Anne Tuovinen SAT-7:n palvelukseen

20.10.2021

Kansanlähetys lähetti lokakuussa 2021 opettaja ja työnohjaaja Anne Tuovisen SAT-7:n palvelukseen. SAT-7 on kristillinen mediatalo, joka tekee kristillisiä ja yhteiskunnan arvoihin vaikuttavia ohjelmia arabiaksi, farsiksi ja turkiksi ja lähettää ne satelliitin tai internetin välityksellä Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Anne kirjoittaa:

Elämä kiepahti nopeasti uuteen asentoon, ja nyt jo viikon ajan olen ollut osa mediatalo SAT-7:n työyhteisöä. Kansainvälinen keskustoimisto on fiksusti sijoitettu Kyproksen vapaaseen maailmaan. Omakin toimistohuoneeni on maan pääkaupungissa Nikosiassa, joenvarren kerrostalon neljännessä kerroksessa, diplomaattisesti henkilöstöosaston työntekijöiden ja johtoryhmän jäsenten työhuoneiden välissä. Se tuntuu sopivalta paikalta olla neutraali, ulkopuolinen konsultti ja toisaalta sisällä siinä, mitä SAT-7:ssä tapahtuu.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Anne Tuovinen, Nikosia.

Lähdin SAT-7:lle auttamaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maista palkattujen paikallisten työntekijöiden jaksamista ja kehittymistä työssään. SAT-7:llä on lähes kaksisataa työntekijää, joista ylivoimainen enemmistö on paikallisia, jotta kristinusko ei näyttäisi alueen ihmisten silmissä länsimaiselta tuontituotteelta.

Helppoa heillä ei ole. Ne, jotka vielä pystyvät asumaan kristittyinä omissa kotimaissaan, kokevat vähemmistöuskonnon edustajina monenlaista sortoa. Omilla kasvoilla esiintyminen televisiossa kristillisellä kanavalla on riski, joka voi johtaa maanpakoon. Kyproksella meillä onkin heitä, jotka eivät voi enää edes vierailla kotimaassaan.

Monet alueen yhteiskunnista ovat sisäisten ristiriitojen ja talouskriisien takia lähellä romahdusta. Televisiolähetysten palautteena saadaan yhä enemmän yhä epätoivoisempia viestejä ja esirukouspyyntöjä. Uskoa, toivoa ja rakkautta tarvitaan.

Maanantailounas SAT-7:n toimistolla tuotti tällaisen määrän naisenergiaa!
Kuvassa SAT-7:in toiminnanjohtaja Rita El-Mounayer vasemmalla sekä muita Annen työtovereita.

 

Tätä kirjoittaessani SAT-7:n työnyhteisöstä keskijohdon ja kanavajohtajien joukosta kartoitetaan parhaillaan minulle ohjattavia. Ripeästi tuntuvat valikoituvan aluksi ne kuusi, jotka eniten tarvitsevat henkilökohtaista valmentajaa. Toivon, että voin auttaa heitä löytämään työhönsä tehokkuutta ja iloa sekä käyttämään koko omaa potentiaaliaan. Jatkossa alan rakentaa myös yleisemmin koko työyhteisölle suunnattuja pieniä koulutuskursseja.

Mediatyössä kaikkein suljetuimmille alueille on sellainen suuressa mukana olemisen tuntu, jota harvoin pääsee kokemaan. Miljoonille SAT-7 on ainoa saatavilla oleva kristittyjen yhteisö tai ainoa luotettavan kristillisen tiedon lähde.

SAT-7 saa katsojiltaan tuhansia palautteita ja esirukouspyyntöjä kuukaudessa. Niiden joukosta poimin tämän, jossa iranilainen lapsi rukoilee Afganistanin puolesta: ”Jumala, rukoilen, että Afganistaniin ei taas tulisi sota ja että elämä voisi olla normaalia. Rukoilen, että he eivät vainoaisi tyttöjä ja antaisivat heidän olla onnellisia, opiskella, olla lapsia ja leikkiä.”

Tule mukaan!

Anne tarvitsee esirukoilijoita ja kuukausilahjoittajia, jotka mahdollistavat hänen työnsä kristillisessä mediatyössä Lähi-idässä. Olisitko Sinä yksi heistä?

Voit liittyä Annen lähettäjätiimiin, tukea hänen työtään kertaluonteisesti tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi hänen esittelysivunsa kautta >>klikkaa tästä. Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 34762 (Anne Tuovinen)

Siunausta sinulle.

Kuuntele Anne Tuovisen haastattelu tästä.

Tue Annen työtä

Voit lahjoittaa haluamasi summan nettipankkisi kautta oheisesta painikkeesta tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitenumerolla 34762 (Anne Tuovinen)

Liity Annen lähettäjätiimiin tämän artikkelin yhteydessä olevan profiililinkin kautta, ja saat säännöllisesti hänen uutiskirjeensä. Lämmin kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This