Jumalan sanaa puhelimesta

7.9.2021

Tärkein päivittäinen työtehtävä niin minulla kuin tiimikavereillani on rukoilla, että Jumala johdattaisi meitä hengellisesti avointen ihmisten luokse. Heitä voi kohdata ihan missä tahansa: torilla, linja-autossa, kaupassa, pankissa tai vaikka lenkkipolulla. Hengellisesti avoin ihminen on kiinnostunut uskosta mutta ei välttämättä aina suoraan kristinuskosta. Jeesus on usein kuitenkin jo jollain tavalla avannut hänen sydäntään. Eräs tällainen hengellisesti avoin henkilö on Ermina*.

Tiimikaverini Mary* oli eräänä päivänä lähdössä kuntosalille ja rukoili, että voisi siellä tavata jonkun hengellisesti avoimen ihmisen. Treenien jälkeen hän vaihtoi kuulumisia tuttujen kuntoilijoiden kanssa. Mary kertoi heille, että olimme juuri suunnittelemassa englanninkielisiä leiripäiviä lapsille. Sillä hetkellä kulman takaa ilmestyi nuori nainen, joka oli kuullut keskustelun lopun. Nainen esittäytyi Erminaksi ja kysyi, voisiko auttaa tiimiämme leiripäivien markkinoinnissa. Mary antoi hänelle käyntikorttinsa ja pyysi soittamaan seuraavana päivänä, jotta he voisivat keskustella lisää. Illalla Mary lähetti viestin tiimillemme ja kertoi tästä kohtaamisesta. Rukoilimme yhdessä Erminan puolesta.

Seuraavana aamuna Ermina soitti ja kertoi, että halusi ehdottomasti auttaa tiimiämme. Tiimikaverini Mary ihmetteli tämän nuoren musliminaisen innokkuutta. Ermina sanoi, että hän oli täysin varma halustaan työskennellä kanssamme nähtyään Maryn käyntikortissa Raamatun jakeen. Niinpä Ermina tuli tapaamaan tiimiämme. Sovimme käytännöistä ja lainasimme hänelle paikallisen yhdistyksemme puhelimen, jotta voisimme ohjata leiripäivien ilmoittautumiset siihen numeroon. Jatkoimme rukousta hänen puolestaan.

Parin päivän päästä tapasimme jälleen. Ermina istui puhelin kädessään silmät kyynelissä. Hän kertoi, että yhdistyksemme puhelimeen tulee joka aamu automaattisesti jakeita Raamatusta ja ne koskettavat häntä ihmeellisesti. Pian tämän jälkeen Ermina latasi raamattusovelluksen omaan puhelimeensa ja alkoi jakaa päivän jakeita toisinaan myös Facebookissa.

Muutama päivä sitten kävin Erminan kanssa kahvilla. Hän kertoi innokkaasti lukeneensa eri uskonnoista ja ajattelevansa, että kaikissa on hyviä puolia. Kuuntelin hänen ajatuksiaan ja rukoilin mielessäni, että Pyhä Henki ohjaisi tilannetta, koska en halunnut aiheuttaa mitään väittelyä eri uskonnoista.  Yhtäkkiä Ermina näytti puhelimestaan päivän raamatunjakeen ja alkoi kysellä siitä. Luimme yhdessä Raamattua, jonka sana jälleen puhutteli häntä. Hän jakoi elämänsä kipukohtia ja kuunteli kyynelsilmin, kun kerroin hänelle, miten Jumala on auttanut minua vaikeissa elämäntilanteissa.

Ermina on edelleen islamia tunnustava hunnutettu nuori nainen, mutta Jumalan sana tekee työtä hänessä. Rukoilemme, että Jeesus saa rakkaudellaan kohdata ja kutsua hänet omakseen.

Leiripäivät eivät muuten toteutuneet suunnitelmiemme mukaan, mutta jotain hyvin arvokasta tapahtui: tutustuimme Erminaan, hengellisesti avoimeen musliminaiseen, jonka kanssa saamme jatkaa matkaa ja tutustuttaa häntä Jeesukseen.

*Nimet vaihdettu henkilöiden suojelemiseksi

Anu
Kirjoittaja toimii Itä-Euroopan muslimialueella

Kuvituskuva: Pixabay

Tue Anun työtä kertalahjoituksella

Voit tukea Anun työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla suoraan pankissasi tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
viitteellä 22402 (Anu M).
Kiitos tuestasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This