Innostunut solmujen avaaja

25.4.2022

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Anne Tuovinen auttaa kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n työntekijöitä eteenpäin heidän uskossaan ja kutsumustyössään. Hän toimii Kyproksella SAT-7:n työyhteisövalmentajana ja henkilöstökoulutussuunnittelijana.

Millainen sinun tiesi lähetystyön äärellä on ollut?
Sain 16-vuotiaana varmuuden siitä, että Jumala aikoo lähettää minut lähetystyöhön. Olin 15 vuotta palvelemassa Viron kirkkoa ja Saksassa asuvia maahanmuuttajia. Sitten mahdollistin muiden lähtemistä Kansanlähetysopistolta ja Kansanlähetyksen keskustoimistosta käsin, kunnes lokakuussa 2021 minut lähetettiin osa-aikaisesti SAT-7:lle.

Mikä on kantava voimasi lähetystyöntekijänä?
Olen vakuuttunut siitä, että ihmisellä ei voi olla elämässään parempaa tekemistä kuin auttaa toista ihmistä kohtaamaan Jeesus ja kasvamaan hänen lähellään.

Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut työtäsi varten?
Olin tammikuussa 1992 ensimmäisellä lounaallani Kansanlähetysopiston ruokalassa, kun pääsihteeri Matti Väisänen istahti vastapäätä. Hän sanoi: ”Jos lähetystyössä huumorintaju loppuu, on parasta hankkia paluulippu.”

Mitä työsi pitää sisällään konkreettisesti?
SAT-7 on nimennyt minut ohjaajaksi tietyille työntekijöilleen, joiden kanssa käyn säännöllisiä kahdenkeskisiä keskusteluja. Autan heitä pääsemään eteenpäin työnsä solmukohdista, löytämään itselle ja työyhteisölle sopivia toimintatapoja ja kehittymään hyväksi alaiseksi, esimieheksi ja työkaveriksi.

Toiseksi valmistelen sähköistä alustaa, jolla aletaan luoda henkilöstökoulutusta SAT-7:n työntekijöille. Konsultointikysymyksiä henkilöstöhallinnon ja -johtamisen eri teemoista putoaa pöydälle myös.

Mikä sinua innostaa työssäsi?
Koen, että paras hyötysuhde minun koulutuksellani ja kokemuksellani tulee siitä, kun autan muita eteenpäin uskossaan ja kutsumustyössään. Olen innostunut ja hämmästynyt siitä, miten oikeassa paikassa koen olevani ja miten paljon kiitollista palautetta saan.

Millainen työyhteisö SAT-7 on?
SAT-7:llä on 218 työntekijää, joista ohjelmissa esiintyjät ovat kaikki paikallisia. Tämä sen vuoksi, että kristinusko ei näyttäisi alueen ihmisten silmissä länsimaiselta tuontituotteelta. Työntekijöistä 52 asuu Kyproksella ja edustaa 12:ta  kansallisuutta. Nämä ihmiset työskentelevät Limassolin persiankielisellä studiolla tai minun kanssani Nikosian keskustoimistossa, joka tukee kaikkien maatoimistojen talous- ja henkilöstöhallintoa, johtajuutta, varainhankintaa ja viestintää.

Turvallisuusasioita on mietittävä paljon. Ne, jotka asuvat kristittyinä omissa kotimaissaan, kokevat vähemmistöuskonnon edustajina monenlaista sortoa, mutta heille vaino on luonnollinen osa kristittynä elämistä.

Millaisia haasteita SAT-7:n työntekijöillä on?
Paljon Suomestakin tuttuja työelämän haasteita, jotka liittyvät oman ajan hallintaan, tavoitteiden selkeyteen, työmäärän kohtuullisuuteen ja esimiestoimintaan. Lisäksi tulevat mediatyön tiukat aikataulut ja laatuvaatimusten paine, kansainvälisen työn kulttuuriset haasteet ja kunkin toimintamaan yhteiskunnan tilanne. Monet työntekijät kokevat myös itse painetta kristittyinä sekä huolta perheenjäsentensä puolesta, jotka saattavat joutua kärsimään täysin sivullisina siitä, että heillä on yhteys kristittyyn ihmiseen.

Sinunkin työsi vuoksi ihmiset kuulevat evankeliumin ja vainotut saavat seurakunnan median kautta. Miltä se tuntuu?
On puhuttelevaa nähdä, miten epätoivoisesti yksinäinen kristitty kaipaa yhteyttä toisiin kristittyihin, ja toisaalta, miten paljon hän rohkaistuu, kun ymmärtää, että maailmanlaajuinen Kristuksen kirkko ei ole unohtanut häntä. Pystymetsästä kristityksi kääntyville tie on usein pitkä, ja on hienoa nähdä Jumalan johdatus sen varrella.

Miten voisimme Suomessa kokea, että tämä kaukainen työ on tärkeä?
Suoratoistopalvelussa sat7plus.org kuka tahansa netinkäyttäjä voi katsoa mitä tahansa SAT-7:n ohjelmaa. Voimme johdattaa arabiaa, persian murteita tai turkkia puhuvat maahanmuuttajaystävät ohjelmien äärelle. Uutisten kautta SAT-7:n toiminta-alue on läsnä elämässämme joka tapauksessa. Kannetaan yhdessä huolta siitä, että siellä ei olisi vain huonoja uutisia vaan myös Hyvä Uutinen, evankeliumi.

Tule mukaan

Lue lisää Annesta ja hänen työstään >>tästä. Linkin kautta pääset tilaamaan myös hänen uutiskirjeensä sähköpostiisi.

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 1/2022.

Toim. Marja Neuvonen
Kuva: Virpi Kurvinen

***

Lahjoita keräykseen

Toivo vapaudesta - keräys vainotuille kristityille keräyskuva.

Kristillisen satelliittitelevision SAT-7:n ohjelmat ovat monille vainotuille ja eristyksissä eläville kristityille ainoa seurakuntayhteys ja rohkaisun lähde. Ohjelmat tarjoavat opetusta, rukousta ja jumalanpalveluksia arabian-, turkin- ja farsinkielellä Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa asuville. SAT-7:n työyhteydessä toimii viisi työntekijäämme.

Kuljetaan yhdessä vainottujen sekä syrjittyjen siskojen ja veljiemme rinnalla, sillä ”Jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki muutkin jäsenet” (1. Kor. 12:26). Muistetaan heitä esirukouksin.

Lahjoita juuri nyt meneillä olevaan Toivo vapaudesta -keräykseen, jonka tuotto käytetään Kansanlähetyksen työhön vainottujen ja syrjittyjen kristittyjen parissa:

  • medialähetystyöhön SAT-7:n ja kristillisiä radio-ohjelmia lähettävän Trans World Radion kautta
  • pakolaistyöhön Suomessa ja Kreikassa sekä
  • idän kirjallisuustyöhön.

Pienikin lahjoitus on tärkeä.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Vainotut kristityt

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Toivo vapaudesta -keräykseen

Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This