Mistä on hyvät leirit tehty?

11.6.2021

Työntekijämme Bulgariasta kirjoittaa:

Pieni poika ei ollut juurikaan matkustanut pitkää matkaa autossa. Nyt hän pääsi perheensä mukana elämänsä ensimmäiselle leirille. Intoa oli paljon, mutta matka vei pienen miehen voimat. Vuoristotiellä on ihan liikaa mutkia. Matkalla oli pysähdytty jo jaloittelemaan ja pussi oli valmiina sylissä, mutta juuri oven auetessa ei oksennus enää odottanut. Onneksi leiripaikan koira oli kärppänä paikalla ja siivosi sen parempiin suihin. Vaikka alku ei ollut hohdokas, poika nautti silmin nähden leiristä. Iltanuotiolla hän yritti laulaa muiden mukana, lasten ohjelmassa pelit veivät mennessään, mitä nyt velipoika oli välillä tiellä. Opetuksessa kerrottiin ihmeellisestä Pyhästä Hengestä ja tauoilla palloa pääsi potkimaan sydämensä kyllyydestä.

Viimeisen illan iltanuotiolla jokainen pääsi jakamaan päällimmäiset tunnelmat ja mieleen painuneet yksityiskohdat. Taisipa joku laulaa omat tunnelmansa Jumalalle ylistyksenä. Kuin huomaamatta kaksi päivää oli mennyt; paluumatkalle ei olisi kukaan halunnut lähteä. Onneksi leiri oli vienyt mehut pieneltä mieheltä ja paluumatka mennä hujahti nukkuessa. Kotona äidille kerrottiin, mitä leirillä oli opittu: jos veljeä lyö, niin pitää pyytää anteeksi. Sitten hän kysyi: ”Koskas mennään seuraavalle leirille?”

Niin, mistäs ne hyvä leirit on tehty?

Yhdessä olosta, levollisesta paikasta, kauniista maisemista, oivalluksista Jumalan sanan äärellä, iltanuotiosta, yhteislauluista, elämän tarinoiden jakamisesta, kysymyksistä ja vastauksista, siitä tunteesta, kun ei haluaisi lähteä pois ollenkaan: Herra, täällä on hyvä olla, rakennetaanko kolme majaa?

Ensimmäinen seurakuntaleiri Donkin leirilahja Bulgariaan -tuella on toteutettu Yundolassa Bulgariassa. Leirillä oli Peshteran ja Krushevon seurakunnista parikymmentä osallistujaa. Leirin teemana oli kristityn elämä ja ehtoollinen. Yksi opettajista piti opetuksensa etänä. Lapsille järjestettiin omaa ohjelmaa oppituntien aikana. Leirin järjestelykustannukset tulivat maksamaan yhteensä 1 218 euroa, sisältäen ruuat, majoituksen, opetustilat, vakuutuksen, kahvitarjoilut ja kuljetukset.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Poika pelaa ristinollaa. Kuva: Haveristen arkisto
Lapsille oli omaa ohjelmaa. Kuva: Haveristen arkisto

 

Näissä maisemissa leiri järjestettiin. Kuva: Haveristen arkisto
Kukapa näissä maisemissa ja tällä porukalla ei viihtyisi, kirjoittivat Haveriset. Kiitos kaikille osallistuneille, tästä on hyvä jatkaa Donkin leirilahja Bulgariaan -hanketta.

 

Donkin leirilahjana mahdollistettiin leiriläisten osallistuminen tukemalla heitä noin 30 eurolla leiriläistä kohden. Toinen puoli kustannuksista katettiin osallistumismaksuilla ja seurakunnan kymmenyksillä.

Paras palaute oli kysymys ja kyyneleet lähdön hetkellä: ”Emmekö vielä voisi jäädä tänne?” Kiitos kaikille osallistuneille, Donkin leirilahja Bulgariaan -hankkeelle oli kesäkuuhun mennessä tullut tukea 1 325 euroa. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn leirisuunnitelmia.

Haveriset

Tue leiritoimintaa Bulgariassa

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai suoraan pankissasi tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
viitteellä viite 77059
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This