Kirkko Karatusaan

Karatusan evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsenet Etelä-Siperiassa kokoontuvat kirjastossa. Kuntakeskuksen ympärillä sijaitsee suomalais-virolais-latvialaiskyliä, joissa vielä 1900-luvun alkupuolella oli elävää seurakuntatoimintaa. Tuon ajan kirkkotilat on vainon vuosina tuhottu.

Karatusa on uusi kuntakeskus, jonne ei ole koskaan rakennettu kirkkotilaa. Inkerin kirkon tavoitteena on muodostaa Karatusaan vahva seurakunta, josta käsin voidaan hoitaa myös ympäristössä sijaitsevien kylien seurakuntien toimintaa. Jotta tavoite voisi toteutua, Karatusan seurakunta tarvitsee oman kirkon.

Vanhasta kirkosta uuden runko

Uuden kirkon rungoksi on jo siirretty autioituneen kylän lähes tuhoutumassa olleen kirkon hirsikehikko. Projektille on myönnetty rakennuslupa ja rakennustyöt ovat käynnissä.

Kirkon kustannusarvio on 400.000 euroa. Seurakunnan omat voimavarat eivät riitä näin isoon hankkeeseen. Inkerin kirkko yhdessä Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen ja Laestadianernas Fridsföreningars Forbundet’in kanssa keräävät varoja kirkon rakentamiseksi.

Hanke tarvitsee Suomen kristittyjen tukea. Tule mukaan rakentamaan kirkkoa Karatusaan!

Lisätietoja saat aluekoordinaattori Markus Aitamäeltä
puh. +35844 0995820
markus.aitamaki@sekl.fi 

Tue Karatusan kirkon rakentamista kertalahjoituksella.

Voit lahjoittaa myös verkkopankissa sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitenumerolla 71107. Kiitos lahjastasi!

Lahjoita

Share This