Sami Haapakoski: Apologian kautta voi saada paremman kuvan maailmankaikkeudesta

31.3.2022

Sami Haapakoski on aikoinaan opiskellut Kansanlähetysopiston apologialinjalla. Sen kautta hän päätyi myös Kansanlähetyskoulun opiskelijaksi ja Apologiaforumin suunnitteluryhmään. Nykyään hän opiskelee teologiaa ja kokee, että haluaa käyttää aikansa johonkin merkitykselliseen ja tehdä elämässä hyvää.

− Joudumme tekemään jatkuvasti valintoja oikean ja väärän välillä, ja siksi ihmisten tulisi ymmärtää, että meillä on aina edessämme erilaisia mahdollisuuksia. Pitäisi pysähtyä useammin miettimään, mitä kohti kuljetaan, hän kertoo.

Apologia antaa Samille keinoja puolustaa omaa uskoa tässä ajassa. Lisäksi se antaa todisteita sille, että on järkevää uskoa. Jumalan viisaus on ihmisten viisautta suurempaa.

− Tarvitsemme toisten ohjeita ja neuvoja, jotta voimme lähteä haastamaan muita ihmisiä elämän suurissa kysymyksissä ja saada heidät ymmärtämään, että heidänkin tulisi pysähtyä näiden tärkeiden asioiden äärelle. Nykyään herkästi ajatellaan, että uskolla ei ole mitään merkitystä ja että Raamattu on vain satukirja, vaikka oikeasti on todella tärkeää perehtyä sen sisältöön.

Sami sanoo omasta kokemuksestaan, että opetus opistolla on todella laadukasta. Apologiaforumin ohjelma keskittyy olennaisiin asioihin ja niistä rakentuu kokonaisuus, josta opittua voi hyödyntää oman elämän arjessa. Hän odottaa tapahtumaa jännityksellä ja toivoo, että sinne löytäisi paljon osallistujia. Sami odottaa myös hyviä keskusteluja ja haluaa, että ihmiset saavat uusia oivalluksia jakamalla ajatuksia toisilleen.

− Kansanlähetysopisto on kiva paikka, joka kokoaa ihmisiä erilaisista taustoista, mutta yhteinen usko yhdistää. Ilmapiiri on aina tosi mukava, ja opetuksiin panostetaan. Vaikkei olisi ennen ollut opistolla, kannattaa silti tulla.

Apologiaforum on Kansanlähetysopistolla Ryttylässä 22.–24.4.2022 teemalla Murtumispisteitä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään hybridinä, lisäksi tarjolla on lapsille omaa ohjelmaa. Tapahtuman nettisivujen kautta pääsee ilmoittautumaan tästä.

Samin omassa elämässä apologia on auttanut löytämään erilaisia lähestymistapoja keskusteluihin. Hän sanoo apologian harjoittamisen olevan kokonaisvaltaista, jolloin keskustelukumppanien ajatusmallien hahmottamisesta on hyötyä.

− Jos apologia ei ole sinulle tuttua, haluan lämpimästi suositella siihen tutustumista. Apologia käsittää mielenkiintoisia teemoja ja kokonaisuuksia, ja sen kautta voi saada paremman kokonaiskuvan maailmankaikkeudesta.

Teksti: Tuulia Taipale
Kuva: Paula Kääriä

Tue opiston työtä

Opiskelu Kansanlähetysopistossa on monille nuorille ja aikuisille elämän parasta aikaa. Evankeliumi on tänäänkin Jumalan voima jokaisen kristityn elämässä.
Tue opiston toimintaa ja lahjoita oheisesta painikkeesta tai suoraan pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Opiston viitenumero on 40002.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This