Ilonaiheita ja haasteita Inkerin kirkon tiedotuksessa

17.5.2021

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Liliann Keskinen toimii Inkerin Kirkko -lehden toimittajana ja vastaa Inkerin kirkon suomenkielisistä sivuista Facebookissa. Lisäksi hän työskentelee ersänkielisen Vanhan testamentin käännösprojektissa käännöstarkastajana.

Keskisten perhe palasi Viron ja Venäjän lähetystyövuosien jälkeen Suomeen vuonna 2019, ja Liliann jatkoi Inkerin kirkon palvelemista Suomesta käsin.

– Tein etätyötä jo ennen koronarajoituksia. Hyvät junayhteydet mahdollistivat myös pikaisia työmatkoja Pietariin. Yhdenkin päivän aikana ehti tavata monta tärkeää ihmistä ja napsia pinon kuvia. Nyt kun kasvokkain kohtaaminen ei ole mahdollista, niin lehtijuttujen tekeminen ja hyvien kuvien saaminen on haastavampaa. Netin merkitys on kasvanut entisestään.

Liliann kokee, että Jumala on ihmeellisesti järjestänyt hänen työasiansa. Työvuosiensa aikana hänelle on syntynyt hyvät yhteydet Inkerin kirkon seurakuntiin ja työntekijöihin.

– Suuri ilonaihe on myös se, kun yhteydenottoihini vastaavat minulle entuudestaan tuntemattomat ihmiset, jotka ovat valmiita kertomaan siitä, miten Jumala on toiminut heidän elämässään.

Kerran viikossa Liliann osallistuu Inkerin kirkon keskuskanslian työntekijäkokouksiin, joista hän saa tiedotusmateriaalia. Lisäksi hän on suoraan yhteydessä moniin seurakuntiin ympäri laajaa Venäjää.

– Olen kokenut, että saan samalla tukea seurakuntien vastuunkantajia, jotka monesti toimivat yksin ja pitkien välimatkojen päässä muista seurakunnista. Välillä minulta kysytään kristinuskosta ja luterilaisuudesta, välillä saan palvella rukouksin.

Vuoden ensimmäinen Inkerin kirkko -lehti on juuri ilmestynyt, ja Liliann on saanut hyvälle alulle seuraavan numeron materiaalit. Nyt hän voi hetkeksi paremmin keskittyä tiedotustehtävien rinnalla kulkevaan raamatunkäännöstyöhön. Liliann kokee suurena haasteena sen, miten saada aika ja voimat riittämään näihin molempiin tehtäviin.

– Iloitsen siitä, että saan Jumalan työtoverina tehdä juuri sitä, mihin hän on minut valmistanut ja kutsunut. Lehden kautta olen saanut palautetta siitä, kuinka lukijat ovat saaneet innostusta ja rohkaisua lehdestä. Minulle on myös todella merkityksellistä olla mukana työssä, jonka tuloksena ersäläiset saavat lukea Raamattua omalla äidinkielellään.

 

Kuvateksti: Liliann Keskinen esittelee Inkerin Kirkko -lehteä, joka ilmestyy suomen- ja venäjänkielisenä. Suomenkielinen versio välittää tietoa kirkon elämästä Suomessa asuville inkeriläisille sekä suomalaisille seurakunnille, järjestöille ja yksityisille tukijoille.

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 2/2021, joka ilmestyi 6.5.2021.

Toim. Marja Neuvonen
Kuva: Miriam Keskinen

***

Tule mukaan!

Katso, uutta kasvaa -keräyskuva 2/2021

Koronasta huolimatta tai juuri koronan takia Kansanlähetyksen sydän palaa entistä enemmän evankeliumin eteenpäin viemiselle. Esirukousten ja taloudellisen tuen avulla voimme varmistaa korona-ajan uusien alkujen vahvistumisen ja evankeliumin työn jatkuvuuden.

Juuri nyt meillä on käynnissä Katso, uutta kasvaa -erityiskeräys suurimpaan tarpeeseen:

  • Inkerin kirkon työ Venäjällä ja kirkon työyhteydessä toimivat lähettimme: Pandemia-aika on synnyttänyt Inkerin kirkon työhön monia innostavia uusia alkuja ja kirkon työ on tullut Venäjällä tunnetummaksi. Piispa Ivan Laptev painottaa: “Tämä pandemia on kirkon aika. Se aika on annettu meille ennen kaikkea siksi, että voisimme julistaa evankeliumia ja auttaa heitä, jotka ovat pelon vallassa ja tarvitsevat erityisesti apua tällä hetkellä.”
  • Muuttuva ja monipuolistuva mediatyömme: verkkokurssien ja -tapahtumien järjestäminen sekä podcastien tuottaminen.
  • Uudet lähettimme: Joanna ja Petteri Rantamäki odottavat lähtöä Japaniin ja toinen pariskunta Etu-Aasiaan.
  • Koulutuskeskuksen rakentaminen Etiopian Jimmaan: Kansanlähetyksen ja Etiopian luterilaisen Mekane Yesus –kirkon mittava yhteinen hanke on käynnissä. Keskus tuo valmistuessaan helpotusta kasvavan kirkon työntekijäpulaan.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa keräykseen tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70328 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Uutta kasvaa

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseen

Mahdollista evankeliumin työn jatkuvuus. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This