Kussen haaveena on lähteä lähetystyöhön 

3.8.2020

Etiopialainen Kusse Ayano on saanut mahdollisuuden opiskella Kansanlähetyksen stipendin avulla Etiopian Mekane Yesus -kirkon raamattukoulussa. Mekane Yesus -kirkko on maailman suurin luterilainen kirkko ja kasvaa nopeasti. Koulutetuista paimenista ja opettajista on pula.

Kristityksi tultuaan Kusse pääsi lukemaan omakielistä Uutta testamenttia, ja hän alkoi opettaa sen avulla myös muita omassa kylässään. Pian muodostui viiden hengen ryhmä, joka lähti lähikyliin kertomaan siitä, että Jeesus pelastaa ja antaa ikuisen elämän. Tämän seurauksena neljään muuhunkin kylään syntyi seurakunta.

Kussen mukaan ryhmän sai liikkeelle se, että evankeliumeissa kehotetaan menemään kaikkeen maailmaan ja kertomaan evankeliumia kaikille, jotka eivät ole sitä kuulleet. Hän näkee, että se on jokaisen kristityn velvollisuus.

Kusse Ayanon haaveena on palata omaan kyläänsä ja lähettää sieltä joku toinen henkilö raamattukouluun. Hän haluaa opettaa kylässä sen aikaa, kunnes tuo toinen palaisi takaisin. Sitten hän haluaa jatkaa opintojaan ja mahdollisesti lähteä lähetystyöhön Etiopian ulkopuolelle. ”Rukoukseni on, että jos en voi itse lähteä, niin toinen pojistani lähtisi lähetystyöhön”, hän kertoi.

Konsolaisen Kussen tapasi Etiopian lähetystyöntekijämme Mirjami Uusitalo, joka on ollut mukana muun muassa konsonkielisen Raamatun käännöstyössä. Konson kieli on yksi Etiopian 85 kielestä, ja sen puhujia on Lounais-Etiopiassa noin 250 000.

Kusse Ayanon toiveena on saada lähettää joku toinenkin opiskelemaan raamattukouluun. Hänen vierellään Mirjami Uusitalo. Kuva: Mikael Halleen


Sinua tarvitaan

Kansanlähetys tekee koulutustyötä useassa eri maassa.

  • Etiopiassa tuemme kummilasten koulunkäyntiä ja teemme lukutaitotyötä.
  • Koulutamme seurakuntien työntekijöitä ja vastuunkantajia Venäjällä, Japanissa, Etiopiassa, Etu- ja Keski-Aasiassa sekä Euroopassa.
  • Tuemme kirkon koulutuskeskuksen rakentamista Etiopiassa.
  • Tuemme mielenterveyden koulutuskeskusta Keski-Aasiassa.

Anna sinäkin kaukaisille lähimmäisillemme mahdollisuus koulunkäyntiin, lukutaitoon ja opiskeluun kirkon oppilaitoksissa. Rukoile koulutustyömme puolesta.

Lahjoita Ihmiseltä ihmiselle -koulutuskeräykseemme tämän tekstin alla olevasta painikkeesta.

Kuvat: Mikael Halleen

Lisätietoja Etiopian työstämme saat aluekoordinaattori Pauliina Hildéniltä.

Lahjoita koulutustyölle

Voit lahjoittaa joko oheisen painikkeen kautta tai tämän sivun alareunassa olevalle pankkitilille viitenumerolla 70331. Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This