Riippumaton ajattelija kertoo

21.6.2022

Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen piirijohtaja Kai Niemelä kertoo:

Olimme kohtaamassa pienen porukan kanssa nuoria koulujen päättäjäispäivänä, jolloin nuoret kerääntyvät juhlimaan kesäloman alkua meren äärelle Vaasan Hovioikeudenrantaan ja Hietasaareen. Rannat olivat täyttyneet nuorista jo siinä vaiheessa, kun me tulimme paikalle, mutta heitä tuli illan mittaan lisää koko ajan.

Osalle meistä tällainen toiminta oli tuttua, mutta eräs mukana ollut kertoi, että hänen oli vaikea alkaa keskustella täysin vieraiden ihmisten kanssa. Nappasin hänet välittömästi mukaani, menimme erään poikaporukan luokse ja sain mallintaa, miten aloittaa keskustelu luontevasti. Illan mittaan tämä ystävä aloittikin itse nuorten kanssa useita keskusteluja. Se ei ollutkaan niin vaikeaa kuin hän alkuun ajatteli.

Hietasaaressa aiheutti hieman levottomuutta se, kun joku välillä räjäytti ilotulitteita nuorison keskellä, mutta muuten meno oli maltillista, sillä paikalla oli useampikin poliisipartio. Oli hauska huomata, kuinka nuoret hakeutuivat juttelemaan meidän aikuisten kanssa. Joissakin sivulauseissa he myös kertoivat, että se loi heille turvallisuuden tunnetta.

Jostain kumman syystä, johtuiko se sitten hands free -kuulokkeista korvissani vai mistä, sain eri nuorisoporukoista merkitseviä silmäyksiä puoleeni, ja joitakin ryhmiä lähestyessäni muutama nuori lähti kiireesti toiseen suuntaan. Syykin selvisi, sillä sain vastata illan aikana useasti monen eri nuoren esittämään kysymykseen ja vakuuttaa kerta toisensa jälkeen: ”Ei. En ole siviilipoliisi.”

Eräs poika ei meinannut millään uskoa asiaa. Kesken vakuuttelujeni hän totesi: ”Sun kaverit kuuntelee meitä noiden kuulokkeiden kautta… Ja nyt yksi on tulossa jo tänne.” Käännyin katsomaan, ja meitä lähestyi matkan päässä moottoripyöräpoliisi. Saman tien tuo poika huusi kuulokkeisiini: ”Täällä on kaikki hyvin, ei tarvi tulla.”

Tilanne huvitti sekä minua että kanssani olevia Pelastusarmeijan ystäviä. He kertoivat oikeille poliiseille, että minua luullaan siviilipoliisiksi. Poliisit vain totesivat, että kaikki, mikä rauhoittaa nuorisoa, on hyvä asia. Parasta tässä kuitenkin oli se, ettei minun tarvinnut itse ottaa hirveästi kontaktia nuoriin ja alkaa keskustella, vaan nuoret tekivät sen ihan itse. Ja ehkä viimeistään siinä vaiheessa, kun keskustelu siirtyi hengellisiin asioihin, nuoret tajusivat, että taisin edustaa ”taivaallista viranomaista”.

Nuoret olivat ja ovat todella avoimia keskustelemaan, mutta evankeliumi on monelle vieras asia. Kuitenkin juuri sitä he kaipaavat ja tarvitsevat omaan elämäänsä. Rukoillaan maamme nuorison puolesta ja kohdataan heitä Kristuksen rakkaudella.

Kai Niemelä
riippumaton piirijohtaja
(= ajattelin viettää suuren osan kesälomastani riippumatossa hiljentyen, lukien ja kesästä nauttien)

Artikkelikuva: Kuva: Unsplash/Toa Heftiba

Tue Kansanlähetyksen lapsi- ja nuorisotyötä

Kansanlähetys kokoaa parhaillaan varoja lapsi- ja nuorisotyölle Ryttylän Lähetyskeskuksessa ja piirijärjestöissä eri puolilla Suomea:

  • Juniori-ikäiset lapset saavat leireillä, toimintailloissa ja kerhoissa  mukavan tekemisen lomassa oppia tuntemaan rakastavan Jumalan. Raamatunluku- ja harrastelehti Donkki avaa uskon perusasioita lasten maailmaan sopivalla ja turvallisella tavalla.
  • Tuemme nuorten ja nuorten aikuisten hengellistä kasvua, itsenäistymistä ja yhteisöllisyyttä viikonlopputapahtumissa, leireillä ja viikoittaisissa nuortenilloissa eri puolella Suomea. Nuorisotyön ammattilaisten ja ikäryhmänsä parissa nuoret saavat kristilliseltä pohjalta mahdollisuuden pohtia elämän suuria kysymyksiä ja oppia paremmin tuntemaan itseään ja toisiaan.
  • Kansanlähetysopiston linjat tarjoavat mielenkiintoisia vaihtoehtoja hengellisen elämän vahvistamiseen luotettavan opetuksen ja hyvän ystäväjoukon yhteydessä. Kansainvälisyyslinjan kautta nuorilla on mahdollisuus päästä tutustumaan työhön, joka muuttaa maailmaa. Lähetyslinja antaa valmiudet vastata kyllä kutsuun evankelisluterilaisen kirkon lähetystyöhön Kansanlähetyksen työntekijänä.

Lahjoita Sinä olet rakas -keräykseen juniori- ja nuorisotyöllemme: 

  • leirien ja tapahtumien järjestelykuluihin
  • työntekijöiden palkkakuluihin
  • Kansanlähetyspiirien juniori- ja nuorisotyön tukemiseen.   

Pienikin lahjoitus on tärkeä. 

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70328 jollekin seuraavista Kansanlähetyksen tileistä:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös: 

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm) 
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Juniori- ja nuorisotyö

Voit lahjoittaa myös suoraan Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen tilille:

Käytä viitettä 91239 – piirin kotimaantyö
tai viitettä 91051 – lapsi- ja juniorityö
Etelä-Pohjanmaan Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille: Osuuspankki FI50 5670 0820 1102 27.
Tutustu piirin työhön tästä.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle. 

Lahjoita Sinä olet rakas -keräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta.
Voit tukea vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70328 tilille:
Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.
Lämmin kiitos.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This