Jimmassa iloitaan – kaksi seurakuntaa sai oman papin

7.7.2022

Neljän vuoden opiskelut Mekane Yesus -seminaarissa päättyivät juhlaan, kun Debela Deme ja Amanuel Nura valmistuivat papiksi kesäkuun 18. päivä.  Amanuel Nura on kotoisin Akon hiippakunnan Akon seurakunnasta ja Debela Deme Jimman hiippakunnan Asendabon seurakunnasta. Molemmat valmistuneet ovat opiskelleet Jimman synodin stipendirahaston avulla, jota Kansanlähetys tukee.

Alemayeu Kebede (vas.) ja Debele Deme.
Alemayeu Kebede (vas.) ja Debele Deme.

 

Alemayeu Kebede (vas.) ja Amanuel Nura
Alemayeu Kebede (vas.) ja Amanuel Nura

 

Mekane Yesus -kirkko on maailman suurin luterilainen kirkko, jossa on yli 10 miljoonaa jäsentä. Nopeasti kasvavalla kirkolla on haasteena kouluttaa riittävästi työntekijöitä ja pastoreita seurakuntiin ja saarnapaikkoihin. Kansanlähetys on tehnyt työtä Mekane Yesus -kirkon tukena vuodesta 1968 muun muassa tukien stipendein seminaarin etiopialaisia opiskelijoita. Debela Deme ja Amanuel Nura ovat voineet opiskella tämän stipendiaattiohjelman tuen turvin.

Mekane Yesus -kirkon Jimman synodin evankelioimisosaston johtaja Alemayeu Kebede Tesema kiittää stipendiohjelman kautta saadusta tuesta.
”Kansanlähetys on pitkäaikainen kumppanimme, joka on aina vierellämme kaikissa ongelmissamme ja evankelioimistoiminnassamme. Ensinnäkin haluamme kiittää Kaikkivaltiasta Jumalaa, joka on antanut meille sellaisen tuen. Kiitos myös Kansanlähetykselle siitä, että se on myöntänyt meille varoja, jotka auttavat meitä kouluttamaan työntekijöitä eri tehtäviin seurakunnissamme. Jumala siunatkoon lähetystyötänne ja maatanne.”

Työ jatkuu. Alemayeu Kebede kertoo, että Debele Deme ja Amanuel Nura ovat jo tulleet työhön omiin seurakuntiinsa. Hän itse jatkaa toista kesää teologian syventäviä opintoja.

Toim. Anne Lepikko
Kuvat: Alemayeu Kebeden arkisto

 

 

 

 

 

Tue kasvavaa Mekane Yesus -kirkkoa lahjoittamalla pappien koulutukseen

Voit lahjoittaa netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin seuraavista Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tileistä:
NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
Swift/Bic-koodi: NDEAFIHH

OP:
FI14 5043 1920 0034 52
Swift/Bic-koodi: OKOYFIHH

DANSKE BANK:
FI 83 8000 1501 5451 08
Swift/Bic-koodi: DABAFIHH

Käytä viitenumeroa 75103.

Kiitos lahjastasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This