Inkerin kirkko sai uuden piispan

10.2.2020

Ivan Laptev vihittiin Inkerin kirkon uudeksi piispaksi Pietarin Pyhän Marian kirkossa 9. helmikuuta.

Piispanvihkimyksen toimitti piispa emeritus Aarre Kuukauppi. Häntä avustivat Latvian arkkipiispa Jānis Vanags, piispa Seppo Häkkinen Suomesta ja piispa Tiit Salumäe Virosta. Ivan Lapteville pukivat piispan kaavun Siperian kirkon piispa Vsevolod Lytkin ja Inkerin kirkon pääsihteeri Mihail Ivanov.

Ivan Laptev puhui saarnassaan ansaitsemattomasta armosta. Hän pohti Matteuksen evankeliumin jakeiden 20:1–16 pohjalta Jumalan armon arvoa ja hintaa. Laptev korosti, että kirkon vahvuus on Kristuksen armossa.
– Palveleminen ja Jeesuksen kanssa oleminen itsessään on se palkka, joka meille maksetaan. Tiedämme, millainen on Jumalan armon ja rakkauden arvo, mutta vasta taivaassa me ymmärrämme oikeasti, mikä on niiden todellinen hinta.

– Palvele Herraa totuudessa ja hengessä, nöyryydessä ja rakkaudessa, joita koko kirkko tarvitsee, sanoi eläkkeelle siirtyvä piispa Kuukauppi vihkipuheessaan.

Jumalanpalveluksen jälkeen vietettiin kiitosjuhlaa, jossa puheet ja onnittelut vuorottelivat Kelton seurakunnan kuoron lauluesitysten kanssa.

Suomen kirkon terveiset toi piispa Seppo Häkkinen, joka kehotti oleman uskollinen apostolien todistukselle Herransa elämästä, kuolemasta, ylösnousemuksesta ja taivaaseen astumisesta ja lisäksi vaalimaan kirkon ykseyttä.

Suomen valtiota edusti Pietarin pääkonsuli Anne Lammila, joka toivotti siunausta maailman maantieteellisesti suurimman kirkon tuoreelle piispalle.
– Ei ole helppoa löytää tasapainoa kirkkojen rakentamisen ja toimintaan panostamisen välillä. Seinät tarvitaan, mutta vielä tärkeämpää on tarjota hengen ja sielun ravintoa seinien sisällä, Lammila sanoi.

Tuore piispa sai onnitteluja Pietarin kuvernööriltä, ortodoksikirkolta, evankelikaaleilta ja monilta suomalaisilta järjestöiltä. Onnittelupuheenvuoroissa rohkaistiin Ivan Laptevia rukoilemaan ja turvaamaan Jumalan sanaan.
– Tärkeintä ei ole se, keitä me olemme, vaan kenen omia me olemme, muistutti isä Georgi Shmid.

Kirjoittaja on Liliann Keskinen, Kansanlähetyksen työntekijä Venäjällä.

Lahjoita ja lähetä!

Anna evankeliumin mahdollisuus monille uusille ihmisille Japanissa, Keski-Aasiassa, Venäjällä ja Lähi-idässä lahjoittamalla uusien lähetystyöntekijöiden lähettämiseen.

Lahjoita

Share This