Nettijumalanpalvelus tuo ihmiset yhteen Japanissakin

26.5.2020

Seurakuntamme eräs jäsen on asunut jo pitkään Jokohamassa, joka on noin kuuden tunnin ajomatkan päässä täältä Nishinomiyasta, sillä hän muutti leskeksi jäätyään lähemmäs yhtä tytärtään. Tällöin seurakuntamme silloinen lähetystyöntekijä esitteli hänelle muutamia seurakuntia, joissa hän voisi mahdollisesti käydä uudella kotipaikkakunnallaan. Lähettipariskunta kävi jopa varta vasten häntä tapaamassa ja rohkaisemassa, mutta arkana ihmisenä rouva ei loppujen lopuksi päässyt kiinni seurakuntayhteyteen. Muutoinkin hän erakoitui asuntoonsa.

Olemme lähettäneet rouvalle säännöllisesti postia ja soitelleet. Uskollisesti hän on lähettänyt kolehtia seurakunnalle. Kerran kävimme häntä tapaamassakin, kun siellä päin olimme. Herttainen ja hienostunut rouva istui kauniissa asunnossaan kovin yksinäisenä ja hauraana.

Kahtena viime sunnuntaina rouva on ollut mukana seurakuntamme jumalanpalveluksessa. Se tuntuu suorastaan ihmeeltä! Kaikki on mahdollista internet-yhteyden vuoksi. Ensimmäisellä kerralla hän osallistui Zoom-ohjelmalla jumalanpalvelukseemme ilman videokuvaa, ja nyt viimeksi hänen tyttärensä oli paikalla varmistamassa, että videoyhteyskin onnistui.

Rouva oli suunnattoman onnellinen tästä mahdollisuudesta. Hän pystyi kokemaan seurakuntayhteyttä välimatkasta huolimatta, sai olla mukana laulamassa ja rukoilemassa. Kaiken lisäksi hänen kaksi tytärtänsä, joista toinen asuu häntä lähellä ja toinen Narassa, tunnin matkan päässä Nishinomiyasta, olivat myös mukana näissä jumalanpalveluksessa. Kumpikaan heistä ei ole kristitty.

Hänen toinen tyttärensä asuu sen verran lähellä, että on voinut käydä silloin tällöin kirkossamme. Kovin usein se ei kuitenkaan onnistu välimatkan ja töiden vuoksi. Hän on kuitenkin kertonut haluavansa oppia lisää Jumalasta.

Opastimme hänet kirkkomme mediakeskuksen järjestämälle Raamatun kirjekurssille. Arkana hän on kysellyt, kelpaako hän Jumalalle. Nyt hän on siis voinut olla joka sunnuntai mukana jumalanpalveluksessa, aluksi poikansa avustamana. Iloitsemme tästä suuresti.

Haastavissakin tilanteissa Jumala löytää uusia väyliä tavoittaa ihmisiä Sanallaan. Olemme jo seurakuntaneuvoston kanssa vähän miettineet, voisimmeko jollain tapaa jatkaa jumalanpalvelusten striimausta jatkossakin, jotta voisimme saada mukaan ne, jotka eivät pääse fyysisesti paikalle. Samalla tietysti toivomme, että ne, jotka kuitenkin pääsevät paikalle, tulisivat.

Näillä näkymin voimme aloittaa tavalliset jumalanpalvelukset kesäkuun alusta. Koronatartunnat ovat kääntyneet hiljalleen laskuun, mikä antaa toivoa siitä, että arki pääsisi joskus normalisoitumaan.

Toukokuun alussa järjestimme toiset virtuaalikahvit, nyt synttäreiden merkeissä. Jos et päässyt mukaan, niin >>tässä vielä linkki, josta voit osallistua yhteiseen hetkeen näin jälkikäteen:

Olimme myös haastateltavana Helsingin KL:n Kirkkokahvit- ohjelmassa. Se on katsottavissa tästä alta:

 

Lisääkin on vielä tulossa.

Asako Palmu
kirjoittaja toimii puolisonsa Lauri Palmun kanssa lähetystyössä Japanissa.

Teksti on Asako ja Lauri Palmun toukokuun kirjeestä.

Kuvateksti: Toukokuun 10. päivän jumalanpalveluksessa oli yli viisikymmentä kirkkovierasta. Huimaa!

 

Ota yhteyttä

Tuovinen Anne

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori SEKL: mediatyö (SAT-7, TWR, Kypros), Itä-Eurooppa, Raamatunkäännöstyö sekä sijaisena Venäjän ja Viron työ. Lähetystyöntekijän tehtävät Kyproksella SAT-7:n työyhteydessä.

anne.tuovinen@sekl.fi

+358 44 447 7820

Tee kertalahjoitus Palmujen työlle

Voit tukea Laurin ja Asakon työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 22703 (Lauri ja Asako Palmu). Kiitos tuestasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This