Kumppanuus yhdistää tammikuun lähetystapahtumissa

26.12.2019

Kumppanuus Jumalan lähetyksessä on teemana tammikuussa järjestettävissä missiologisissa tapahtumissa Kansanlähetysopistolla.

Perjantaina 24. tammikuuta järjestettävässä Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumissa pohditaan sitä, kuinka kaikki kristityt on kutsuttu osallistumaan Jumalan lähetykseen, eikä kukaan ole yksin. Foorumissa kohtaavat yhteistyökumppanit Kansanlähetys, Inkerin kirkko ja Mekane Yesus -kirkko. Foorumissa kysellään:

Mitä tapahtuu, kun kirkot eri puolelta maailmaa tulevat yhteen saman pöydän äärelle, jossa jokaisella on jotakin annettavaa, jaettavaa ja opittavaa?

Sinua ja organisaatiotasi kutsutaan mukaan osallistumaan yhteiseen keskusteluun ja työskentelyyn. Voit kuulla lisää siitä, mitä Kansanlähetys, Inkerin kirkko ja Mekane Yesus -kirkko voivat oppia toisiltaan ja miten olla toistensa tukena. Tule keskustelemaan siitä, mitä Sinä ja organisaatiosi voitte oppia muilta osallistujilta ja mitä annettavaa Sinulla on toisille! (1. Kor. 12:27)

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi on Kansanlähetyksen vuosittainen missiologinen tapahtuma, jossa avataan ikkunoita lähetyksen maailmaan. Puhujavieraina ovat pääsihteeri Teshome Amenu Etiopian evankelisesta Mekane Yesus -kirkosta Etiopiasta sekä rehtori Ivan Laptev Kelton teologisesta koulutuskeskuksesta Venäjältä.

Teshome Amenu Etiopian Mekane Yesus -kirkosta

Mekane Yesus -kirkon pääsihteeri Teshome Amenu

Pääsihteeri Teshome Amenu on kotosin Balen provinssista Kaakkois-Etiopiasta. Yhdeksänlapsisen perheen toisesta lapsesta tuli Kristuksen seuraaja 15-vuoden iässä.

Pastori Amenu on toiminut hengellisessä työssä ensin vapaaehtoisena vuodesta 1988 ja pastorina kokoaikaisessa evankeliumin työssä vuodesta 2001 lähtien. Hänen työtehtäviinsä luterilaisen kirkon pappina on kuulunut toimiminen Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon (EECMY) Wabe-Baty -synodin presidenttinä. Hän myös toiminut luennoitsijana ja Mekane Yesus -kirkon teologisen seminaarin dekaanina. EECMY:n varapääsihteerinä pastori Amenu työskenteli ennen valintaansa pääsihteeriksi vuonna 2018.

Teshome Amenu on koulutukseltaan filosofian maisteri (systemaattinen teologia). Hän tekee parhaillaan käytännöllisen teologian väitöskirjaopintoja Stavangerin yliopistossa (VID Specialized University) Norjassa. Pastori Amenu on naimisissa, ja hänellä on kolme lasta.

Ivan Laptev Inkerin kirkon teologisesta koulutuskeskuksesta Keltosta

Kelton teologisen instituutin rehtori Ivan Laptev. Kuva: Philippe Gueissaz

Kelton teologisen instituutin rehtori, Kupanitsan seurakunnan kirkkoherra ja Kelton seurakunnan pastori Ivan Laptev syntyi 1979 Zanevkassa, Leningradin alueella. Hänellä on inkeriläiset sukujuuret.

Ivan Laptev vihittiin Inkerin kirkon diakoniksi vuonna 2004 ja papiksi vuonna 2011. Kaksi vuotta myöhemmin hän valmistui maisteriksi teologisessa instituutissa Keltossa. Lokakuusta 2015 alkaen hän on toiminut Kelton teologisen Instituutin rehtorina.

Pastori Laptev on ollut mukana laatimassa Inkerin kirkon strategiaa vuosille 2017-2025. Vieraillessaan Kansanlähetysopistolla Idäntyön päivillä vuonna 2017 Laptev sanoi kirkon strategiasta seuraavasti:

Kirkko on olemassa, jotta ihmiset voisivat pelastua. Kirkon toiminnalla pyritään siihen, että ihmiset voisivat omistaa, säilyttää ja välittää eteenpäin pelastavan uskon.

Pastori Laptev valittiin hiljattain Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon uudeksi piispaksi. Hänet vihitään piispaksi ja asetetaan virkaan 9. helmikuuta 2020. Ivan Laptev on naimisissa ja hänellä on neljä lasta.

Missioforum on lähetystyön verkostointitapahtuma

Ulkomaiset puhujavieraat ovat pääpuhujina myöa perjantaina 24. tammikuuta kello 16.00 alkavassa viikonlopputapahtumassa Missioforumissa. Missioforumin teemana on Kairos – Jumalalle otollinen ajankohta, hetki, jolloin Jumala toimii.

Missioforum on lähetystyön verkostointitapahtuma, joka kokoaa yhteen lähetystyöntekijöitä ja lähettäjiä, lähetystyön toimijoita, ystäviä ja seurakuntien edustajia. Sinut on kutsuttu mukaan osallistumaan ja keskustelemaan yhdessä muiden kanssa – oli lähetystyö sinulle ennestään tuttua tai ei!

Missiforum innostaa, tiedottaa, verkostoi ja kutsuu mukaan Jumalan lähetykseen. Mukana on runsas joukko Kansanlähetyksen lähetystyöntekijöitä, kotimaan työntekijöitä, seurakuntien edustajia ja kansainvälisyyslinjan opiskelijoita. Raamattuopetuksista vastaavat lähetys- ja kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri Jukka Jämsén Lapuan hiippakunnasta sekä raamattukouluttaja, pastori Ilkka Rytilahti Kansanlähetyksestä. Ohjelmassa on lisäksi muun muassa matka maailman ympäri 90 minuutissa, tarinoita lähetyskentiltä sekä tutumista Kansanlähetyksen uusiin lähetystyöntekijöihin.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi

Ilmoittautuminen: viimeistään 17.1.2020 mennessä tapahtumasivun ilmoittautumispainikkeen kautta tai keskus@sekl.fi. Tapahtuma sisältää paljon ryhmätyöskentelyä. Ilmoittautuneille lähetetään etukäteismateriaali, joka pohjustaa tapahtuman ohjelmaan osallistumista. Voit myös tutustua etukäteismateriaaliin TÄSTÄ. 

Missioforum

Ilmoittautuminen: viimeistään 18.1.2020 mennessä tapahtumasivun nettilomakkeella, kansanlähetys.fi/tapahtumat, keskus@sekl.fi tai 019 77 920.

 

Vuorinen Hanna-Mari

lähettäjäyhteyksien koordinaattori SEKL: Nimikkosopimukset ja kumppanuussuhteiden vahvistaminen.

hanna-mari.vuorinen@sekl.fi

+358 44 447 7813

Share This