Mitä yhteistä on piparkakuilla ja Jeesuksella?

21.12.2022

Työntekijämme Itä-Euroopasta kirjoittaa:

Rakastan piparkakkujen leipomista. En niinkään välitä valmiista piparkakuista, mutta taikina maistuu ihanalta ja tuoksu on hurmaava. Olen usein joulun aikaan antanut piparkakkuja naapureille ja ystäville. Tänä vuonna päätin kuitenkin kutsua ystäviä kylään leipomaan kanssani pipareita.

Muslimiystäväni Aida on opettanut minulle monen paikallisen leivonnaisen ja ruuan valmistamista. Siksi hän oli ensimmäinen, jonka kutsuin kanssani leipomaan. Meillä oli todella hauskaa yhdessä, kun taikina tarrautui pöytään kiinni ja koetin selittää hänelle, että pitää laittaa enemmän jauhoja. Hän totteli, ja pian koko pöytä ja vähän lattiakin oli jauhojen peitossa.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen

P.iparkakkujen leipomista
Piparkakkuktaikina kaulitaan aina jauhotetulla alustalla. Huoneenlämpöisen piparkakkutaikinan kauliminen on haastavaa, koska piparkakut jäävät helposti pöytään kiinni. Jauhojen lisäksi tarttumista estää taikinan jäähdyttäminen jääkaapissa ennen leipomista. Kuva: Anu
Piparitähdet.
Muotitkin kannattaa kastaa jauhoissa, jotta piparkakkujen reunoista tulee siistit. Kuva: Anu

Saatuamme viimeisen pellillisen uunista ulos jätimme keittiön sotkut odottamaan. Istuimme kahvikuppien kanssa pöydän ääreen maistelemaan piparkakkuja. Aida piti mausteisesta mausta kovasti. Hän kysyi, miten piparkakut liittyvät jouluun. En osannut kertoa piparkakkujen yhteydestä joulun sanomaan, mutta kerroin, että usein keskitymme ulkonaisiin asioihin, kuten ruokaan ja koristeisiin. Toki nekin ovat tärkeitä joulussa. Lisäsin, että tykkään ostaa lahjoja ihmisille ja he ovat tärkeä osa jouluani. Mutta ihan kaikki tämä menettää merkityksensä, jos jätämme Jeesuksen ulkopuolelle. Haluan, että hän on joulun keskus. Ilman Jeesusta koko elämäni on merkityksetöntä.

Aida on hyvin konservatiivisesta muslimisuvusta ja on kasvanut syvälle islamiin. Saan kuitenkin jakaa hänelle Jeesuksesta ystävyyssuhteemme kautta. Rukoilen, että Jumala tekee työtä Aidan sydämessä ja voin kutsua häntä tutustumaan Jeesukseen.

Onko sinulla ystävä, joka ei vielä tunne Jeesusta? Voisitko kutsua hänet joulun aikana kylään vaikka leipomaan yhdessä piparkakkuja tai ihan vain istumaan glögimukin äärelle? Ehkä samalla voisit jakaa hänelle siitä, mitä joulu ja Jeesus sinulle merkitsevät. Joulun Sankari haluaa kohdata meidät ja ystävämme niin tänään kuin joka ikisenä päivänä.

Anu
Kirjoittaja toimii Itä-Euroopan muslimialueella

Turvallisuussyistä sukunimiä ei mainita.

P.S. Osaatko sinä kertoa jotain piparkakkujen yhteydestä jouluun?

Ota yhteyttä

Tuovinen Anne

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori SEKL: mediatyö (SAT-7, TWR, Kypros), Itä-Eurooppa, Raamatunkäännöstyö sekä sijaisena Venäjän ja Viron työ. Lähetystyöntekijän tehtävät Kyproksella SAT-7:n työyhteydessä.

anne.tuovinen@sekl.fi

+358 44 447 7820

Tue Anun työtä kertalahjoituksella

Voit tukea Anun työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla suoraan pankissasi tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
viitteellä 22402 (Anu M).
Voit lahjoittaa myös MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Anu

Kiitos tuestasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This