elämään. Olemme kiitollisia teistä kaikista.”
Nader

Artikkeli on julkaistu Suuressa mukana -lehdessä 1/2021.

Teksti: Sanna Suutari, SAT-7
Sanna Suutari työskentelee SAT-7:n hankehallinnollisissa tehtävissä Kyproksella. Tilaa hänen uutiskirjeensä >>tästä.

***
Tule mukaan

Maaahanmuuttajatyön keräyskuva 1/2021. Kuva: SAT-7

Kotimaistaan paenneet ovat menettäneet paljon: kotinsa, omaisuutensa, elantonsa ja usein myös luottamuksensa ihmisiin.

Kansanlähetys kulkee maahanmuuttajien ja pakolaisten rinnalla Suomessa ja ulkomailla. Rukouksiesi ja taloudellisen tukesi avulla voimme yhdessä sytyttää näihin lähimmäisiimme toivon uudesta alusta.

Jeesus tuo turvan -keräyksemme pakolaisten ja maahanmuuttajien hyväksi kestää maaliskuun 2021 loppuun saakka. Sunnuntain 21.2.2021 jumalanpalveluksessa sinulla on myös mahdollisuus osoittaa tukesi tähän keräykseemme.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: maahanmuuttajatyö.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Kuvat: SAT-7 arkisto

Lahjoita Jeesus tuo turvan -keräykseen

Kerro kanssamme Jumalan rakkaudesta maahanmuuttajille ja pakolaisille. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This