Inkerin kirkon Teologisen instituutin rakennusprojekti eteni sisätiloihin

1.10.2021

Inkerin kirkon Teologisessa instituutissa Pietarin lähellä Keltossa alkoi uudisrakennusprojekti kesällä 2020. Rakentaminen on nyt edennyt sisätöihin, ja ensimmäinen vaiheen maaliviiva alkaa lähestyä. Rakennus käsittää kaksi opetustilaa, joista suurempi sali on jaettavissa kahdeksi luokkatilaksi. Näin luokkatiloja valmistuu kolme. Siipirakennuksen toiseen kerrokseen valmistuu kaksi kaksiota perheellisille opiskelijoille.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Piispa Ivan Laptev esittelee uusia tiloja.
Piispa Ivan Laptev esittelee uusia tiloja.
Luokkatila.
Uudisrakennuksen valmistuessa luokkatilat kaksinkertaistuvat.

Pihalle levitetään multaa.

Inkerin kirkon teologisen seminaarin Leino-rakennus. Kuva: Veronika Pogasi
Uudisrakennus on nimeltään Leino. Kuva: Veronika Pogasi

Edessä on vielä seinien, katon ja lattioiden pinnoittaminen ja wc, keittiökalusteet sekä tietenkin kalustaminen. Projektin ensimmäinen vaihe on pysynyt hyvin sille laaditussa noin kahdensadantuhannen euron budjetissa. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, tilat voidaan ottaa käyttöön jo vuoden lopussa.

Koronaepidemia on rajoittanut jonkin verran talkootyövoiman käyttöä. Erityisen valitettavaa on, että suomalaiset talkooryhmät eivät ole päässeet maahan.

Teologisessa instituutissa koulutetaan Inkerin kirkkoon työntekijöitä ja seurakuntien vastuunkantajia. Opiskelijat saavat koulutusta  sekä instituutin tiloissa että etäyhteyksien avulla. Koulutuskeskus palvelee myös erilaisten leirien ja kirkon työntekijäkoulutusten ympäristönä. Kesäisin pidetään koko kirkon rippileiri ja Pietarin alueen lastenleiri. Ensi kevääksi on suunnitteilla kirkon paimenkokous. Uudet valmistuneet tilat vahvistavat koulutuskeskuksen mahdollisuuksia palvella kirkon sydämenä myös jatkossa.

t. Juha Saari
lähetystyöntekijä, Venäjä

Tue työtä Venäjällä

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyvin tiedoin viitenumerolla 71000.
Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This